| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Şule Yüksel Şenler'in Hayatı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bugünkü yaşanan Türban konusuyla ilgili olarak anılması gereken isimlerden biri Şule Yüksel Şenler'dir. Soner Yalçın onu hayatıyla ilgili bir yazı kaleme almış.Bu ilginç yaşam öyküsünü okumak isteyenler için.... OJELİ TIRNAKLAR Ağabeyi sarılıktı. Annesi, kız kardeşleri hastanede başında beklediler günlerce. Ağabeyi kendine gelince onlardan son bir istekte bulundu: "Örtünün!" Şule Yüksel sinirlendi: "Ağabey, neden bizden yapamayacağımız şeyler istiyorsun?" Ağabeyi, "O halde Risale-i Nur toplantılarına katılın" dedi. Ağabeyin ölüm döşeğinde morale ihtiyacı vardı. Kabul ettiler. Risale-i Nur toplantılarına aileden ilk olarak Şule Yüksel Şenler gitti. Bir evde beyaz örtüler içindeki on kadın, karşılarında başı açık, modern kıyafetli ve üstelik kendilerine göre hayli dekolte bir elbise içinde onu görünce çok şaşırdı. Şule Yüksel eteğini çekiştirip, manikürlü ojeli parmaklarını saklayarak bir köşeye çekilip oturdu. Risaleleri dinlemeye başladı. Hiçbir şey anlamadı. Sıkıldı. Birkaç toplantıdan sonra kadınlardan biri, ojeli tırnaklarını "orangutan maymunlarına" benzetince çok utandı. Kendini "düzeltmeye" önce tırnaklarından başladı, artık oje yoktu. Sonra kadınlar başını örtmesini istedi. O da, "ayıp olmasın" diye başını yarım örtmeye başladı. "Ağabeyin çok iyi okuyor, bakalım sen nasıl okuyacaksın" diye eline risaleleri verdiler. Çok güzel okudu; kadınlar hayran kaldı. Takdir edilmek, kabul görmek çok hoşuna gitti. O günden sonra namaza başladı. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...sp?yazarid=218 __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Yavas yavas dunyanin yuvarlak olduguna inanmaya basladim. Neden mi? Ne yaparsaniz yapin surekli basladiginiz yere donuyorsunuz da ondan. Ilkel feodal toplumdan kalkmis bir toplum modern feodal bir topluma dogru geliyor. Tarih tekerrurden ibarettir cumlesini her yere kazimaliyiz. Buyuk bir olasilikla bu cumle ,cok kutsal olsa gerek. Yoksa boyle asla olmazdi. |
|
| #3 | |
| güzel bir benzetne olmuş..... ![]() Bizim medyaya ve soner yalçına iyi malzeme çıktı.Eski defterler tek tek açılıyor.... AKP’nin tesettüre girme hikáyeleri HAYRÜNNİSA GÜL Abdullah Gül’ün annesi Adviye Hanım, gelini olmasını istediği Hayrünnisa’yı Kayseri’de bir akraba düğününde gördü. Hayrünnisa 14 yaşındaydı. İstanbul’da Çemberlitaş Ortaokulu’nu yeni bitirmişti. Takdirname almıştı. Liseye başlayacaktı. Abdullah Gül 29 yaşındaydı. Sakarya Üniversitesi’nde asistandı. Gül Ailesi, Özyurt Ailesi’ne görücüye gidip Hayrünnisa’yı istedi. Aileler anlaştı. Ama ortada sorun vardı. Medeni Kanun, 14 yaşında bir kızın evlenmesine izin vermiyordu. Hayrünnisa’nın 15’ini doldurması beklenecekti. 18 Ağustos 1980. O gün Hayrünnisa’nın yaş günüydü. O gün yasal engel kalktı. O gün 30 yaşındaki Abdullah Gül ile 15 yaşındaki Hayrünnisa Özyurt evlendi. Ve o güne kadar başı açık olan Hayrünnisa, işte o gün, evlendiği gün tesettüre girdi. Okuldan ayrıldı. Artık ev kadınıydı. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...sp?yazarid=218 Cumhurbaşkanımızın 30 yaşında iken 15 yaşındaki biriyle evlendiğini yeni öğrendim.Harbiden yuh ya ![]() Devletin başına ha dört kadınlı birini getirmişiz ha böyle birini... yuh olsun bize... __________________
