Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yüksek Lisans için Hazırlık Kursları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski07-02-08, 18:10  #1
isthmus
Yazar Adayı

isthmus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Yüksek Lisans için Hazırlık Kursları

İyi günler. ALES sınavı için hazırlık kursları varmış. Bunların hangileri kalitelidir ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
isthmus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-02-08, 23:00  #2
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

ALES sınavı ÖSS gibi bir şey olduğundan (hatta ondan biraz daha kolay gibi görünüyor) hazırlık kursuna gidip de parana yazık etmeni pek istemem. Bildiğim kadarıyla ALES'te matematik ve türkçe bölümleri var sadece. Fen bölümü de olmadığına göre kursun gerekliliği daha da azalıyor. İlle gidicem dersen bu ALES kurslarında açıköğretim kursu veren şirketler deneyimli sayılırlar. MURAT veya DENEYİM gibi açıköğretim kursu veren firmalara başvurabilirsin.
Yarın okulumdan bu sınav için başvuru yapacağım. Oradaki hocalarıma danıştıktan sonra daha doğru bilgi verebilirim. Saygılar.
Eski07-02-08, 23:15  #3
isthmus
Yazar Adayı

isthmus'nın Avatarı

Çok teşekkür ederim kardeş... Başarılar dilerim, haberdar edersen çok sevinirim. İyi çalışmalar...
Eski10-02-08, 00:05  #4
Hanuman

Giriş Tarihi: Oct 2007

Arkadaşlar ALES başvuruları başladı mı acaba bı bılgınız var mı_? ..OSYM sitesinde göremedım de..
Hanuman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-02-08, 00:08  #5
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Ales iki donem olur.Sanırım biri Kasım(yanılıyor olabilirim) diğeri Mayıs.
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-02-08, 00:10  #6
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın isthmus şöyle demiş:

Mesajı Göster
İyi günler. ALES sınavı için hazırlık kursları varmış. Bunların hangileri kalitelidir ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bir kursa gitmen gereksiz sanırım ama sen daha iyi karar verecek olansın!Bİr çok ALES kitabı bulunmakta.Bu kitaplarından birini edin ve gunluk bir programla çalışman kafi gelecektir.
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-02-08, 13:42  #7
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

ALES başvuruları henüz başlamadı. Şimdilik ÜDS kayıtları yapılıyor üniversitelerde. kayıtlar dönem dönem oluyormuş, bu yüzden ALES başvuruları da ÜDS kayıtları sona erdikten sonra başlayacakmış. Yüksek linsans için dil sınavına girmek de şart gibi bir şey olduğundan bugünlerde ÜDS kayıtlarınızı yaptırmanız gerekiyor. ALES'in tam başlangıç tarihini bilmiyorum.
Buı arada ALES üç blümden oluşuyor; genel yetenek, türkçe ve matematik. Ayrıca 2008 bahar dönemi ales sınavı nisan ayının sonlarına doğru. ÜDS ise 23 martta.
Eski12-02-08, 17:37  #8
isthmus
Yazar Adayı

isthmus'nın Avatarı

Nasıl yani değişmiş mi sınav içeriği ? Matematik ve Türkçe vardı ? Bu arada ÜDS mi dersiniz TOEFL mı ? TOEFL dünyanın her yerinde geçerliliği var diye biliyorum ama ?
Eski12-02-08, 22:25  #9
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın isthmus şöyle demiş:

Mesajı Göster
Nasıl yani değişmiş mi sınav içeriği ? Matematik ve Türkçe vardı ? Bu arada ÜDS mi dersiniz TOEFL mı ? TOEFL dünyanın her yerinde geçerliliği var diye biliyorum ama ?
benim aldığım ALES'e hazırlık kitabında sadece matematik ve türkçe bölümleri var ama sen hazırlık kitaplarında olanlara aldanma. Okuldan hocama sordum genel yetenek bölümünün de olduğunu söyledi, ayrıca kasım ayı sınavına giren arkadaşlarım da genel yetenek kısmının olduğunu söylediler. Bu ksımdaki sorular çalışmakla yapılmıyor, nasıl olduğu konusunda ise hiçbir fikrim yok, bulmaca eklerindeki zeka oyunlarına benzeyebilir merak ediyorsan internetten geçmiş yılların ALES sorularını indirip bakabilirsin, böylece işini garantiye almış olursun.

ÜDS veya TOEFL kısmına gelince; TOEFL sınavında sistem değişti ve artık speaking ağırlıklı oluyormuş. Anlayacağın ÜDS ve KPDS'den daha zor olma ihtimali fazla. Türkiye'deki üniversitelerde hangisinin olduğuna dikkat ettiklerini sanmam, etselerdi yüksek linsans başlama bilgilerinde ÜDS ve KPDS'yi de eşdeğer sınavlar olarak yazmazlardı. Senin konuşman çok iyi değilse sadece yazılı olarak yapılan ÜDS veya KPDS'ye girmen iyi olabilir. Yurt dışı yüksek başvurularında TOEFL haricindeki dil sınavlarının geçerliiği var mı bilmiyorum. Sen en iyisi ikisine de girsen iyi olur. Yurt içi için ÜDS'yi kullanırsın, yurt dışı başvurularında da TOEFL'ı...

Diğer yandan, gözün korkarsa yut dışı için IELTS'e (bu da İngiliz sistemine bağlı bir dil sınavıdır) de girebilirsin. ABD'de yüksek lisans istiyorsan ALES'in ingilizce versiyonu olan GRE sınavına girmen gerekiyor. GRE ABD eğitim sistemine özgü bir sınav, ama avrupa ülkelerindeki yüksek linsanslar için de geçerliliğinin olma ihtimali fazla.
Yardımcı olabilmişimdir umarım. Saygılar.

esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-08 22:30 .
esitlik is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı