| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Şarkılarla geçti aramızdan-Kazım Koyuncu.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| ŞARKILARLA GEÇTİ ARAMIZDAN (BELGESEL) Yönetmen Ümit Kıvanç” tan Kazım Koyuncu belgeseli “Şarkılarla Geçtim Aranızdan" Üç DVD' den oluşan üç buçuk saatlik belgesel Kalan Müzik etiketi ile önümüzdeki günlerde piyasada olacak ve geliri Umut Çocukları Derneği'ne bırakılacak.. Yönetmen Ümit Kıvanç, Türkiye’nin ilk Laz-rock müzik grubu Zuğaşi Berepe’nin kurucusu sanatçı / müzisyen Kazım Koyuncu için titizlikle hazırlılıkladığı “Şarkılarla Geçtim Aranızdan" isimli belgesel filmi tamamladı. 25 Haziran 2005 tarihinde kansere yenik düşen Kazım Koyuncu için sanatçının ailesi ve arkadaşlarının da desteğiyle yönetmen Ümit Kıvanç tamamlanan “Şarkılarla Geçtim Aranızdan", Kalan Müzik etiketi ile yakında piyasada olacak. CD-DVD satan dükkanlarda bulunacak. Üç DVD' den oluşan ve üç buçuk saatlik filmin geliri Umut Çocukları Derneği'ne bırakılacak.. Önümüzdeki günlerde gün ışığına çıkacak olan belgesel, Kazım Koyuncu’nun doğduğu köy olan Yeşilyurt’ta başlayıp “Burası da bize memleket oldu” dediği Taksim ve İstiklal’de süren hayatını gözler önüne sererken sesini yeniden dinleyicileri ve sevenleriyle buluşturacak. Halen kısa film ve belgesel çalışmaları yapan Kıvanç’ın yayınlanmış 8 kitabı, çevirileri ve yüzlerce kapak tasarımı bulunuyor. ![]() Devamı. __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. speranza Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-02-08 03:00 .Sebep: Link eklendi. |
|
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| sırf bu yüzden bile bu film seti alınabilir. Kazım Koyuncu'nun belgeselini çekip kar etmek amacıyla satılması Kazım Koyuncu'ya saygısızlık anlamına gelirdi zaten. __________________
"Gazi'nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara Kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda..." |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Doğru sölüyorsunuz sayın eşitlik. Kazım sırf şarkı söyleyen bir adam değildi. Babası anlatmıştı, "oğlum tinerci çocuklara pek yaklaşma korkuyorum senin için" demiş. Kazım ise; "onlar benim arkadaşlarım baba. İnsan arkadaşından korkarmı" diye yanıtlamış. Sokak çocuklarıydı onun derdi. Faşizmdi, kapitalizmdi. Kürtleri dışlamayan ender lazlardan birisiydi. Diyarbakırda konser verdiğinde alanı doldurabilen şair ceketli çocuktu. O ticaret yapmadı ki, anısını yaşatacak olanlar ticaret yapsın... __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. |
|
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Aramızda yoksun artık ama adın hala mükemmel işlerle anılıyor... Seni özledik Kazım Koyuncu... Hala içimizde bir acısın... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #5 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| "Baba ben yıkıcıyım ama, Ama kendini bilmez değilim. Yaşamak istiyorum sadece, Kendi savaşlarım uğrunda. Ben sadece ben olmak istiyorum. Işık hızıyla geçen zamanı, Yaşamak belki de çok zor. Korkuyorum ben geçmişten, Korkuyorum gelecekten." Hüzün ve hala 'belki' ler var dilimde.. Ama bitiyor işte, nedense iyilerin şansı çok az oluyor yaşamak için... Kıyıldı diye düşünüyorum ona.. Bizim oralara gelen her ölüm haberinden biri değildi sanki.. Sankiler de bir işe yaramıyor ki.. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Ölüye saygı, ölümü güzel kılmak hepsinden önemlisi tanımamak, üzülmek için tanımak şart değildir.Hayata ne kattığıda önemli değildir, insan olması bir yerde yeterli kabul edilir ve çoğunun payına unutulmak düşer.Ancak sanatçıların ayrı bir özelliği vardır, onlar unutuldukları an ölmüş sayılırlar, gerçeğe düşenler iyi bilir ya Kazım Koyuncunun böyle bir derdi hiç olmayacak.Onu en çok hayata karşı olan duruşundan hatırlamak gerek, o yıllarda onca apolitize çalışmasına rağmen notalarını asla bırakmamasından.Hatırlayanınız var mıdır bilmem ilk grubunun Zuğaşi Berepe'nin ilk kasetinde ‘İgsaz' şöyle yazıyordu; “Toprak sahipleri, çokuluslu şirketler ve işbirlikçi yerlileri, çete sahipleri ve yalakaları, baş ve bakanları, milletlerin bekçileri ve sürülerinin olduğu yerde yer kavgası vermedik. Hiçbir yerdeydik.” Nato'ya karşı eylemlerde, siyanürle altın aramaya karşı yapılan tüm çalışmalarda, Fırtına Vadisinde kurulacak olan hidroelektrik santrale karşı, Gökova Termik çalışmalarına karşı, gecekondu yıkımlarının ortasında, sınıf bilincini taşıyabilen Kazım Koyuncu taraf olabilme erdemini taşıyan Kazım Koyuncu. “Bir müzisyenim, ondan sonra bir Karadenizli'yim, ama hepsinin ötesinde bir devrimciyim. Ve gerçekten doğru bildiğim bir şeyi ortaya koymaktan çekinmem.” Kazım Koyuncu |
|
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Feb 2007
| Mücadele azmi ve bilinç aynı anda pek fazla insanda bulunmaz. Kazım Koyuncu'da bunların üstüne birde müzisyen ruhu vardı. Toprağı bol olsun. dağlarda kar sesi var tavlada zar sesi var kurban olam Şavşat'a da içinde yar sesi var haydi hanım haydi canım şinanay şirin yarim zeytin yaprağı yeşil lo dibinde gayfe pişir benden sana yar olmaz lo aklını başa devşir __________________
gündüzler sizin olsun, verin karanlıkları.. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Galiba en çok özlediğim kişidir Kazım Koyuncu, şimdi olsada bir Harbiye çıkartması yapsaydık eskiden olduğu gibi.. __________________
Son bir gece daha çirkin olalım... aycha.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|