"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bizi yönetenler ne yapmak istiyor./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: Samsun
| BİZİ YÖNETENLER NE YAPMAK İSTİYORLAR? Bu son günlerde hükümetin çıkarmak istediği üniversitelerde kılık kıyafet serbestliği ile ilgili yasa tasarısını hepimiz biliyoruz. Bu hükümet nihayet amacını belli etmiş durumdadır. Ben bir şeye şaşıyorum! bu kadar entrikalar bu kadar manevralar yapan bir zihniyetin hala Atatürkçülüğüne nasıl inanıyoruz! bunu aklım almıyor. Bu zihniyetin tek bir gayeleri var, buna yüreğimle inanıyorum. Gayeleri Atatürk ilke ve inkılâplarını gevşetmek laikliği gevşetmek yanı laikliğin ismi kalacak sözde laik devlet olacağız fakat uygulamalar tamamen laikliğin karşısında olacak tüm devlet dairelerinde türban serbest olacak tüm okullarda yine öyle her okulda bir mescit her namaz vakitlerinde istirahat yani günlük yaşantımızı tamamen dini kurallar doğrultusunda yaşatacaklar bize. Bütün bunlardan sonra diyebiliriz ki olsun bunlar zorla olmayacak isteyen uysun istemeyen uymasın, İşte burada yanılıyoruz bunlar olduktan sonra aradan birkaç yıl geçti mi bunlara uymak zorunda kalacağız eğer esnafsan namaz zamanı dükkânını kapamak zorunda kalacaksın! Çünkü seni teşhir edecekler utanacaksın yahut vaazlar vererek namaz zamanı çalışanları imansızlıkla suçlayacaklar. Bütün bunlar bizde olmaz demeyin! bunların hepsi olacak. Bu zihniyet cumhuriyetin kuruluşundan beri bu sistemi getirmek için çalışıyor ve bugün buna en çok yaklaştığı gündür, eğer bunlara gözümüzü yumarsak ufak bir menfaat karşılığında özgürlüğümüze ipotek koymak isteyenlere taraf olursak bunun bedelini belki bizler ödemeyiz amma bizim torunlarımız çok ağır bir bedel ödemek zorunda kalacak. Kadınlarımızı bu işte kullanıyorlar! kadınlarımız bilmeliler ki bu işten en çok zararla çıkacak yine onlardır bunu nasıl göremiyorlar bunların kirli emellerine ortak oluyorlar. Hepimiz İslam’a inanmış bireyleriz yalnız İslam’ın yorumu nu yapan lar erkek ler olduğuna göre İslam da kadın lara hemen hiç hak tanımıyorlar kadına saçını neden kapattırıyorlar erkekler bakıp günah işlemesin diye erkek ler neden kadınlara bakarak günah işliyorlar bu kadar iradelerinin köleleri midirler bunlar erkek leri aşağılamak sapık durumuna düşürmek kadınları da köleleştirmek erkeğin kuklası yapmaktadırlar. Ne diyorlar bin beş yüz seneden beri İslam da kadınlar hep kapanmış bizde bunlara uyalım şimdi soruyorum size kadınlar neden hep kapanmak zorunda kalmış lar? Erkekler günah işlemesinler diye değil mi. Bu kadar yanlış yorumu olan bir din daha yoktur! bu yorumları yapanlara biz neden inanıyoruz bunlar bizi cennete götürecekler diye düşünüyoruz, bunların gidecekleri cennete bizlerin hiç işi olmaz bunlar orada da yine erkeklere hitap ediyorlar bir erkeğe yetmiş huri verecekler ya kadınlara ne verecekler burada daha açık yazamıyorum. Sayın kardeşlerim! bunların getirdikleri İslam dan hiç kimseye fayda gelmedi ve asla fayda gelmeyecek, bunlar yıllardır hazreti peygamberimizin ölümünün ardından yoldan saparak İslami karanlıklara götürmüşler biz şimdi karanlıktan çıkalım derken tekrar karanlığa gömülmek üzereyiz. Ben sade bir vatandaş olarak buna çok üzülüyorum eğer bunların