Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Naziler kudurdu

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski15-02-08, 19:27  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Naziler kudurdu

Ludwigshafen’daki yangının nedeni henüz ortaya çıkmadan, Aldingen kentinde de yine Türklerin oturduğu bir binada yangın çıktı. Bu kez otomobiliyle geçen birinin yangını görüp tüm zilleri çalması üzerine binadaki herkes dışarı çıkarak kurtuldu.

BADEN-WÜRTTEMBERG - Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Aldingen kentinde, çoğunlukla Türklerin oturduğu bir binada yangın çıktı. Trabzon’un Akçaabat ilçesinden Öztürk, Akyüz ve Bulduk ailelerinin oturduğu binada, yangın sırasında binada oturan 10 Türk ve 4 Alman kaçarak kurtuldu. Polis, yangında ölen ya da yaralanan olmadığını, yangının üç ayrı yerde çıkması nedeniyle kundaklamadan şüphe edildiğini bildirdi. Yangınla ilgili aynı binada oturan ve daha önce kundaklamadan sabıkası bulunan 53 yaşındaki bir Alman gözaltına alındı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/435847.asp

Önce Almanya' da, sonra Avusturya' da sonra tekrar Almanya' da... http://www.ntvmsnbc.com/news/435789.asp

Hedef Türkler ve diğer yabancılar.

Tesadüf olması mümkün mü? Bence değil...

Nazizm 1945' te tam olarak bitmedi ne yazık ki, yeniden hortladı. Almanya' da siyasi partileri bile var.

Kahrolsun nazizm, faşizm

fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-02-08 19:40 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-02-08, 19:59  #2
petricli
Forum Kurucu Üyesi

petricli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Forumda başka bir başlık altında Almanları öven arkadaşlara hitap etmek istiyorum. Yani Almanlar "Hepimiz Türküz" diyor diyenlere...

O başlıkta tek bir mesaj yazmıştım. "Almanyada her yıl ırkçı saldırılar sonucu 120 kişi ölüyor." Diye. Kimse oralı olmamıştı.

Her hafta yeni saldırılarla Türklere ve diğer yabancılara saldıran faşistlerin ne kadar Türk olduklarını görüyoruz. Almanya ve Avusturya'da kundaklama olayları bitmiyor. Haberlerde biraz önce iki yeni kundaklama olayı anlatılıyordu.

Batılıların ne kadar medeni, ne kadar insancıl ve ne kadar adaletli, ne kadar demokrat olduklarını görüyoruz. Hepimiz Türküz derken bir yandan bizi yakmaya çalışanların törenlerde timsah gözyaşları dökerek şov yapanların durumunu ibretle seyrediyorum.

Aynı zamanda demokrasinin mucidi Avrupa'nın demokrasisini daha yakından tanımaya çalışıyorum. Geçen sene Ermeni soy kırımı yoktur demenin suç olduğu ama vardır demenin serbest olduğu İsviçreye seyrettik.

Sonrasında Hollanda'da müslümanlara ölüm diye bağıran haçlıları seyrettik.

Arkasından teröristleri bizim ülkemizde terör eylemi yapmadılar diye serbest bırakan Danimarkayı seyrettik. Şimdi de karikatür kriziyle ateşler içindeki Danimarkayı ve Türk öldürmek için ateşler içinde bırakılan evleriyle Almanya'yı seyrediyoruz.

İnsan hakları beyannamesini yazanların ve dünya ülkelerine dikte edenlerin memleketi A.B.D... Amerikalılar değil miydi Kızılderilileri vahşice katleden. Topraklarını ellerinden almak için çiçek virüsü bulaştırılmış battaniyeleri hediye diye onlara veren. Milyonlarca yerlinin ölümüne sebep olan!...

Amerika değil miydi 2. Dünya Savaşı'nda Japonları tehcire zorlayıp kamplarda toplayan. Yine aynı insanlar değil mi senatosunda Ermeni soykırımı kararları alan...

Fransayı seyrettik. Cezayir'de ve çevresinde yaptıkları soykırımlarıyla...

Avrupanın tamamını seyrettik. Sırpların Boşnakları ve Arnavutları katletmelerine seyirci kalan...

Stalin'i seyrettik. Devrim masallarıyla kandırdığı milyonlarca insanı ölüme gönderen. Sınıf ayrımı yok derken diğer yandan diktatörlük kuran...

