"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
24 Barodan Özgürlük Bildirisi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Akademisyenlerden sonra hak ve özgürlükler konusunda asıl konuşması gereken hukukçular da bir özgürlük bildirisi yayınladı. TBB'nin Ankara'da yasakları desteklemek üzere çağırdığı 78 Baro Başkanından 19'u toplantıya katılmazken, 24 Baro Başkanı da TBB gibi düşünmediklerini , yasakları değil özgürlükleri savunduklarını belirterek ortak bir bildiri yayınladılar. Özgürlük Bildirisindeki bazı cümleler şunlar: "Demokratik bir hukuk devletinde sorunların çözüm yeri, halkın özgür iradesinin yansıdığı yer olan Yasama Meclisleridir. Hiçbir güç, grup ya da kurum TBMM'nin iradesine ipotek koyamaz." "Yasağın kaldırılması yönünde TBMM'de başlatılan süreç, bir kısım yasakçı çevreler tarafından engellenmeye ve Meclis'in iradesi üzerine ipotek konulmaya çalışılmaktadır" "Bu yasakçı çevrelerin söylemleri öylesine ileri boyutlara varmıştır ki, Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birinin rektörü, 'Türbanlı bir öğrenciye, hak ettiği notu vermeyeceğini' açıkça söyleyebilmiştir. Bu söylemlerin ne hukukla, ne bilimle, ne çağdaşlıkla, ne akılla, ne de mantıkla açıklanması kesinlikle mümkün değildir. Bu düşünme biçiminin çağın çok gerisinde kalmış, çağdışı ve gerici bir söylem olduğunu düşünüyor ve şiddetle kınıyoruz." "Her demokratik hukuk devletinde olduğu gibi ülkemizdeki üniversitelerde de kılık-kıyafet serbestliğinin, hiçbir din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün öğrencilere tanınması gereğine inanıyor, yasakları, hukuksuzluğu ve antidemokratik uygulamaları kınıyoruz." Üniversitelerden sonra Barolar da ikiye bölündü. Yasaklardan yana olan hukukçular ve özgürlükleri savunan hukukçular... __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) bekirsami Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-02-08 16:54 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Merak etmeyin şimdi bu başörtüsü karşıtı, kemalist solcunun hası, marjinal solcular bu bildiriyi de bastıracak olağanüstü açlımlarıyla bastırır. Her konuda muhteşem bilgileri ile bilgilenirken ne kadar mutlu oluyoruz bir bilseler. ![]() ![]() ![]() __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #3 | |
| Bu bildiriye destek vermeyi düşündüğü halde korkan, çekinen veya tereddüt eden bir çok Baro bulunuyor. Toplantıya 59 Baro katıldı ve Barolar Birliğinden farklı düşünen 24 baro başkanının kürsüye çıkmaları engellendi. Ama Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Yasaklara ve yasakçılara karşı özgürlüklerden yana tavır koyanların sesi daha gür çıkmaya başladı. Artık yasakları savunan bu çağdışı ve gerici söylemler gücünü ve etki alanını yitirmeye başlamıştır. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Karşıt devrimciler 70 yıllık savaşımlarının meyvelerini almıya başladılar. Abd ve Ab gibi hamileri sayesinde belli bir konuma geldiler artık. Sizler 1400 yıl öncesi yaşam şeklini savunmakla çağ dışı olmuyor hatta ilerici ve yenilikçi oluyorsunuz. Sizin aksinizi söyliyenler bağnazlığı çağdışı görenler ise yasakçı ve baskıcı hatta çağ dışı sayılıyor.İşte Takiye bu!! | |
|
| #5 | |
| Yasakları, darbeleri, hukuksuzluğu savunanlar hangi çağda, hangi kılıkta, hangi düşüncede olursa olsun çağdışı ve gericidirler. Asıl takiyye, demokrasiyi, hukuku, bilimi savunuyor gibi yapıp haksızlığı, totatlitarizmi ve tabuları savunmaktır. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Türbanı savunmak nasıl ilerici bir hareket olabilir? Türban tabunun kendisi değilmi? Madem ilerici ve çağdaşsınız bırakın bayanlarımız saçlarını istediği gibi dalgalandırsınlar. İnsanlarımızı kapatmak onların hür bir şekilde dolaşmasını engellemek nasıl bir ilericiliktir? Çağdaşlık ve özgürlük deyip 1400 yıl önceki yaşamı uygulamak??? Bağnazlık ve gericiliğe meydan vermiyen yasaklar gerici olmayıp tamamen çağdaş özgür yasalardır. Bağnazlığı ve gericiliğe istenilen özgürlük ise çağdışı zihniyetin ta kendisidir. | |
|
| #7 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Alıntı:
Sorduğunuz tüm sorulara bir kulp takılacağını , kimi zaman takiye zırhı ile cevap verileceğini kimi zaman gözardı edileceğini bile bile yazmanızın , emek harcamanızın gereksizliğine inanıyorum. Bu güruh yazdıklarınızı dikkate almayacak kadar körelmiş ve 1400 yıldır kula kulluk etmeyi amaç edinmiş ve halen bunu yaşatmanın derdinde ise "vay halimize" | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Bu durumda her iki eylem ve düşünce şekline karşı özgürlükleri savunmak, insanların inançlarını, düşüncelerini ve ideolojilerini özgürce seçmelerine ve yaşamalarına saygı duymak çağdaş ve ilerici bir düşünme biçimidir. Kısacası insanları zorla açmak ya da zorla kapatmak gericilik, bu gerici eylemlere karşı özgürlükleri savunmak ise ilericiliktir. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) bekirsami Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-02-08 01:26 . | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| demek ki ses kısarak yasaklayarak kapatarak bir yere varılamıyor __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
| #10 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Sn bekirsami,sözlerinizde samimi olup olmadığınız yakında göreceğiz,Erzurum'da,Konya'da,Kayseri'de...ünivers itelerde açık öğrencilere yapılan baskılar karşısında bakalım neler yapacaksınız? __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|