| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Nereye gidiyoruz ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Kütahya
| 12 mart ve 12 eylül’de 2 defa darbe yapanlar, memleketi koministlerden kurtardıkları için sevinç çığlıkları atıyorlardı. Dünya gençliği daha fazla demokrasi ve özgürlük için 1968 yılında yaşadıkları ülkelerde emperyalizme karşı direnişe geçtiler. Bunun doğal sonucu olarak ülkemizde de üniversite gençliği ABD emperyalizmine ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadeleye başladı. Gençler ‘TAM BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İSTİYORLARDI’ onların finans kaynakları, makamları, şehleri, şıhları yoktu. Onların sımsıcak, sevgi dolu yürekleri vardı. 12 Mart generalleri, bir avuç genç insanın Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkacağını, onun yerine Marksist Leninist bir devlet kuracaklarını gerekçe göstererek demokrasiyi askıya aldılar, gençlerin çoğu katledildi 3 genç ise idam sehpasında can verdi. Yine aynı gerekçelerle 12 Eylül 1980 de demokrasi yeniden askıya alındı. Kenan Evren yaptığı konuşmalarda laik cumhuriyetin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ve darbenin haklı gerekçelerini ağzını doldurarak tv den ve radyolardan anlatıyordu. 12 eylül 1980 de başta gençler, bilim adamları, işçiler, demokratik kitle örgütleri temsilcileri işkencelerden geçirildi, hapse atıldılar, öldürüldüler hatta 17 sinde idam bile edildiler. 80 darbesi ülkenin çivisini çıkardı dersek doğru olur. Okuyan, sorgulayan, direnen, üreten insanların sindirilmesi, 1402 sayılı yasa ile kamu kurum ve kurumlarından atılması sonucu özellikle eğitimde büyük bir çöküş yaşandı. Laik Cumhuriyetin okulları artık okumayan, sorgulamayan ve kendisini yıkmak isteyen tarikatcı insanlar yaratıyordu.(gerçek dindarlara lafım yok) O insanlar bir gün geldi ABD ile birlikte el ele verip iktidar erkini ele geçirerek Laik Cumhuriyetin tüm kurumlarını başta Cumhurbaşkanlığını, Bakanlıkları, YÖK’Ü, Basını, Şehirleri ele geçirdiler.Tahrikat liderleri ile bütünleşen siyasi iktidar yakın zamanda zap edilmeyen kale bırakmayacak. Feytullah Gülen ve AKP ekonomik kaynaklarını da yarattılar, gerek belediyelerde gerekse bakanlıklarda yapılan ihaleler hep kendi yandaşlarına verilmekte buralardan korkunç rantlar sağlanmakta, sadaka ve tarikat kültürü geliştirilmekte kendileri gibi düşünmeyenleri özel sektör kurumlarına bile almamaktalar (aldırmamaktalar) . Yakın gelecekte bizden olmayan, bizim gibi düşünmeyenlerin yaşam hakkı yok denirse hiç şaşırmamak gerekir diye düşünüyorum… Ülkemiz gerçekten işgal altında, geçmişte bir avuç genç ülkeyi yıkıyor, bölüyor diyenler bu gün neler düşünüyorlar çok merak ediyorum doğrusu ? Ben buradan, ülkemizin tüm aydınlık insanlarına sesleniyorum. Derin uykulardan uyanalım, mücadele bayrağını yükseltelim… |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Türkiye'de yaşanan darbeler tarihimizde kara bir lekedir.12 Mart ve 12 Eylül gibi 27 Mayıs da bir darbedir.Kim tarafından yapıldığı veya kime karşı yapıldığı önemli değil darbe her şekilde demokrasiye yapılmıştır.27 Mayıs sonucu Menderes devrilmiş olsa dahi halk iradesi ve demokrasi hiçe sayılmıştır.Bu darbenin de üzerinde durulması gerektiği kanısındayım. __________________
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| bu ülke her nedense hep ve sadece devrimcileri kendine düşman bildi.çünkü eğitimsizdi.çünkü eğitilmemek üzere yetiştiriliyordu.birilerinin döndürdüğü çarka çomak sokacak,sorgulayacak,eleştirecek,halkın hakkını arayacak,hakkını söke söke alacak bir avuç insan tabikide korkutur kendilerini...elde edilen,onca insanın üzerinden sağlanan rantlar ancak uyuşturulmuş beyinlerin dikkatinden kaçacak. nereye gidiyoruz bilmiyorum gerçekten ama gitgide kötüye gidiyoruz maalesef... umudumuzu yitirmeye başlıyoruz... ama inancımızı kaybetmememiz gereken bir dönemden geçiyoruz...o sevinç çığlıklarını bu kez bizler atacağız..çünkü yakındır ülkeyi bu yobazlardan kurtaracağız... __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-02-08 01:35 .Sebep: Tamamı kalın harf |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
