"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Geçmişten ne anlarsınız??? Geçmiş size nasıl bir tat veriyor??? Geçmişiniz var mı sizce??? Pek ilgi çekici olmayabilir;ama ben merak ediyorum gerçekten... ![]() |
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Aklımda eskiden beri bir soru vardır. Geçmiş aslında yoksa, sadece anılar beynimde varsa ama hiç yaşanmamışlarsa. Kuşkusuz 10dakika önce onu yaşadığımı hatırlayacağım ama gerçekten mi? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| 10 dk. öncesinde şimdiyi hatırlamıyorsam ve şimdiyi ancak şimdi hissediyorsam geçmiş ve şimdi var demektir ![]() Sürekli bir değişimi ve hareketi algılayabildiğime göre bir akış var demektir. Akış olduğuna göre geçmiş de vardır, gelecek de. ... Geçmiş bana hüzünle ve heyecanla karışık bir sevinç veriyor. Çünkü herşey değişiyor maddedeki eylemsizlik bana da etki ediyor galiba. Değişime direnmeye çalışmak.. Geçmişteki ben, şimdiki ben olmadığım için, eski ben "yok olmuş" oluyor. Bu da beni hüzünlendiriyor. Fakat değişme gelişmeyi getirdiğinden sevinç de veriyor bazen. __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #4 | |
| Algıladığınızı sanıyorsunuz.. Belki de sadece şuan varsınız.. Geçmiş dedikleriniz sadece beynimize girilen, anı imgeleri.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #5 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
| #6 | |
| Yo hayır. İdealizm olmasına gerek yok. Siz sözgelimi bir robotun beynine nasıl bir hayat yaşadığını kodlarsanız o yaşadığını sanır. __________________
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #8 | |
| Dediğim şeyin olması bilimsel olarak mümkündür... __________________
| #9 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Ayrıca sayın Artena'nın cevabı idealist felsefe değil septik felsefedir. Alıntı:
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Geçmiş bizim hayatımızdır. Hayatta olduğumuzun farkına varmaktır. Acılarımız, sevinçlerimiz , utançlarımız başarılarımız vb... Bazen anılarımızı hatırlarken güleriz, kendimize kızarız yani yaşarız. Onlar bizim ürünümüzdür. Yani yaşadıklarımızdır. İçinde neler yoktur ki . Delisiye aşklar vardır. Ve ben tüm yaşadıklarımın birileri tarafından kodlandığını düşünmek istemiyorum. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|