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Medya tam onikiden vurmaya başladı gerçektende. ![]() Şule Yüksel Şenler'in birkaç kitabını okudum,kitaplarında genellikle inançlı insanların ne kadar huzurlu olduğunu inanmıyanlarında çok mutsuz insanlar olduğunu anlatıyor.İnsanın tek mutluluk yolunun inanmaktan geçtiğinden dem vurup duruyor! Sevgili bozkır, neden şaşırıyorsun ki bence onbeş yaş abartılacak bişey değil, biz bunların daha vahimlerini göreceğiz.Hele bir dört kadın serbest olsunda o zaman asıl şokları yaşayacağız. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #5 | |
| bu yol onu gösteriyor zaten... özgürlük diye diye şeriata gidecek gibi görünüyoruz..... gerçi ben türbandan değil üstünü örttüğü ekonomik meselelerden çekiniyorum.Dünya ekonomisi sallanıp duruyor.Çökmesine gerek yok şöyle esaslı bir sallansa bunların hepsi unutulacak.Gaflet uykusundan uyanıp gerçeklerle yüzleşeceğiz ama artık çok geç olacak... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-02-08 12:33 . |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
İçi doldurulmayan demokrasi'nin ne tehlikeli neticeler verebileceğini yavas yavas göreceğiz. İyi de insanı zorlayan tek bir şey var. Hiçbir politikacıya inanmayacaksak,söylemlerine sadık kalmayacaklar ise devlete ne gerek var,hükümete ne gerek var? | |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| Edebiyat fakültesinde bize ögretilen bazi teorik bilgiler vardir. "Romanlar, bilimsel metinlerin aksine kurmacaya dayanir". Soner Yalcin bu evrensel betimlemenin aksine bilimsel nitelik tasidigina inandigi yazilarina kurmaca ilaveler ile ilginc hale getirmeye calisiyor. Bu yazdiklarini nereden biliyor? En son ciddiye alacagim kisidir |
|
| #8 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Diğer yanda, kişilerin şahsi kararlarını kanun yoluyla, cebren (hoş o kanun var mı yok mu o bile net değil.) engellemeye kalkan devlet kurumları. Nasıl dengeli bir karşılaştırma ama! __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #9 | |
| Türban yalnızca dinsel yada siyasal bir simge olmaktan çıktı artık bir statü göstergesi haline geldi.İşte örnek Türban tarifesi belirlendi ![]() Günlük bağlama 35 YTL "18 yıldır Florya'da kuaför ve güzellik merkezi işletiyorum... Ancak son dönemde müşteri profilinde önemli bir değişiklik var. Sayıları giderek artan türbanlı müşterilerimden gelen 'bize özel yeni bir yer aç' şeklindeki yoğun talep üzerine ikinci şubemi tesettüre özel bir konseptle açtım... Ben de böyle bir şeyi içime sindiremiyorum. Ancak biz ticaret erbabıyız. Böyle bir trend varken ben de pastadan payımı almak zorundayım." 34 yaşındaki Turgut Güneş, bir süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden türban tartışmalarının reel sektöre nasıl yansıdığını işte bu sözlerle anlatıyor. Türban bağlama ücretleri Günlük bağlama: 35 YTL Gül bağlama: 70 YTL Lale bağlama: 60 YTL Papatya bağlama: 80-100 YTL Gelin başı: 200- 250 YTL Nişan başı: 150-200 YTL Abiye türban: 50-100 YTL http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=161445 ulan dinciliğin de suyu çıktı ya.... ![]() __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|