istediği rejim gelirse benim burada yazdığım yazılar idamıma sebep olur bunu bilerek ben bu yazıları yazıyorum belki birileri bunları düşünerek yolunu karanlıklardan aydınlıklara yönlendirir. Ben eli öpülesi annelerimize hürmet edilecek ablalarımıza ve saygı duyulacak kardeşlerimize gencecik kızlarımıza seslenmek istiyorum. Bugünkü İslam dayatmasını benimseyerek kendilerini köleliğe götürmesinler. Ben bütün Arap ülkelerini gezdim evlerine misafir oldum onlarla arkadaşlık yaptım sadece bu işleri araştırayım diye gördüğüm hiçbir İslam ülkesinde kadınlara hak göremedim kadınlara özgürlük göremedim. Şimdi buralarda yaşayan kadınlar hep cennete mi gidecek bunlara aldanmayalım bu İslam modeli insanları ancak dünyada cehennemde yaşatır öbür Dünyada yine cehenneme götürür. Bu sistemle İslam olmaz! bu sistem İslam olanları geri götürür. Dünyaya köle durumuna düşürür zaten bugün istenende bundan başkası değil. Pırıl pırıl genç kızlarımız bunların oyunlarına gelerek çok haklı olarak kendilerini Allah’a yaklaştırmak adına bunlara uyarak bilmeyerek yanlış yapıyorlar. Elbette isteyen başını örter bu kişinin doğal hakkı olmalı bu bir karar bunu seversin uygularsın sevmezsin uygulamazsın fakat dinin emridir diye buna inanarak kendini düşük görürsen veya erkekler bakarsa ben günah işlerim diye düşünülürse bu iş erkeklere yardım etmek onların günah işlememeleri için kendini feda etmen anlamına gelir. KİTABİMİZİ iyi okursanız anlarsınız bütün ayetlerde kadınlar ve erkekler diye zikredilir kadınlar ve erkekler beraber yaşarlar günahları ortak sevapları yine ortaktır. Bir kadın çok af edersiniz yazmak zorundayım bir kadın zina yaparsa alacağı ceza ne ise bir erkekte zina yaptığı zaman aynı cezayı alacak. Kuran bunu böyle açıklıyor her suç aynıdır kadın yaparsa az erkek yaparsa çok değil Allah’ın adaleti için kadın erkek ayrımı yoktur bunlar eşittirler. Bunları ayıran İslam’a yapılan yanlış yorumlardır Bu yanlış yorumlar bin beş yüz yıldır yapıldı ve halada yapılmaktadır. Bizim akıllı dincilerin bir lafı var Dünya ıslama doğru gidiyor diye, ben aynı fikirde değilim. İslam bu haliyle ancak geriye gidiyor! evet İslam dünyaya yayılacak en ileri din haline gelecek fakat bu yorumuyla değil! ne zaman İslam bozulup dağılacak ondan sonra İslam’dan beslenenler ortadan kalkacak ve tekrar dürüst Allah’a ulaşmaktan başka istekleri olmayan insanlar bir ara yere gelerek Kuran’ı yeniden yorumlayarak sadece Kuran’a dayalı Allah’ın istediği gibi bir dini inanç oluşturacaklar ve bu inanç modeli bütün Dünyayı kaplayacak kin nefret intikam ortadan kalkarak Dünyanın bütün insanları kardeş olacaklar ve Dünyanın sonu işte o zaman gelecek Allah gönderdiği kitabını insanlara rahmet olarak tas tıklayacak. Şimdi burada kardeşlerime bir soru sormak zorundayım! Gelen peygamberler neden peş peşe geldiler? ilk gelen ilahi kanunlarla tarihler boyu yaşanmaz mı idi? evet yaşanmazdı ortam değiştikçe insanlar çoğaldıkça yeni yasalara ihtiyaç duyuldu ve bu ihtiyaca cevap verebilmek için yeni yasalar getirildi Tevrat İncil’le tamamlandı İncil’de Kuran’la tamamlandı. Kuran’ın bir başka özelliği var kuran ayetlerini esrarlı yanı yoruma açık bıraktı. Her ayetin çeşitli manalara gelebilecek açıklama sı var bizler bu