"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hz.muhammed sünnet oldumu ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| şimdi bazı arkadaşlarım bunun saçma bir konu olduğu kanısına varabilir. fakat bununla ilgili ayete veya hadise raslamadığım için bu konu bende merak uyandırdı. tüm müslüman erkeklerin sünnet olması islamın şiarındandır. ise bunu yaptıran uygulatan kimdir. çünkü kuranı kerimde şeytan taşlama gibi bahsedilmeyen sünnet hadisesi nerden çıktı. ve hz. muhammed sünnetlimiydi. madem islamın kurucusu o, islamın şartlarından olan bir farzı yerine getirmişmiydi. getirdiyse bunlar neden hadislere veya ayetlere yanısımadı? sünnet hadisesi ile bulabildiğim bir kaç hadis... İbrahim aleyhisselam, 80 yaşında [sünnet emri gelince gecikmemek için] balta ile kendisini sünnet etti.) [Buhari] (Sünnetsiz adam, 80 yaşında da olsa, Müslüman olunca yine sünnet edilir.) [Beyheki] Resulullah, Müslüman olan erkeğe, 80 yaşında olsa bile, sünnet olmayı emrederdi. (Taberani) |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sünnet bir dini buyruk değil, gelenektir. Hz. Peygamberin, çeşitli rivayetlerin incelenmesinden sonra anlaşıldığına göre, küçük yaşlarda (7-8 gibi) amcası tarafından sünnet ettirilmiştir. Sünnet uygulaması, hz. Muhammed'le gelen bir uygulama değil, Hz. Musa ile başlandığı varsayılan bir uygulamadır. İslam'da zararı olmayan bu uygulamayı devam ettirmiştir. Sağlık açısından gerekli olduğunu da belirtir bilimsel sonuçlar bulunmaktadır. fin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-02-08 12:14 . |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Alıntı:
Hepsi safsatadir. Sunnetin yarari degil zarari vardir. Bilim ve din iki uzak kavram, surekli dininizi bilime yamama politikasini guduyorsunuz, vazgecin, vazgecin artik.. __________________
Gencler hayati seviyor, ama siz onlarin isyan etmelerine sebep oluyorsunuz. Lutfen sorumlu ebeveynler olun.. | |
|
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Daha önce defalarca tartışıldı bu konu... Sağlık açısından zararlıysa yaptırmayın siz efendim, kimse kimseyi zorlayamaz bu konuda... __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #5 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Ama cocuklar daha neyin ne oldugunu bilmeden sünnet adi altinda kirpiliyor... Yani bu simdi zorlama olmuyor mu? __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #6 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Eğer söylendiği gibi sağlık açısından tehlike içeriyorsa burada görev en başta bilime ve bilimin temsilcilerine düşüyor. Böyle bir şeyi kanıtlar açıklama yaparlarsa kimsenin evladına böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Radikal kesimin dışındakiler tabii ki..Diğerleri için yapılacak bir şey yok. Zararlı olduğu halde yapılan bir çok yanlış var ortada... __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| O dönemlerde sünnet olan kavimler yahudiler dense bile araplarda sünnet olurdu. Arapların müslüman olmadan önce de sünnet oldukları ile ilgili belgeler vardır. Kudüs Emir-i ( valisi ) Rum Heraklius ile Ebu Sufyan arasında geçen diyaloglar, sonrası gelişmelere göre, yazının kalan alıntısı şöyledir.. Alıntı:
Sunnetin sağlığa faydası olduğuna dair bir çok yerde yazı okumuştum. Bilmeme, belki müslümanlarında bir geleneği olduğu için yazılmış yazılar olabilir. Veya gerçektende bilimsel olarak faydası ispat edilmiştir. Bilemiyorum. Ama bu başlıkla açılan bir konunun ne gibi fayda sağlayacağını da anlayamadım. Kafalarda soru işareti bırakmak mı ? Ben deist birisi olarak böyle bir konuda olabilecek tartışma ve yorumu faydalı olacağına inanmıyorum. __________________
Saygılarımla | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| yine de tartisilmasinda zarar degil, yarar vardir diyorum..Kisa kesip atmamak gerek. sayin english, gayet makul sekilde aciklamasini yapti.. konu üstelik iddialasacak bir konu da degil.. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #9 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|