| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sevgi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: sakarya
| DÜŞÜNCELER. her insan dalar zamanın girdabında dalar düşlerine bende dalıyorum irdeliyorum kendi düşlerimi ne istiyorsun diyorum kendi kendime. nedir hayat nasıl yaşanmalı sevgimi yaşamak merhametmi yoksa aşkmı? yoksa sadakmı? bence hepsiyle birlikte yaşamak gerekiyor hayatı yaşıyorumda sevgiyle bakıyorum seviyorum insanları. dönüyorrum bakıyorum arkama yaşadıklarıma irdeliyorum geçmiş yaşantımı hep sevgiyle bakmışım dünyaya ve insanlara birini gördüğüm zaman selam verdiğim zaman cani gönleden kucaklamışşım basmışım bağrıma yine öyle bakıyorum. ama bir fark var artık dünyamda his ediyorum insanları keşke bu böyle olmasaydı hiç bilmeseydim anlamasaydım çoğu insanın sevgisiz yaşadığını bu beni yanlızlığıma itiyor ben 25 04 1979 da dünyaya geldim ailenin son cocuğuyum cocukken hatırladığım yüksek bir yere çıkıp şarkı söylediğimi ama dilimin dönmediği başka bir dilde şarkı söylüyordum ve evin içersinde hep bir bağrışma bir kahus yaşandığını bir yerlere koşuturma acele ediliyordu annem her sabah havanları yedirmeye kalkar bende arkasından giderdim o hayvanlarla konuşup şarkılar söylerdi bu benim hoşuma gidiyordu bir keresinde bir ineğini birlikte havan pazarına satma gitmiştik ve bu inek annemin en sevdiği fıstıktı ineği satmış ve geriye dönerken hiç belleğimden çıkmayan bir kare fıstık ve annem sanki bir birbirlerine ağşık edesıyla bakışmaları ve gözlerden süzülen yaşlar hiç çıkmıyor hafızamdan ve benim o anki ruh halim soruyordum kendi kendime neden? neden bu aşk derecesinde bir sevgi var ikiside ağlıyor neden ayrılıyor. diyordum ve benimde süzüldü gözlerimden yaşlar yapacak bir şey yoktu ben ne kadarda anne neden bıraktık fıstığı keseclermi onu lütfen alalım desemde biz tıraktörün arkasından bakarak yaşlı gözlerle ilerledik. düşünüyorum şimdide babam la annem belki hiç bakışmadı böyle birbiyle ağlaşmadı annem hayatının büyük sevgisini hayvanlarıyla yaşadı. annem şu an yaşıyor ve hayvanları hala var her sabah kalkıyor sabah kahvaltılarını veriyor ve şarkılar söylüyor onlarla. [ANNEM] |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: sakarya
| Bu gün ormana spor yapmaya gittim. koşarken uzakta bir araba durdu. arabadan bir adam indi. üzerdinde siyah bir deri mont bulicin ve kahverengi aykabıları vardı. ve sağ tarafına asılmış tüfek ve yüzündeki kasılmış edalarla yürüyordu.ben hemen yanından koşarken yüzüne bakıyordum şaşkın bir bakışla selam versemmi acaba? yok nasıl vereyim adamın yüzüne bak şitdet var diyordum. zaten adamın pekte umrunda değildim ben oo bu gün kaç tane hayvan vuracağım düşüncesinle ilerliyordu aca? diye, ve geçiştik ben ilerledim.az ileridi iki cocuk yolda top oynuyordu, ve bana doğru koşmaya başladı aaa abi koşuyor hadi yetişelim gel yasimin koşşşş abi abi......... ve hadi koşun yetişin beni yetişin beni, benimle birlikte üç dört yüz metre koştuktan sonra yarın koşacakmısın? diye bağırıyordu. ve akşam gençler askere gidiyor eyllenti var. yüzlerde heycan var bir ara yanımda biri birini çekiyor hadi gel oynuyalım öteki sah tarafından bir diyeride kafası çekiyor cocukta oynamıyacığım diye çırpınıyordu hemen olayın yanında duran bir kişi oynasana leen diyerek itikledi. cocuk perişan bir halde yüzüna yıpranmış bir ifadeyle ellerini çırpıyordu ...az oynadıktan sonra evin yolunu tuttu. bu bir birini çekiştirme eylenti bitene kadar devam etti hemen hemen her kez bir birini çekiştiriyordu..diheride yaa oynamıyacağım diye direniyordu çekiştirmeceyle eylence bitti...ve evdeyim hala düşünüyorum? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|