"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Tarihten bir enstantene./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| 1970-71 sezonu; Ligin son haftasına Galatasaray 40, Fenerbahçe 39 puanla giriyor...Son hafta Galatasaray Ankara' da PTT ile karşılaşırken,Fenerbahçe İstanbul' da Beşiktaş ile karşılaşıyor...Ankara' dan gelecek iyi bir haberin hayali ile Fenerbahçe' liler Mithat Paşa stadı tribünlerini dolduruyor... Tarih 6 Haziran 1971... Ligde hiç bir amacı kalmamış Beşiktaş her şeye rağmen onurluca direniyor Fenerbahçe'ye... İlk devre golsüz kapanıyor...Ancak önemli bir sorun var...TRT radyo bağlantısında giderilemeyen bir arıza var... Bir türlü Ankara ile bağlantı kurulamıyor...İkinci devre, maçın 80. dakikasına kadar durum 0-0... Bu dakikada FB' li Ogün Altıparmak golü atıyor... Fenerbahçe 1-0 öne geçiyor...Fenerbahçeli idareciler Şeref tribününde golün sevincini yasarken bir haber ulaşıyor kendilerine... Galatasaray Ankara' da PTT karsısında 2-0 mağlup...Sevinçten ne yapacaklarını şaşırıyorlar... Başkan Faruk ILGAZ heyecandan yerinde duramıyor, dayanamıyor saha kenarına iniyor... Futbolcularına sesleniyor: ''Dayanın...İki dakika kaldı...Galatasaray 2-0 mağlup....Dayanın çocuklar...''... Maç 1-0 sona eriyor... Fenerbahçe şampiyonluğu kutluyor...Tribünlerden atlayan taraftarlar sahaya iniyorlar... Fenerbahçeli oyuncular, Ziya, Nedim, Ogün, Fuat, Serkan omuzlarda... Tribünler ''Şampiyon...Şampiyon'' tezahüratları ile inliyor... Şampiyonluğu kutlamak için soyunma odasına iniyor Fenerbahçeliler... Aradan dakikalar geçtikten sonra TRT hatlarındaki arıza gideriliyor... Ve Ankara' dan maç sonucu geliyor... Galatasaray 7-1 galip... Fenerbahçe soyunma odasında şampiyonluğu kutlayan idareciler ve futbolcularda ölüm sessizliği... Böylece 6 Haziran 1971 tarihi, lig tarihimize ''Fenerbahçe'nin Şampiyon olmadan Şampiyonluk Turu attığı'' müstesna bir tarih olarak geçiyor...! Fenerbahçe başkanı Faruk Ilgaz ise, sanırım ''En iyi isletilen kulüp başkanı'' olarak ayni sayfada kendisine özel bir yer buluyor.... saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Tüh... keşke kamera ile gizlice çekme imkanı olsaydı da bi baksaydık ![]() Teşekkürler sayın flager45. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Buna benzer bir şey 2 yıl önce yaşanmadı mı ? Hani şu 106 dakika oynanan maçta (: Hani karşı tarafın eski Fenerbahçe'li oyuncusu çıkarken giren oyuncunun kulağına "Fenerbahçe kazansın" diyen ve bunu televizyonda izleyen herkesin net bir şekilde duyduğu... (Sahi bu konu nedense hiç gündemde tutulmadı. (!) Kaldı ki yeni giren oyuncu Appiah'a son saniyelerde al da at denen bir pas bile vermişti) Futbol endüstiriyelleşmeye başladığı andan beri öyle çirkinleşti ki. Yukarıdaki verdiğiniz geçmişteki olaya o zamanlar sadece gülüp eğlenilerek geçilirdi kanaatimce... Şimdi öyle değil, hiç bir şey eskisi gibi değil. Tribündeki "amigo" 'larda , başkanında, futbolcusunda, hakeminde yani herşeyinde rant var artık futbolun... Çevik kuvvet biriminde "holigan birimi" oluşturulmuş. Ancak, işleyişi içler acısı... Bu kişiler yalnızca gittiği tribüne, taraftarı olduğu takıma göre belirlenmekte. Üniversitelerde takım fan'ları kurmak serbest ancak kazara bu birimle işiniz olursa bu yüzden holigansınız! Eğer holiganların oturduğu bir yerde koltuk sahibi iseniz o maçta siz de holigansınız! Bir olay mı var, toplayın bir kaç kişi olsun bitsin... Burada da futbolda en büyük rant sahibi sevgili(!) seviyeli(!) basının rolü büyük... TFF seçimlerine bakıyorsunuz ayrı bir rant. Bir klüp önderliğinde İstanbul'a yeni bir spor kompleksi yapılıyor, haksız rant yüzünden kompleksin yapılmaması için diğer malum kulüp elinden geleni ardına koymuyor. ( Unutmadan haksız rant'dan bahseden malum kulüp yıllardır Abdi İpekçi Spor Salonu'na konuyor) Bir yönetici ( Türkiye'nin en büyük holding ortaklarından) bir maç sonrası canlı yayında tükürüklerini salgılayarak TFF ve Haluk Ulusoy'a hakaretler ediyor. Ceza? 6 ay hak mahrumiyeti. ( Hak mahrumiyeti de şu, sadece stadda şeref tribününe oturamıyor, loca serbest!) Öyle çirkin örnekler var ki... -Sahi konu neydi...? -Spor mu? Boşversene, ne sporu... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #5 | |
| Siz şimdi bunları bırakın sayın tuqu, o sevinç ve üzüntü , hayat böyle devam ediyor . İnsanlar bazı şeyleri görmeli yenmekte var yenilmekte şampiyon olmakta kaybetmekte . ben maçları izlerim hangi takım olursa olsun ama maç esnasında küfür etmem , kişiler derseniz kendi takım oyuncularına .............avrat küfür ediyorlar ,düşünün o adam oradan para kazanıyor hiç gol atmak veya topu çıkarmak istemez mi ? Düşüncelerimizi maçın içinde saklayalım bu dünyada kazanmakta var kaybetmek ,ne demişler yensende yenilsen de kalbim hep senle ... saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! |
|
| #6 | |
| Birgün yşne maç izliyorum gs maçı tanımadığım birisi habire küfür ediyor ve kendimi tutamadım ,arkadaşım neden küfür ediyorsun onlar bu takımın oyuncusu değil mi gol atmak istemez mi böyle konuşunca ne oluyor nereye varıyorsun dedim onu susturdum yapılanlar öncelikle o ortamda saygısızlık ve değerini düşürmektir . o kişi o gün kendini tuttu ve bir daha aynı yerde kendisini göremedim sanırım ona birşeyler kazandırdım . saygılarımla __________________
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Alıntı:
| #9 | |
| olayı esprili yönden ele almanız ,ciddi olarak düşünmemeniz ve gösterebileceğiniz saygı anlayışınız sizi sıradan birisi yapıyor ,sizin bu düşüncenizi sadece kınıyorum. __________________
|
| #10 | |
| kişileri hemen böyle düşünmeyin belkide bundan sonra küfür edenleride o uyarıyordur. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|