açıklama ları bin sene önce yaptık, aradan geçen zaman zarfında yeni uygulamalara yeni yorum lara ihtiyacımız olmadı mı? Oldu fakat bunu kimse yapamadı çünkü İslam ipotek altına alındı bir kazanç kapısı oldu çıkar çevreler bu işten geçinmek bu işten şan şöhret sahibi oldular. Şimdi işin sonuna yaklaştık yalanlar bitti umutlar tükendi bu işin sonuna geldik bu yorumlar ya bozulacak ya yenilenecek, yenilenmesi çıkar sağlayan çevrelerin işine gelmiyor, böylece devam etmek istiyorlar Allah’ı kullanmak adına imanlarını yok etmek adına buna müsaade etmiyorlar bunun bozulması pahasına direniyorlar. Bilmiyorlar ki insanlar bilinçlendi Dünya küçüldü her şey ortada direnmenin bir anlamı kalmadı bu iş bozulup tekrar yapılacak ve hakiki Kuran’ın istediği gayeye uygun bir dini yorum yapılacak. Bunu önlemeye kimsenin gücü yetmeyecek bu uğraşlar bu çırpınışlar beyhudedir. Sözlerimi bitirirken bir konuya daha değinmek istiyorum. Bizler bu güzel ülkede Ata türkün bize emanet ettiği laik devlet yapısını yaşatmak zorundayız bu yapıyı bozmadan devleti dinlere müdahale ettirmeden ilerleyeceğiz inancımız sadece bizi bağlayacak biz inancımızı devlete dayatmadan devlette bize bir inanç dayatmadan yaşayacağız. Bu laik sistemi bozarsak bir daha geri getiremeyiz, devletin dini olmaz diyeceğiz ve devlete bir dini görüşü egemen etmeden dinleri sadece insanların korumalarıyla yaşatacağız. Böylece Dünyada yaşayan İslam topluluklarına iyi bir örnek olacağız. Kadınlarımız özgür çağdaş ve imanlı olarak kendilerini İslam ülkelerine tanıtacaklar kara çarşaflara sarılmadan erkeklere köle olmadan Allah’a gidilebileceğini diğer İslam ülkelerinde ki yaşayan kadınlara gösterecekler. Allah böyle düşünenlere yardımını esirgemez temennisiyle herkese saygı ve sevgilerimi göndererek hayırlı günler dilerim. Abdulkadır Azaklı. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bizi yönetenler aralarında Türkiyenin bulunduğu 24 ülkeyi parçalayan Bop eşbaşkanlığını yapıyor,bizi yönetenler haçlı irticanın üniversitelere girmesi için yasa düzenlemesi yapıyor. |
|
| #3 | |
| Çok doğru söylediniz.Şimdide bizi Irak bataklığına çekmek için pılanlar var kuzey Iraka girme gibi. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Türban konusuna birşey demeyeceğim ama bizi yönetenler Türkiye yi satmak için elinden geleni yapıyorlar. özelleştirme özelleştirme Telekomu bile sattılar en sonunda bizim ülkemizde bize yabancı ülkeler hizmet verecek bizi onlar okutacak vs vs. özelleştirme karşıtı değilim şeker, un vs vs gibi şeyler özel olabilir ama bunlar bu işi abarttlar özelleştirme deyip de öyle önüne gelen şirketi satamazsın. |
|
| #5 | |
| Sayın Oğuz: Sattıkları tesisler para kazanan tesisler,adamlar bizim emeğimizi elimizdeden alarak kendi ülkelerine götürüyorlar.Bu tesisleri alanlar yeni bir iş hacmı yaratamıyorlar sadece bizi sömürerek işsizliğin dahada çoğalmasına katkıda bulunuyorlar.Bunların acısını çok dayanılmaz biçimde hissedeceğiz çok yakındır deniz bir gün bitecek. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
| |
|
| #7 | |
| Maalesef tekelin satışı gerçekleşti.Bakalım sıra nerelere ve hangi tesislere gelecek,Tabii satılacak tesis kalmışsa. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|