Mao'yu seyrettik. Milyonlarca insanı öldürten. Meydanlarda dünyanın gözü önünde pervasızca katliamlar yapan...
Eski15-02-08, 20:59  #3
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Sağ şiddetin, sağ bilinçsizliğin ve kültürsüzlüğün bu topikte de ne kadar net olduğunu öyle güzel görüyoruz ki... İğrenç bir saldırı daha gerçekleşmiş, ancak amaç onu kınamak değil yine bu forumda topik açanlara saldırmak.

Bu kadar çirkinliğin hepsi sağ ideolojiye aittir. Kimi zaman gider yakarlar, kimi zaman böylesine saldırırlar.

Hepsinden midem bulanıyor artık. Almanya'da yaşayan barışçıl insanların olacağını düşünmeden bütün Alman halkını suçlamaya çalışan ve "Beni" hedef gösteren zihinlerin sağcı ideolojilerinden iğreniyorum.

Dünya bu kadar kara olamaz. Değildir de zaten. Dünya temizdir, içindeki kirden de kurtulacaktır. Ne demişler: "Bir insanı sevmekle başlayacak her şey!"

Bu olayı ve bu olayı yaratan sağ düşünceyi şiddetle kınıyorum ve Türk kardeşlerimin yanında olduğumu belirtiyorum. Irkçı düzenlemelere kurban giden bu halkın bir an evvel hür yasalarla yaşaması gerektiği düşüncesini savunuyorum. Bunu her halk için gözümü kırpmadan istiyorum.

Kurusun bataklıklar!

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-02-08, 21:02  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

şu soruyu sormak gerekiyor? NAZİZM NEDEN YÜKSELİYOR?
Eski15-02-08, 21:10  #5
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
şu soruyu sormak gerekiyor? NAZİZM NEDEN YÜKSELİYOR?
Son dönemde Almanya'da yükselen ırkçı dalgayı hükümetin ABD'yle çok yakın ilişkine baglamak mümkün olabilir. Hiç yabana atılmayacak bir tez vardır Dünya'da. Küresel emperyalizmin devletler üzerinde uyguladığı en büyük silahı milliyetçiliktir, muhafazakarlıktır. ABD ile işbirliği içindeki ülkelerin tamamında bu olgunun yükselmesi kaçınılmazdır. Üstelik bu ülkeler bu işbirliğine ve ırkçılığa karşı çıkan aydınları, sol örgütleri bastırmak için de "Faşizmi" kullanır.

Liberal ekonominin Dünya'nın tamamında vücut bularak kapitalist devletlerin yayılımını sağlayan en önemli stratejilerden biridir bu. Bunca yıldır sağ hükümetle yönetilen Türkiye'de bunun kanıtı değil midir?

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-02-08, 21:11  #6
filozof454

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: Samsun
Radikal düşünceler

Bunlar radikal düşüncelerin ürünüdür.Evet ekseri böyle radikaller sağ görüşlülerden daha fazla çıkıyor, bu doğru yalnız sadece sağ değil bir zamanlar soldada bu gibi eylemler gördük.İşin esası bunlardan nefret etmemiz gerek.Aşırı uc teror üretir bu bir aşırı sağcı plabilir, bir aşırı solcu olabilir, bu bir aşırı dinci olabilir, hiç fark etmez, bana göre bunları yapanlar sağcı olsun solcu olsun dinci olsun kim olursa olsun insanlık suçu işmemektedirler.asla savunulamazlar...
filozof454 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-02-08, 21:51  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Son dönemde Almanya'da yükselen ırkçı dalgayı hükümetin ABD'yle çok yakın ilişkine baglamak mümkün olabilir. Hiç yabana atılmayacak bir tez vardır Dünya'da. Küresel emperyalizmin devletler üzerinde uyguladığı en büyük silahı milliyetçiliktir, muhafazakarlıktır. ABD ile işbirliği içindeki ülkelerin tamamında bu olgunun yükselmesi kaçınılmazdır. Üstelik bu ülkeler bu işbirliğine ve ırkçılığa karşı çıkan aydınları, sol örgütleri bastırmak için de "Faşizmi" kullanır.

Liberal ekonominin Dünya'nın tamamında vücut bularak kapitalist devletlerin yayılımını sağlayan en önemli stratejilerden biridir bu. Bunca yıldır sağ hükümetle yönetilen Türkiye'de bunun kanıtı değil midir?
milliyetçilik bir araç ırkçılık ise bir sonuç.Peki asıl ana etken ne? Fakirlik.Fakirlik kısılmışlığı besliyor o da nefreti doğuruyor.Milliyetçilik daha doğrusu ırkçılık da bunun sonucu oluyor.
Türkiyenin en milliyetçi kesiminin fakirliğin kol gezdiği Trabzon olması boşuna değil sanırım

Almanya hala doğu ve batı almanyanın birleşmesinin etkilerini atlatamadı.Hala bir gelir adaletsizliği var.Üstüne bir de sosyal devletin Almanyada yavaş yavaş ortadan kalkması ve Alman ekonomisinin yaşadığı durgunluk buna tuz biber ekti.
Bu durumda milletin nefretini boşaltacağı en kolay yol da yabancılar oluyor...

