"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Aşık Daimi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bir gerçeğe bel bağladım erenler Aldı benliğimi bitirdi beni Damla idim bir ırmağa karıştım Denizden denize götürdü beni Nice kabdan kaba boşaldım doldum Karıştım denize deniz ben oldum Damlanın içinde evreni buldum Yine benden bana getirdi beni Buhar oldum yağdım yağmurlarınan Toprağa karıştım çamurlarınan Piştim fırınlarda hamurlarınan Üstadım sofraya yatırdı beni Çiğnediler dişlerinen ezildim Vücut eleğinden geçtim süzüldüm Çaldı kalem bir deftere yazıldım İrfan mektebine yetirdi beni Daimi'yim ermişlerin ereği Cümle varlık tabiatın gereği Bir ölmez ananın oldum bebeği Aldı dizlerine oturdu beni __________________
Kendi kalbini arıt bana ilişme, bende ki küfür sende ki imana neyler Korkusunu sürdüğün sırat köprüsü, yolu doğru süren insana neyler |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ağlama Ne ağlarsın benim zülfü siyahım Bu da gelir bu da geçer ağlama Göklere erişti figanım ahım Bu da gelir bu da geçer ağlama Bir gülün çevresi dikendir hardır Bülbül har elinden ah ile zardır Ne olsa da kışın sonu bahardır Bu da gelir bu da geçer ağlama Daimi’yem her can ermez bu sırra Gerçek kamil olan yeter onura Yusuf sabır ile vardı Mısır’a Bu da gelir bu da geçer ağlama __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #3 | |
| Madem ki Ben Bir İnsanım Kainatın aynasıyım Madem ki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım Madem ki ben bir insanım İnsan hakta hak insanda Arıyorsan bak insanda Hiç eksiklik yok insanda Madem ki ben bir insanım Bunca temenni dilekler Vız gelir çark-ı felekler Bana eğilsin melekler Madem ki ben bir insanım Tevratı yazabilirim İncili dizebilirim Kuranı sezebilirim Madem ki ben bir insanım İlim bende kelam bende Nice nice alem bende Yazar levh-i kalem bende Madem ki ben bir insanım Enelhakkım ismim ile Hakka erdim cismim ile Benziyorum resmim ile Madem ki ben bir insanım Daimi’yim harap benim Ayaklara türap benim Aşk ehline şarap benim Madem ki ben bir insanım __________________
|
| #4 | |
| Bir seher vaktinde indim bağlara Öter seyda bülbül, dil yarelenir Bakmaz mısın sinemde dağlara Derdim dökmeye dil yarelenir Boş geçirmeyelim gel bu çağları Dolaşalım sahraları dağları Bir gün gazel döker ömrün bağları Eser sam yelleri dal yarelenir Daimi'yim yanar aşkın çırağı Dostun muhabbeti cennet otağı Ancak şu dünyada derdim ortağı Sazım figan eder tel yarelenir __________________
|
| #5 | |
| Her kişi aşık olamaz Pir dolusun içmeyince Arasa didar bulamaz Külli vardan geçmeyince Ta ezelden adetimiz Yare yar muhabbetimiz izhar olmaz vahdetimiz Hakikate göçmeyince Aşık olan ar mı eyler Şol alemde kar mı eyler Sefil bülbül zar mı eyler Gonca güller açmayınca Helal karım haram yemem Yolumda kemlik eylemem Her kişiye beli demem Müşkülümü seçmeyince Daimi'yim der erilmez Bu sır ağyara verilmez Meydanda Pazar görülmez inci gevher saçmayınca __________________
|
| #6 | |
| Girdim dost bağına seyran eyledim iki gonca bitmiş dalın üstünde Laleler sümbüller boynunu eğmiş Bülbüller ötüşür gülün üstünde Dalgaları gelir sere yanaşır Aşka düşen aşık yanar dolaşır Nazlı yari gören gözler kamaşır Parlıyor yeşiller alın üstünde Koynu çiçek açmış bahar yaz gibi Salınıp da gezer kumru baz gibi Altın küpe kulağında köz gibi Dökülmüş saçları belin üstünde Sevdiğimin koynu meyvalı bağdır Gonca güllerini derecek çağdır Aşıklık dediğin bir ulu dağdır Berdar olup kaldım telin üstünde Daimi'de der ki kaşları hilal Beni mecnun etti o zülfü delal Yarimin cemali kevserden zülal Yalnız bir beni var elin üstünde __________________
|
| #7 | |
| Kainatta bir zerreyim Ben kendimi bilmez miyim Zerre içinde zerreyim Ben kendimi bilmez miyim Mamur benim harap benim Ayaklarda turap benim Kadehlerde şarap benim Ben kendimi bilmez miyim Denizlerde nuh olalı Döneklere yuh olalı Ruhlar ile ruh olalı Ben kendimi bilmez miyim Daimi'yim bende ben de Bent olmuşum ben de Dağılmışım perakende Ben kendimi bilmez miyim Gönüllerde perakende Ben kendimi bilmez miyim __________________
|
| #8 | |
| Yolu çıkmaz bir menzile kervanı Götürmekten götürmemek pekala Bir namert bağında gülü reyhanı Bitirmekten bitirmemek pekala Ben hakkı aramam Çin’de Maçin’de Gevher vardır aşıkların göçünde Varıp namert ile bir cem içinde Oturmaktan oturmamak pekala Bakmaz mısın Daimi’nin virdine Derman olmaz aşıkların derdine Çekip de namerdi hakkın yurduna Getirmekten getirmemek pekala __________________
|
| #9 | |
| Aşıklar neylesin seni Bir ismin var yalan dünya Haramiler kol kol olsun Etsin seni talan dünya Yaş ağaçları kuruttun Bunca canları çürüttün Eline geçeni yuttun Dev ejderha yılan dünya Daimi konan göçüyor Bahar geldi gül açıyor Çirkin güzelden kaçıyor Kargalara kalan dünya __________________
|
| #10 | |
| Yerimiz uzlettir nurumuz kudret Aldanma ey sofu gel bize bize Yazılmış dört kitap Mana-i Hikmet Görüldü ezelden yol bize bize Biziz Muhammed'in sulbü evrahı Bendei Hak olan sürer bu rahi Çok Şükür tecelli etmiş ilahi Açıldı irfanda gül bize bize Pirim Hacı Bektaş Veli oturdu Söğüt ağacından elma yetirdi Selman arşullahtan engür getirdi Geldi yeşil benli el bize bize Kalmadı kederim gitti firağım Hamdülillah yakın oldu ırağım Mürşüt himmet etti yandı çırağım Ol zaman verildi hal bize bize Daimi'yim gelir alem kamusu Münkir içindir cehennem tamusu Terkettim dünyada arı namusu Asla kar eylemez dil bize bize... __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|