| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yüksek Lisans için Hazırlık Kursları/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2008
| İyi günler. ALES sınavı için hazırlık kursları varmış. Bunların hangileri kalitelidir ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. |
|
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ALES sınavı ÖSS gibi bir şey olduğundan (hatta ondan biraz daha kolay gibi görünüyor) hazırlık kursuna gidip de parana yazık etmeni pek istemem. Bildiğim kadarıyla ALES'te matematik ve türkçe bölümleri var sadece. Fen bölümü de olmadığına göre kursun gerekliliği daha da azalıyor. İlle gidicem dersen bu ALES kurslarında açıköğretim kursu veren şirketler deneyimli sayılırlar. MURAT veya DENEYİM gibi açıköğretim kursu veren firmalara başvurabilirsin. Yarın okulumdan bu sınav için başvuru yapacağım. Oradaki hocalarıma danıştıktan sonra daha doğru bilgi verebilirim. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #3 | |
Yazar Adayı
| Çok teşekkür ederim kardeş... Başarılar dilerim, haberdar edersen çok sevinirim. İyi çalışmalar... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Arkadaşlar ALES başvuruları başladı mı acaba bı bılgınız var mı_? ..OSYM sitesinde göremedım de.. |
|
| #5 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Ales iki donem olur.Sanırım biri Kasım(yanılıyor olabilirim) diğeri Mayıs. |
|
| #6 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Bir kursa gitmen gereksiz sanırım ama sen daha iyi karar verecek olansın!Bİr çok ALES kitabı bulunmakta.Bu kitaplarından birini edin ve gunluk bir programla çalışman kafi gelecektir. |
|
| #7 | |
| ALES başvuruları henüz başlamadı. Şimdilik ÜDS kayıtları yapılıyor üniversitelerde. kayıtlar dönem dönem oluyormuş, bu yüzden ALES başvuruları da ÜDS kayıtları sona erdikten sonra başlayacakmış. Yüksek linsans için dil sınavına girmek de şart gibi bir şey olduğundan bugünlerde ÜDS kayıtlarınızı yaptırmanız gerekiyor. ALES'in tam başlangıç tarihini bilmiyorum. Buı arada ALES üç blümden oluşuyor; genel yetenek, türkçe ve matematik. Ayrıca 2008 bahar dönemi ales sınavı nisan ayının sonlarına doğru. ÜDS ise 23 martta. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #8 | |
Yazar Adayı
| Nasıl yani değişmiş mi sınav içeriği ? Matematik ve Türkçe vardı ? Bu arada ÜDS mi dersiniz TOEFL mı ? TOEFL dünyanın her yerinde geçerliliği var diye biliyorum ama ? |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
merak ediyorsan internetten geçmiş yılların ALES sorularını indirip bakabilirsin, böylece işini garantiye almış olursun.ÜDS veya TOEFL kısmına gelince; TOEFL sınavında sistem değişti ve artık speaking ağırlıklı oluyormuş. Anlayacağın ÜDS ve KPDS'den daha zor olma ihtimali fazla. Türkiye'deki üniversitelerde hangisinin olduğuna dikkat ettiklerini sanmam, etselerdi yüksek linsans başlama bilgilerinde ÜDS ve KPDS'yi de eşdeğer sınavlar olarak yazmazlardı. Senin konuşman çok iyi değilse sadece yazılı olarak yapılan ÜDS veya KPDS'ye girmen iyi olabilir. Yurt dışı yüksek başvurularında TOEFL haricindeki dil sınavlarının geçerliiği var mı bilmiyorum. Sen en iyisi ikisine de girsen iyi olur. Yurt içi için ÜDS'yi kullanırsın, yurt dışı başvurularında da TOEFL'ı... Diğer yandan, gözün korkarsa yut dışı için IELTS'e (bu da İngiliz sistemine bağlı bir dil sınavıdır) de girebilirsin. ABD'de yüksek lisans istiyorsan ALES'in ingilizce versiyonu olan GRE sınavına girmen gerekiyor. GRE ABD eğitim sistemine özgü bir sınav, ama avrupa ülkelerindeki yüksek linsanslar için de geçerliliğinin olma ihtimali fazla. Yardımcı olabilmişimdir umarım. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-08 22:30 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|