"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Monoteizmin eleştirisi... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tarihsel süreçte her türlü inanışın tarihsel serüveni. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Şimdi arkadaşlar semavi dinlere göre Tanrı tektir ve iyidir,merhametlidir vs...Ayrıca cennet cehennem ceza-ödülü vardır. Peki tek bir tanrı varsa,herşey ondan geliyorsa,o yarattıysa akla şu gelmez mi:"İyi ve kötü ondan gelir"Bu durumda biz tek tanrıya iyi ya da kötü diyemeyiz.Dengeyi temsil etmek zorundadır zira iyi dersek kötülüğün nerden geldiği çelişki yaratacaktır.Ayrıca cehennem gibi bir yaptırım koyması da onu iyi yapıyor burda bir çelişki var... __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #2 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Mar 2008
| Alıntı:
KADER:ALLAH'ın gelecekte olacakları bilmesidir. KAZA:Zamanı gelince yaratmasıdır. Şimdi biz kötü bir fiil işlediğimiz zaman, bu kötülüğü ALLAH yaratmaktadır ancak o bizim onu seçeceğimizi ilmiyle bilerek yaratmaktadır.Yani insana irade verilmiştir.İnsanın seçtiğini ALLAH yaratır.Kötülüğü yaratması onu kötü yapmamaktadır.ALLAH en iyidir.Kötü değildir.Yani çelişki falan yoktur. Kader ve kaza konuları bazen anlaşılmayabiliyor.Bu yüzden olayı somutlaştırmak adına bir örnek vermek isterim: Diyelim ki biz bir karanlık odadayız.Ancak eve elektrik bağlanmış elektrik tesisatından bir devre oluşturulmuş ve bir ampul devreye bağlanmış.Bir düğmeyle devreyi tamamlıyarak bu ampulu yakabilen bir priz de odaya konulmuş.Üstelik kendimiz bulmamız beklenmemiş bir de prizin yolu gösterilmiş ve bir insan bu iş için görevlendirilmiştir.İşte bu prizi açmayıp insanın karanlıkta kalması durumu kendi sorumluluğundadır. | |
|
| #3 | |
| Ben kaderden bahsetmedim. Dedim ki dualist felsefeye göre herşeyin zıttı var,iyi varsa kötü var güzel varsa çirkin var... Şimdi siz herşeyi yaratan tanrıya hangi sıfatları koyuyorsunuz? İyi diyorsunuz kötü nerden geldi,irade kötüyü allah yarattı e allah iyi mi iyi nasıl oluyor bu çelişki. Yok şer allahtan değilse onun iradesi dışında birşeyler var bu ne? Örneğin eski türklerin yaratılş destanı da islama benzer ancak bir fark vardır.Tanrının yanında mutlak kötü vardır.(erlik) Tanrı iyi midir kötü müdür?2si de olması çelişkidir. Eğer tanrı ikisi de olamıyorsa cennet cehennem bir saçmalıktır. __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #4 | |
| Baknız müezzin. Eğer benim iradem Allah'tan güçlüyse herşeye sahip olan o değil.Eğer iradem Allah'tan zayıfsa ve o buna göre birşeyler yaratıyorsa benim irademin hiçbir önemi kalmıyor.Ayrıca Allah iyiyse kötü iradeli bir varlık nasıl yaratıyor ve nasıl onun iradesi dışında gelişen olaylar var? Ayrıca daha nasıl açık yazılır bilmiyorum,açıkçası cümle seçerken zorlanıyorum zira karmaşık bir konu. __________________
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2008
| Tanrı fikri başlı başına tezatlık içerir.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|