| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Karikatür ve eleştiri gücü/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Toplumsal alandaki çarpıklıkları anlatmada mizah yolunun kullanılmasının insanların dikkatini daha çok çekeceğine inanıyor musunuz? Ben karikatürün belki gençlerin dikkatini daha çok çekebileceğini düşünüyorum. Fakat diğer yandan da karikatürün dili bana yeterince ciddi gelmediğinden sanki karikatürü hazırlayanlar işin gırgırındaymışlar gibi geliyor. çevremizdeki sorunlarla ilgili ciddi bir üslupla eleştiri yazıları yazmak mı daha etkili olur, yoksa o sorunları çizgilere döküp üzerine mizahi duygular katmak mı? __________________
"Gazi'nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara Kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda..." |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Alıntı:
Ayrıca karikatür sadece gençlerin dikkatinde değildir aslında çok az genç karikatürle ilgilenmekte. | |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sayın esitlik; kesinlikle cevabım "karikatür", Gırgır ve Fırt ( Oğuz ve Tekin Aral) ile yetişmiş biri olarak... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|