"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Fıkra anlatmak isteyen / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Böyle bir bölüme forumda rastlamadam ama mutlaska olması gerektiğine inanıyorum,tabi siz de güzel fıkralarınızla şenkendirirseniz... ![]() Bugün,yeni bir fıkra dinledim ve hoşuma gitti....Anlatınca daha güzel olurdu-özellikle bu fıkrada-ama idare edeceğiz artık!(Sonuna kadar okumassanız olmaz iki fıkrayı da!) ![]() MOR KOYUN... Çobanın birinin 3 oğlu varmış.Sürülerindeki koyunlardan biri de mormuş.Adam bu koyuna o kadar değer veriyormuş,o kadar seviyormuş ki... Br gün oğullarına mor koyunu otlatmalarını fakat çok da dikkatli olmalarını,kaybetmemelerini öğütlemiş ve göndrrmiş... Oğulları otlatmış koyunları,gelmişler ki mor koyun yok!!!Babalarına açıklamışlar.Çok üzülmüş....Büyk oğlunu yollamış...Bulamadığı takdirde onu öldüreceğini söylemiş,gitmiş çocuk,aramış bulamamış...Gelmiş eve affetmiştir baası diye,babası çekmiş vurmuş!Ortanca oluna tembih etmiş''abini yolladım bulamadı vurdum,bulmadan gelme!''diye...Ortanca gitmiş,bulamamış,unutmuştur diye eve gelmiş bir yıl sonunda.Baba çekmiş onu da vurmuş.En sonunda küçük oğlunu yollamış.Çocuk gitmiş,dağlara tepelere tırmanmış,bulamamış.Ya dağda ölecek ya eve gelecek.O da gelmiş eve,babnası onu da vurmuş....En sonunda demiş ki''ben üç oğlanı da vurdum neden yaşıyorum kendimi de vurayım''!Kendini de vurmuş..... Bir gün adamın biri tren yolculuğu yapıyormuş.Adamın omzunda papağanı varmış,papağan da eğitimli papağan!Karşıda da gazete okuyan bir bey oturuyormuş...Gazeteyi adam okumaya başlamış,papağan gitmiş ''tık tık''gazeteye vuruyor.Adam demiş''beyefendi papağanınızı alın''....Papağanı çekmiş...Adam agzeteyi kaldırmış,papağan bir daha vuruyor....''Beyefendi alın şu papağanı''...Adam,özür dileyip almış bir daha papağanı.Yine gitmiş papağan...''Bir daha yaparsa atarım camdan dışarı''demiş...Papağan yine durmamış ve adam trenin camını açmış papağanı atmış dışarı.Sahibi çok üzülmüş,çok seviyor papağanını tabi.Trenin durdurma düğmesine basmış,durdurmuş.Tren görevlileri gelmiş,sahip durumu anlamtış....Yolcular da çok üzülmüş,herkes inmiş papağanı aramaya....Aramışlar,bulamamışlar.... Yolculardan biri çalılarda bir kıpırdanma görmüş...Gitmiş çalılara,elini uzatmıııışşş...Otları iteklemiş... Bir bakmış:MOR KOYUN ![]() __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| çok güzel. göktürk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-02-08 13:24 . |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ya anlamadım ya da hiç komik değildi.. |
|
|
| #4 | |
| __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| #5 | |
| Anlamamış ta olabilirim hiç emin değilim..adamın biri 3 tane oğlunu öldrüyor sonra trenden papağan fırlatılıyor filan ... ![]() |
|
|
| #6 | |
| Sonuç bulmaya çalışmışsınız...Neyse ben de sadece bir başlangıç yapmak istemiştim ama anlaşılan kimse devamını getirmek istemedi... __________________
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| 20. yüzyilin basinda bir evde kucuk bir cocuk babasina sormus: - "Baba!, kedilerin kuyruklarini kesip kemer yapmak günah midir?" Baba ilgisizce; - "Günahtir evladim" demis - "Peki baba zencilerin derilerinden paspas yapmak günah midir?" - "O da gunahtir evladim" - "Peki baba japonlarin beyinlerinden corba yapmak gunah midir?" - "Ooofff! o da günahtir evladim" - " Peki baba yahudilerin yaglarindan sabun yapmak gunah midir?" Baba en sonunda dayanamaz: - "Degildir ulan. oooff bee Adolf , nerden aklina gelir boyle sorular sormak?!..." Bakan olan görgüsüz birisi soförüne sorar. "Soför söyle bakalim esekle soför arasinda ne fark vardir? " Soför bir süre düsündükten sonra mahcup bir sekilde; "Bilemedim bakanim" diyor Bakan cevap olarak: "Esege çüs diyince, soföre ise dur diyince durur" demis. Bunun üzerine soför çok sinirlenmis ama karsidaki bakan oldugu için bir sey söyleyememis. Belirli bir süre sonra bu defa soför bakana: "Bir soru sorabilir miyim bakanim" der. Bakan da: "Sor bakalim" der. Soför sorar: "Esekle bakan arasinda ne fark vardir?" Bakan bir süre sonra: "Bulamadim soför söyle bakalim" diyor. Bunun üzerine soför de: " Vallahi bakanim ben de bulamadim... " Çocuk Bir gün babasina sorar. - Baba POLITIKA nedir? - Yavrum der, anlatacaklarimi iyi dinle, sonra söyledigim kelimeleri ezberle der. Simdi ben para kazandigim için KAPITALIZMIM, Annen harcamalari yapip evi idare ettigi için HÜKÜMET. Dadi ev islerini yaptigi için ISÇI. Sen HALK. Kardesin VATANDAS der. Yarin sabah açiklayacagini söyler. Gece çocuk tuvalete kalkar ve kardesinin agladigini duyar. Dadisinin odasina gider görür ki babasi dadisiyla yataktadir.Annesine seslenir horul horul uyumaktadir duymaz. Sabah kahvaltida sorar,oglum aksam anlattiklarimi hatirliyormusun? der. Babacigim ben politikanin ne demek oldugunu anladim der. KAPITALIZM, ISÇIYI götürüyor. HÜKÜMET uyuyor. HALKI duyan yok . VATANDASI bok götürüyor." bunlar da bayağı iyiydi bence. Siyaset fıkralarının tadı da bir başka oluyor canım ![]() __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
| #8 | |
| Adamın biri ehuehu çok komik ya..adamın biri bir gün ehu gülmekten yazamıyorum.. |
|
|
| #9 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| allah iyiliğinizi vere sn fear. Bunu ortaokuldan beri en az yüz defa duydum. Ama en sevdiğim fıkralardan biridir. Teşekkürler bunu yazdığınız için. __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
| #10 | ||
| Alıntı:
Çok yaygın bir fıkradır değil mi? Sonunda fıkracı kişi fıkrayı bitirmeyi başarır ama kimse gülmez çünkü zaten yeterince gülmeüşlerdir. | |
|
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|