Ben buna faşizm diyemeyeceğim.Zira bugün alman sermayesi nazi döneminden farklı olarak ucuz iş gücü için kapıların yabancılara açılmasından yana.Nazi dönemine göre daha farklı bir olgu.Bu daha çok "vahşi kapitalizmin hortlaması".Yani solun ezdiği vahşi kapitalizm neoliberalleşmeyle yeniden doğdu hem de küresel bazda....

bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-02-08 02:13 .
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-02-08, 23:23  #8
kemenCHE

kemenCHE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Alıntı:
Türkiyenin en milliyetçi kesiminin fakirliğin kol gezdiği Trabzon olması boşuna değil sanırım
Oy trabzon trabzonda
koynuna daldum
İnce dokunmiş ketensun
kokladım sardum

Bir tarafım trabzonlu, bir tarafım giresunlu. İki ilide bilirim. Geniş birde çevrem var yöre insanı ile. Üzülüyorum ister istemez topraklarımızın bu tarz eğilimlerde olmasına. Yalnış anlaşılmasın şövenistlik değil benim yaptığım.

Milliyetçilik dalgasının sadece fakirlik olduğuna katılmıyorum ama. Osmanlı arşivinin Seka kağıt fabrikasında yoğurulmasının, bulgarlara urda kağıt değerinde satılmasının çok büyük etkisi var. İnsanlar neler olduğunu bilmiyor ve anlı şanlı ordularımızın uydurma tarih kitaplarının rüzgarına kapılıyor.

Tabi yöre insanının bu derece içine kapanık olmasının suçu medyadada aranabilir. Ülke kurulduğundan beri "kafası çalışmayan lazlar" olarak tanıtıldı yöre insanı. Karaktersiz olarak yansıtıldı batıya. Bugün kürtler kro, karadenizliler aptal olarak lanse edilmekte hala. Düşümeyen yargılamayan karadenizliler yaratılmak istendi ve başarıldı.

Fakirlik ve eğitime verilmeyen önem, insanların gururunu okşayan boş milliyetçilik vaatleri sayesinde artıyor, artacak...

KemenCHE.
kemenCHE is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-02-08, 00:53  #9
sefilhippi

sefilhippi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: Anarquismo

Fakir insan tutunacak dal arar, fakat nerden bilsin gariban bindigi devlet (milliyetcilik) dali; o daldan onu indirecek olanda devlet. Yani kaderini belirleyen, fermanini kesende devlet.

Bu tezin dogru oldugunu dusunuyorum, fakat taslak olarak ele aldigimizda net cizgileri olusturan veya contour'u sekillendireninde yalnizca fakirlik olmadigini gorebiliyoruz.

Milliyetcilik (nationalism) fasizmin bir ustu yada alt yedegi (sub-) gibidir. Munhasiran devletcilikle ve kapitalizmle esdeger merciye sahiptir.
Eski16-02-08, 02:08  #10
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Forumda başka bir başlık altında Almanları öven arkadaşlara hitap etmek istiyorum. Yani Almanlar "Hepimiz Türküz" diyor diyenlere...
Bir ülke insanini toptan potansiyel suclu ilan edemezsiniz. Bu bakis, benden olmayan yansin anlayisini güden islama yarasir. Iste fasizmin ulus düsmanliginin tohumlari böyle atilir. Yahidiler de bu anlayisla katledildi, ermeniler de.
Buyrunuz, almanlar, 37 insanin diri diri yakilmasini tüm Türklere mal etse siz bu ise ne derdiniz?
Islam yanlisi olarak sizin dahi kabul etmediginiz insan yakma eylemini tüm halkin sirtina yükleyerek, türkler adam yakan islamci yobazlardir deseler, siz de biz de tepki gösterirdik degil mi?
Alıntı:
Her hafta yeni saldırılarla Türklere ve diğer yabancılara saldıran faşistlerin ne kadar Türk olduklarını görüyoruz.
Bu, art niyetli toptanci ve gercekten de irkci düsünce yapisidir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı