| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Asıl mağdur kim?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Bu günlerde tüm dünya meydana gelen ekonomik dalgalanmalarla meşgulken ve ülkemizde yoksulluk,yolsuzluk,işsizlik ve terör gibi daha büyük sorunlar varken maalesef biz, Türk halkı tarafından öncelikli sorunlar listesinin en alt sıralarında yer alan türban tartışmalarıyla uğraşıyoruz.Sanki tüm sorunlarımız çözülmüşte şimdi sıra türbana geldi.Türk halkına göre çok daha sonra tartışılması gereken türban birileri tarafından önümüze bir anda konuverdi. Şu günlerde hararetle devam etmekte olan türban tartışmaları içinde ise benim asıl dikkatimi çeken türbanı savunanların sürekli kendilerini mağdur göstermeleri ve devamlı bir ayrımcılığa mağruz kaldıklarını iddia etmeleri oldu.Şunu belirtmek isterimki ben bugüne kadar sırf türban taktığı için sokakta herhangi bir baskıyla karşılaşanını veya sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalanını ne gördüm ne de duydum;ama maalesef başı açık olduğu için plajda tartaklananını,etek giydikleri için bacaklarına kezzap atılanlarını,okullarda ibadet baskısıyla karşı karşıya kalanları,zorla camiye götürülüp cüppe giydirilen öğrencileri sıklıkla medyadan duyar oldum.Buda beni: “Acaba asıl mağdur kim?” kim diye kendi kendime soru sormaya sevk ediyor. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bizler Cumhuriyet mitinglerinde laikliğin tehlikede olduğunu ve bir an önce bi şeyler yapılması gerektiğini vurguladık.Ancak halkımız tercihini AKP'den yana kullandı.Anayasamızın değiştirilemez maddesi laikliğin ortadan kaldırılması için elinden geleni yapan AKP hükümeti öncelikli sorunlarımızın arka plana atılmasını sağladı.Başarısız sınır ötesi harekatımızın unutulmasını başardı. __________________
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| 30-40 yildir süregelen bir soruna simdi zamanimiydi demek ayiptir. Acelesi yok diye bir 30 yil daha erteliyelim o zaman. Yeterki bizim "seckin" kesmin rahati bozulmasin. __________________
Cözümde görev almayanlar problemin bir parcasi olurlar. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Alıntı:
Yani şimdimi olmalıydı, şimdimi konuşulmalıydı böyle hassas konular? __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|