"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Yücel KAYIRAN/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| bir uyuyabilsem, uyuyabilsem, uyuyabilsem bir eksilmedi hiç duyduğum sesler peşimde, kalbim karaydı, beyaz kara erince duyardım şehirlilerin yaşamadığı yerlere gittiğimi duyardım kurumuş otlarla arkadaşlık ettiğimi sarılarak köpeklerin boynuna, ağladığımı duyardım içi boş naylon torbaydım avludaki rüzgarda savrulduğumu duyardım içkiyle buharlaşan ruha dört yaşında merdiven altına bırakılmış çocuk, ayıktıramadım, titrer hala uyurken içimde yarın ölecekmişim gibi yaşadım hep dünyada her davranışım sanki ömrümün son eylemiymiş yalnız gezerkan ruh bedenle dünyada gözlerimin içinde göremediğim dünyada yoktu vakit alacakaranlıktan başka saydılar sonunda beni de sağırdan dolaşırken serinlikten fırsat ruhlukta tanrının sesiydi sanki olmayana ergi bağlarken beni bağlayan güneşe açılan kapıda komünizm heyulası kol geziyor hala benim içimde kimsenin inanmadığını biliyorum eşitlikten söz edilen günler de var mıydı dünyada her tek kişiye ait olanın ona verileceği sonradan görmüş köylü faşistlerin olmadığı bir dünya olanaklı mıydı dünyada kardeşlerimden bile ayrı düştüğüm dünyada içimdeki hayalet dolaşıyormuş şimdi bedenimin yerinde öyle söylüyorlar dünyada kalbim kadınlarla mı yaşamak zorunda benliği korumakla sürüklenirken her ben yokluğa hiçbir kadın seninim demedi dünyada evet dünyada, uyumadan görülen rüyada yok uyandıracak kimse şimdi beni kendi kalbine yok, yok tapınağım yokluğumu dile getirecek tapınağım yok tapınaktan başka konuşacak yerim yok bahçe tahrasıyla kesmek geliyor, sol kolumu bileğimden... __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı Yağız Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-02-08 13:37 . |
|
| #2 | |
| SURET Dil kapalıydı kendimi ifade için sözden yazıya döndüm rüyama giren hayale ruhumdan bir tüneli kazmak için kendimi içimdeki mağaraya aldım Sol kapalıydı hayallerime firar için batıdan sağa söndüm zamanın ufunetinden çocukluğuma giden bir otobüs için kendime bir bilet aldım Suretim kapalıydı ruhuma ten için kendime giden uzaklığa döndüm içime, mağaraya, oradaki hayale indim, çünkü indikçe yaklaşıyor her ruh kendi suretine [Hayaline Firar Edemeyenlerin Afsunu] __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #3 | |
| CIVA muslukta su var, akar.. biliyorum kalemde mürekkep.. yazar benim aklımda ne var ki Necati akşam cümle cümle iniyor kalbime doyumsuz her ben bir rakip ötekine ceza gününün sahibi gibi gülerler sonra dolanırlar etrafımda Necati ama neden geç vardım ben bunun farkına bulutlar yer arar yağmak için kendine kime yaklaştıysam dinmedi içimdeki fırtına ancak uzaklaşarak katlandım insanlara Necati ama kalbim aktı hep neden esrara köpeklerin halinde bir tuhaflık var bakıyorlar öyle aldırmadan gülenlerin yaşamına baktıkça daha çok kuşkulanıyorum ben Necati ama neden köpüklendi aklım hep böyle kendine döne döne Bu cıvayı kim koydu kalbimize Necati! 2001 [Çalgın] __________________
|
| #4 | |
| FÜ hu diyecektim, hu duy ve eksilt sesimi, fü demişim meğer kar yağıyormuş bilmediğim bir biçimde yetersizdim, titredim hep hapsederken içimde belireni belirdiği yerde kabarmış sular, ırmak ne kadar derin ve kibir bilmediğim bir biçimde geçmek istemiştim sadece kendimi hatırı yoktu bende akşamın düşerken yerçekimini yitiren karanfil kendi içinde yankılanır gaybolanın sesi inmezmiş çarşı esnafının kalbine menteşeler çok sıkı, akıl neden dudakta serinlik bulamıyor ten çok mu dokunaklı konuşuyorum Bill oysa alay bulaşmış edama, öyle diyorlar kalp ve sükut bozdurup harcamak kadar benim de olmadı hiç param Bill! ağlama ağlama ama Bill! senin de mi aşkın gitti arkadaşınla boşluktan yok yere vazgeçilmez hiç hiçlikle yaşamasını bana da öğrettiler Bill böyle zamanı geldiğinde neden bir şey yapamıyorum büyürken bendeki bu edimsizlik sürekli bir kaybetme duygusuna neden sözüm yok ve neden kefilim kelimeler perde olurken başkasının gizine her ben kendi nefsine türap gülerek bakarken öyle harap olmuşun geçmişine içindekini yıkan kendini de yıkmaz mı gerginlikle yağmalanırken yalnızlık derimi yüzmekle mi bitecek yüzümdeki harf gizemi ama kim hazır, kim kim yanıt verecek, öyle sıcak içimden dökülen buzdan cümleye Bu cıvayı kim koydu kalbimize Necati! 2004 [Çalgın] __________________
|
| #5 | |
| KURU DAL erhan şimşek’e Ben böyle kaldım: bir ev, bir iş, bir sokak sürekli gidiş gelişlere kaldım “merhaba”lara öyle soğuk öyle varlığından habersiz ilişkilere kaldım nemlenir umuduyla kuru ekmek. Yemek, dökülen. Masada günlerce kalan su çimlenen bardak. Şu tozlanan kitaplık bu süreksizlikte çürüyen pencere. Orada paslanan kaşık Öyle bakımsız öyle dağınık öyle yarılıyor yatınca yarılıyor bu yatak karanlığa açılıyor öyle bir derinliğe, çatlıyor soluk soluğa çaldığım kapılar açılınca bir işgünü oluyor bir masa orada beni bekliyor bir kalem bir dosya. Bir şeyler yazılmayı bekliyor sürekli idarecinin gözleri. Ah! bu yarasa Sokaksa rüzgar önünde kalan küf savrulan boşlukta. kollarım, nerede? Sağanak, sonrası açan güneş, öyle ki bir kuru dal gözlerimin oyuğundaki... Hayaline Firar Edemeyenlerin Afsunu’ndan __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|