| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Aziz Nesin:Başörtüsü yasağı aptallık. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Oğul Ahmet Nesin'in sol kesimde yarattığı hayal kırıklığı ve şokun etkisi henüz geçmemişken, şimdi de Aziz Nesin'in 1995 ylında Aksiyon dergisine ezber bozracak cinsten bir röportaj verdiği ortaya çıktı. Gerçi röportaj gerici bir dergide yayınlanmış ama röportaj yapılan kişinin bir ateist olması sözleri oldukça ilginç kılıyor. İşte röportajdan cümleler: "Ben hiçbir zaman dine karşı tavır almadım. Ne İslamiyet'e ne de bir başka dine." "Benim inandığım başka şeyler de var. Peygamberlerin büyük bir insan olduğuna inanıyorum. Ama, zamanının büyüğü. " "Hristiyanlığı seçmek sadece bana değil herkese komik gelir, Müslümanlığı bırakıp Hıristiyan olmak. Eğer bir dine inanacak olsaydım Müslüman olurdum. " "Türkiye'de aydınların, yazarların mutlaka Kur'an'ı okumaları gerekir. Sadece Kur'an değil diğer dini kitapları da okumaları gereklidir. " "Dini ve dindarları tehlike görmüyorum. Tehlike gibi görülmesine de karşıyım." "Başörtüsünü yasaklamaya çalışmak aptallıktır. Başörtülü kızların okullara alın mamasına karşıyım. Başlarını örtmesinler demek demokrasi veya laiklik demek değildir." "İmam-hatip mezunlarının harbokullarına girmesi mevzuu! Ben girmelerinden yanayım." Röportajın tamamı için:http://http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=21057 Bu röportajı okuduktan sonra oğul Ahmet Nesin'in niçin özgürlüklere destek verdiği sanırım daha iyi anlaşılacaktır. Aziz Nesin gibi gerçek ateistlerin çoğalması temennisiyle... __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?Yoksa iktidarda olan İslamcı kesimin savunuculuğunu üstlenen medyanın ısıtıp ısıtıp önümüze koyduklarını mı yiyoruz yoksa? Buyrun ben de bir video ile katkı yapayım dedim bu başlığa,tam da konuyla ilgili bir video,hala Aziz Nesin hakkında böyle mi düşünmektesiniz? Yoksa sadece,iyi islamcı imajı mı çizilmeye çalışılıyor?Yani biz İslamcıyız,inanan-inanmayan herkesi severiz imajı.. E hal böyleyse,neden "türban" tartışması yapılırken,"sen dindne ne anlarsın" denilebiliyor?Ya da "dini öğren de gel" denilebiliyor?Ateist bir insan "türban" anayasaya girsin/girmesin tartışmasına katılamaz mı? Hayır bir karar verilsin de,ona göre hareket etsin insanlar da.Öyle mi,böyle mi? __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-02-08 14:07 . |
|
| #3 | |
| Yazdıklarınızdan hiç bir şey anlamadım dersem, kızmazsınız değil mi? Ben Aziz Nesin gibi gerçek bir ateistin gündemdeki tartışmalara ilişkin düşüncelerini sundum. Bu röportajı ben yapmadım.Cümleler bana ait değil. Hepsi bizzat Aziz Nesin'in ağzından çıkan orjinal cümleler. Sizin şöylşe bir itirazınız olsaydı belki sizi anlayabilrdim. "Hayır, Aziz Nesin gibi biri böyle saçma sapan laflar etmez.Bu röportaj düzmecedir ya da Aziz Nesin'in sözleri çarpıtılmıştır." Böyle demediğinize göre ne demek istiyorsunuz, gerçekten anlayamadım. Ayrıca oraya koyduğunuz video ile konunun ne alakası olduğunu da anlayamadım. Kaldı ki, o videodaki sözlerin de bir çoğu doğrudur. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #4 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sol kesimde şaşkınlık yaratmış asıl ilginçlik burada zaten.CHP kast ediliyorsa yanlış bir cümle de.Görüyoruz ki bazı sol dediğimiz partiler de türbanın serbest olmasına karşılar.Neden? Tamam AKP'nin asıl amacının özgürlükleri geri getirmek olduğunu düşünmeyebilirsin.Altında başka amaçlarda yatabilir.Ama sonuçta özgürlüğün geri gelmesi durumu var.Türbanın üniversitelerde serbest olmasını savunmak AKP'yi savunmak manasına gelmiyor. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
videoyu tekrar tekrra izledim konuyla alakasını kuramadım... bir ateist elbette fikir yürütür zaten konuyu açan da bunu kınamamış bir ateist olmasına rağmen türban yasağına karşı çıktığının altını çizmiş __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Baş örtüyü savununca herkes Nesinci olmuş; Madımak'ta nerdeydiniz ? Yıllarca bu adamlar öldürülürken neredeydiniz? |
|
| #7 | ||
| "Hayır, Aziz Nesin gibi biri böyle saçma sapan laflar etmez.Bu röportaj düzmecedir ya da Aziz Nesin'in sözleri çarpıtılmıştır." , ayni babanin cocugu Ahmet´in, kardesi Ali Nesin´e yazdigi mektuba göz atin hele..[ Alıntı:
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-02-08 17:06 . | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Eğer düşünce özgürlüğü sadece ileriye yönelik adımlarda geçerliyse ilk yasaklanması gereken milliyetçilik ve Kemalizmdir. Din; var olan kültürel ortamdan yorum bazında etkilenir. Gelişmiş bir toplumun yaşadığı din ile gelişmemiş bir toplumun yaşadığı din arasında önemli farklılıklar bulunur. Ve ilkinin yaşadığı dinden kimsenin bir zararı olmaz. İkincisiyle alakalı kötü durumlar ortadan kalkar. Bu kötü durumlar nedir? Bilim karşıtlığı, 'öteki'ne düşmanlık ve bağnazlık. Bunlar dinle değil toplumsal paradigmayla alakalı durumlardır. |
|
| #9 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Röportaj var veya yok ne önemi var Aziz Nesin türbana karşı çıkmamış ne olacak Aziz Nesin'e de mi tavır alacaklar çok laik olanlar.Ali Nesin karşı çıkmıyor ama bunu AKP yi sevdiği için yapmıyor herhalde.Öyle bir ortam yaratılması çok saçma |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
Basbakan devlet benim diyor, benden isteyin diyor ve dagitiYor. Gelelim aziz nesin vakfina; basinda Ali nesin vardir. Bu vakifi yillardir kapatmaya calisiyorlar. Ali Köseye SIKISTI. devlet benim diyen basbakana bir göz kirpmasi vakifi kurtardigi gibi kendini de kurtardi. ama kardesi de bir uyari yapmayi unutmadi ALi Nesin´e: Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|