"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
ABD Başkanlık Seçimleri İçin Görüşleriniz/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bugünlerde ABD Başkanlık seçimleri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Şu an başkanlık için adı geçen adaylar hakkında bilginiz var mı? Hangi adayın başkan olması ülkemiz için, dünyamız için daha olumlu diye düşünüyorsunuz? Ben şahsen bu adaylar hakkında pek bir bilgi sahibi değilim, bu konudaki görüşleriniz bekliyorum. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| ben Cumhuriyetçi Mc Cain' i destekliyorum. Amerika' da demokratların kazanması dünyada hiçbirşeyi değiştirmeyecek, ama türkiye için çok şeyi değiştirebilirler. örneğin ; ermeni soykırımını kabul edebilirler. Bu yüzden cumhuriyetçilerden yanayım. Hem, cumhuriyetçilerin eğitim politikasını yakından inceledim ; gördüğüm kadarıyla, aynı şekilde devam ederse, 30 yıla kalmaz aptal bir amerikan toplumu yaratacaklar bu da bizim işimize gelir.__________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
| Sayın İvanov; Bu siyahi aday hakkında ne dersiniz? kimdir, necidir, düşünce yapısı nedir? Ben sırf siyah diye sempati duyuyorum, rengine bakıp da yanlışlık yapmayayım ![]() __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Siyahi adaytda bildik seçim kampanyaları yürütüyor. Siyahi olması sizi yanıltmasın seçim vaadleri arasına şimdiden sözde ermeni soykırımını tanımayı soktu bile yani hepsi aynı tas aynı hamam... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
![]() Barack Obama bizi duman eder. zaten bu genç amerikan başkanları yerlerinde duramazlar genelde. oraya buraya saldırmadan rahat edemezler. ör: Kenedy ![]() zaten birkaç programda denk gelmiştim Obama' ya ; "gerekirse Pakistan' ı vururuz" demişti ; o anda bitti benim için. hem, eğer amerika' nın daha erken çökmesini istiyorsanız, cumhuriyetçiler doğru seçim ![]() bizim için en hayırlısı cumhuriyetçi Mc Cain. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Ben yinede kim seçilirse seçilsin Amerikan derin devletinin görevi başarı ile sürdüreceğine inanıyorum dostlar... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #7 | |
| Sayın İvanov; "eğer amerika' nın daha erken çökmesini istiyorsanız, cumhuriyetçiler doğru seçim" cümlenize istinaden bundan böyle cumhuriyetçileri destekliyeceğim ![]() Elbette Amerikanın ve İsrailin (buna itiraz edeceksiniz ama içimdekini yazmazsam kendime ayıp etmiş olurum) daha erken çökmesini istiyorum, bu en büyük dileklerimdendir. __________________
|
| #8 | ||
| Alıntı:
şöyle ki ; ben cumhuriyetçileri Kanuni' ye benzetiyorum. devlet onun zamanında en görkemli dönemini yaşamış olabilir ama aynı zamanda devletin yapısal olarak çöküşü onun devrinde yaşanmıştır. amerika' da da cumhuriyetçi iktidarında bunun belirtileri görülüyor. saldırganlıklarına bakmayın, kanuni de macaristan' a 20 küsür sefer düzenlemişti ama n'oldu ![]() __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() gerçi amerika zayıflarsa israil de bundan etkilenmeyecek değildir, ama olsun. israil kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli artık. öğrenemezse yıkılır gider... __________________
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sn Redyellow, Sn. İvanov, öncelikle Amerika' nın mevcut organizasyon yapısı içinde başkanın Cumhuriyetcilerden ya da Demokratlardan olması, Amerika'nın ululararası politikalarında, söylemin şekli dışında, pek bir değişiklik yaratmayacağını düşünüyorum. Evet doğrudur Obama'nın söylemlerinde bir sertlik vardır; ancak bu sertlik, seçim sürecinde yapılan propaganda niteliğindedir. Başkan seçilmesi halinde söylemi daha yumuşayacaktır. Ancak ben Obama'nın Demokratlar arasında parlatılmasının, seçimi Cumhuriyetcilerin kazanmasını isteyen odakların bir oyunu gibi görme eğilimindeyim. Amerika'da milliyetçiliğin tavan yaptığı bir dönemde, beyaz Cumhuriyetci adayın karşısına siyahi Demokrat aday çıkarılması, bir nevi başkanlığı Cunhuriyetçilere hediye etmek gibi geliyor ki bu yorum Amerikada yüksek sesle dile gitirilmeye başladı... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|