kanlı 12 eylul darbesinden sonra idam edilen gençlere bakınız.. hem sag hem sol ne olursa olsun gencecik beyinleri astılar.. Birgun Kenan Evrenden de hesap sorulur.. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Size şu kadarını söyliyim sitede bugune kadar okuduklarıma bakılırsa birçoğunuz hatta belki hepiniz bana karşı olacaksınız ama şu bir gerçekti ki 12 Eylül askeri darbesi gerekliydi.Benim kanaatımca bu darbe tam anlamıyla tarafsız ve Demokrasi karşıtı olmasından daha etkin olarak demokrasiyi kurtarmaya yönelik bir darbe idi.Birçoğunuz o dönemleri yaşadınız içsavaşın eşiğine gelinmemişmiydi?Sokakta sağ sol çatışmaları artmamışydı.Hatta hükümet bu çatışmaları durdurmakta aciz kalmamaktamıydı?Ordu da kendisine Ataturk tarafından verilen yetkiyi kullanarak yönetime al koydu.Ayrıca Kenan Evren gerçekten faşist bir kişilik olsaydı sizce Türkiye Cumhuriyeti halkına demokratik haklarını geri verirmiydi?Sevilmemesini anlıyorum sonuçta sağcılarında solcularında canını yaktı Kenan Evren ama biraz tarafsız bakmanızı rica ediyorum.Üniversitelerde insanların yolu kesilik sağ-sol soruları yönlendirilip dövülmüyormuydu.Bu bağlamda darbeyi yapan Kenan Evren faşist hatta Türkiye tarihi için kara leke bir kişik te bu darbeden önce ülkeyi bir karışıklığın iç çatışmanın içine sokan sağ kesimin ve sol kesimin önde gelen bayrak tutanları hiçmi suçlu değildi?Onlar sokakta birbirlerine ateş ederken(amaçları ne lursa olsun) üniversitelerde kendilerindne olmayanları döverken çokmu demokratikti?Gerçekleri görmeden hiçbiryere gidemeyiz efendiler,sağ kesimde sol kesimde Turkiye de bu olaylara karışan hiçkimsenin darbe yüzünden demokrasi yara almıştır demeye hakkı yoktur kanımca.Çünkü onlar demokratik haklarını değil sokak çatışmasını iç karışıklığı hatta ülkede bir devrim(kominizm çokmu demokratik?) i tercih etmişlerdir. Sakın kimse asılma olaylarını övdüğümü zannetmesin,gençleri asmanın gerekli olduğuna inanmıyorum ki bu zaten stratejik bir hatadır orda asılanların hepsi kendi topluluklarında birer kahraman olmuşlardır... __________________
Şşş çocuk uyuyor... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| sayin Aiakos, siz de mi "Bizim cocuklara" inananlardansiniz ![]() Yukarida sözünü ettiginiz tüm sorunlarin kaynagi "bizim cocuklarin" Sam amcalariydi.. Sonucta darbeyi hakli cikmak degil, bir devletin ordusunun kime hizmet ettigi daha önemli olmaliydi. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Ordunun kime hizmet ettiyini bilmiyormusunuz iç ve dış düşmanları yok etmek için kurulmuştur, şu dakikada pkk yı yok ediyor yarın başkası çıkarsa onuda yok edicektir. |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| ordu o darbede iki tarafada eşit ceza vererek milletine hizmet ettiğini göstermiştir.Ne stalin amcanın çocuklarını ayırdı ne sam amcanın ne de başkalarının.Sokakta kim karmaşa sorun çıkarıyorsa onalra karşıydı.Ben kimseye inanmıyorum bu yazdıklarım tamamen benim görüşlerimdir.Daha öncede bu yönde hiç yazı okumadığımdan yeri gelmişken düşündüklerimi yazdım... __________________
Şşş çocuk uyuyor... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Kütahya
| Benim burada belirtmek istediğim 30-40 tane gençin bir ülkede düzeni değiştirme olanağının olmadığıdır. Bu gençlerin ellerinde ne bankaları ne çankayası ne bakanlıkları ne ilişkide olduğu tarikat şehleri vardı, Laik Cumhuriyeti yıkma gerekçesi ile çoğu katledildi, içeriye atıldı. Oysa bugün geldiğimiz nokta çok farklı, Atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyet her koldan sarılmış, cumhuriyetin kurumları kendisini yıkmak isteyenlerin eline geçmiş, finans kaynakları milyar dolarları geçmiş, ekonomik olarakta çok büyümüşler. Uyuyanlara duyurulur... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: İzmir
| Alıntı:
Evet 11 Eylül'e kadar sokakta akan kan 12 Eylül'de bıçak gibi kesildi ! Akan kanın durması tabi ki gerekli bir şey. Ancak ,daha gerçekçi düşündüğümüz ve sonuçlarına baktığımız zaman bu darbenin akan kanı durdurmak için değil 24 Ocak 1980 de alınan ekonomik kararların demokratik ortamda uygulanma olanağı olmaması dolayısıyla yapıldığıdır. Halkın sırtınan yüklenen ağır ekonomik şartlar bu kararlardan sonra ve bu darbe sayesinde uygulandı. Sendikalar ,demokratik örgütler kapatılarak toplumsal muhalefet önlendi. 12 Eylül öncesi yaşananlar da emperyalizm ve yerli işbirlikçlerinin böl -yönet politikasından başka bir şey değildi. Bu gerçekleri görmezsek 12 Eylülü yanlış değerlendirmiş oluruz. Şu anda yine klasik böl-yönet politikasıyla ABD emperyalizmi ve yerli işbirlikçileri sahnededir. Bu defa aktörler değiştirilmiş sağ-sol yerine dinci-laik bölünmesi yaratılmıştır. Olay bu kadar basittir. __________________
Yarına umutla bakabilmek için ... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|