| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Mantık mı, tutku mu?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Hayatınızda en çok neyin etkisinde kalırsınız? Mantığınız mı ağır basar, yoksa duygularınız ,tutkularınız mı? Aldığınız kararlarda mantık ve duygu dengesini nasıl kuruyorsunuz? Akıllı düşünenene kadar deli köprüyü geçer Öfkeyle kalkan zararla oturur atasözlerimiz bize ne anlatıyor? __________________
Eğer çok özel bir ilaç tesadüfen meydana gelmiyor ise, kainattaki hiçbir varlık da tesadüfen ortaya çıkamaz.. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Bu konunun direk hayat pratiği ile ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Duygularınıza gem vurmak zorunda olduğunuz, dolayısı ile tutkular durduğu yerde dursun bir hayat pratiğiniz varsa akıl ön plana çıkar. Aklı ön planda olan ya da aklı daha fazla gelişmiş insanların aşkla-meşkle falan pek bir ilgileri kalmaz. Bu durumu kabullenirler de. Hayatın dengesizliğinin yansımalarıdır bunlar. Kimine aklıyla yaşamak, kimine tutkularıyla yaşamak düşer. Oysa ki erich from şöyle diyor; akıldan yoksun duygu çocuksudur. Duygudan yoksun akıl robotsu. İşte bu denge her insana nasip olmaz. Kimimiz robotsu akıllı bıdık oluruz, kimimiz çocuksu aptal. Hayat dengeli olsaydı, herhalde erich from örneğinde dengeli insanlar olabilirdik. Kapıyı bir çalarsın, iki çalarsın yanıt yoksa, taş basarsın yüreğine. Hayatta bize de düşen madem buymuş dersin ,kabullenirsin, yarım kalışı, suskunluğu, tutkusuzluğu. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Mantık = arzular + korkular ( ın dengesi ) Kimse her an mantıklı oldugunu idda edemez zaten. Kimi zaman arzular kimi zaman korkular agır gelir. Ama dengenin saglandıgı safha; ne istedigini belirleyip ( arzular), riskleri hesaplayıp ( korkular ) bir yol belirleyebilme anıdır. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: dünyada bir yerdeyim
| Alıntı:
![]() __________________
...adalet, evrenin ruhudur...ömer hayyam | |
|
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Her ne kadar mantıklı da olmaya çalışsam da sonunda yine duygularım verir benim hakkımdaki pek çok kararı. Mantık,korku,arzu,belki ihtiras,yamanılmış olan mutlaka bunda etkendir. Hatta bazı insanların korku hayatlarındaki tek yönetici bile olmuştur, benim gibi. Ama ben mantık ve tutku bir karşıtlığı kabul etmem. Çünkü aslında karşıt değillerdir. Neden derseniz bir insan ne sürekli duygusal olabilir ne de sürekli mantıklı. Kimi zaman mantık kimi zaman da tutkular baskın olabilir. Sanıyorum bu dönemseldir. __________________
Bütün arayışlarımızın sonu, başladığımız yere dönmek olacaktır ve bu yeri, ilk kez tanıyacağız.... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Tutkularım ağırlıkta. Memnunum da. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| kesinlikle benim için tutku... zaten fazla da çelişmezler aslında... __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: Samsun
| Bana göre, ne tutkular, nede mantık önemli değil. Vereceğimiz kararda evet mantıklı olacağız, düygülarımızıde gözden geçireceğiz, ve sonunda akıla muracaat edeceğiz. Vereceğimiz karar akıla ters olmamalı, her zaman akıl önde olmalı.... |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008
| duygularımı bastırmak zorunda kalsam da, mantığımın ağır basmasını sağlarım. bazen zor olana katlanmak gerekir, çok daha zorunu yaşamamak için .. bu arada; herkese ayrı ayrı sevgiler, saygılar ve de selamlar .. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| bu zaman zaman degişebiliyor aslında.. Gün geliyor tutkularımız mantıgımızı yeniyor. Gün geliyor Mantıgımız bize tutkularımızı dinlememizi söylüyor.. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|