"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

"Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski16-02-08, 22:24  #1
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
"Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor

Ulusalcılar, hükümetle mücadele için hukuk dışına çıkmak gerektiğini açık açık söylemeye başladı. Yakın bir gelecekte kriz çıkacağını iddia eden ulusalcı kesim, bu amaçla biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi tarafından 04-13 Şubat 2008 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 'Hukuk ve Siyaset Okulu' sona erdi. Burada yapılan konuşmalar ise akıllara durgunluk veren türden. ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yönettiği panelde yanında oturan Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Birol Başaran, Türkiye'de hukuk dışına çıkılmasını önerdi.
"Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum." diyen Başaran, şok edici konuşmasında, "Bazı durumlarda hukukun askıya alınmasında bir zarar yoktur diye düşünüyorum. Bunlardan bir tanesi de Atatürk'ün yaptığı devrimdir. Atatürk'ün çok hukuka bağlı olması için padişahın huzurunda selam durması gerekiyordu. Bir saatten sonra 'yok buraya kadar' dedi. 'Ben padişahı tanımıyorum' dedi. Hukuk dışına çıktı. Ama ülkesini kurtardı. Hukuk ilkelerine saygı duyulması gerekenlerin affına sığınarak ben öyle düşünmüyorum. Ülke dara düştüğü zaman hukuk dışına da çıkılır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Başaran'ın konuşması başta Şener Eruygur olmak üzere tüm salon tarafından dakikalarca alkışlandı.
Ülke parlamentosunda karşı devrimi savunanların iktidar olduğunu iddia eden Başaran, "Orduyu çağıralım, ordu darbe yapsın falan... Şu anda zamanı değil. Niye zamanı değil? 5 yıl boyunca AKP hükümetinin bütün vatan hainliğini ve ülke satmasını gördükten sonra ülkeyi tekrar şu anda elimize alırsak krizi elimizde buluruz. Böyle bir problem var. Lütfen bu yüzden... Türk ordusu biraz kenarda dursun, o ne yaptığını bilir." dedi.
Başörtüsü tartışmalarına da değinen Başaran, "Türban konusunda tüm sivil demokratik haklarımızı kullanarak elimizden geldiğince direnelim. Ama krizi bu adamların ellerinde patlatıyor olmamız lazım." ifadesini kullandı. Salondan bu konuda itirazlar gelince Şener Eruygur mikrofonu alarak, "Lütfen karşılıklı konuşmayalım." diyerek müdahale etti. Bunun üzerine Birol Başaran, "Ben kendi görüşlerimi söylüyorum. Siz de kendi düşüncelerinizi söylersiniz." dedi.
Başaran, konuşmasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun da AK Parti'nin elinde olduğunu, seçim sonuçlarından da şüphe duyduğunu iddia etti.

Bazı durumlarda hukuk askıya alınır
ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yönettiği panelde yanında oturan Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Birol Başaran, Türkiye'de hukuk dışına çıkılması gerektiğini söyledi. Başaran, "Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum." diye konuştu. Başaran, 'hukukun bazı durumlarda askıya alınabileceğini' söyledi...

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=155926

yorum sizlerin
Eski16-02-08, 22:32  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

hukuk dışına çıkılabilecek tek durum, hukukun yok edildiği durumdur.
bunu kasdetmişlerse sorun yok ama başka birşeyi ima ettilerse, talihsiz bir açıklama olmuş.

olsası bir krizden bahsedilmiş...zaten herkes bunu söylemeye başlamıştı, taa 2 sene önce bile..
derin bir ekonomik çöküş yaşanacak ve böylece Adalet ve Kalkınma Partisi, türk siyaset sahnesinden ilelebet defolup gidecek.
daha sonra da (olmaz ya..) millet uyanıp, başına doğru düzgün insanlar getirir veya AKP' nin değişik bir versiyonu iktidar olur, bizler de aynı filmi izlemeye devam ederiz.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-02-08, 23:31  #3
vatanım

Giriş Tarihi: Jul 2007

Ulusalcı denen siyasi oluşumun ya da bu tür düşünenlerin hiçbir tarihi,siyasi,sosyal dayanakları yoktur.Hukuksuzluğun dışına çıkılacağını söylüyorlarsa dağdaki PKK'lıya nasıl eleştiri getirebiliyorlar anlamıyorum.Onlar da dertlerini hukukun sınırları içerisinde anlatmayıp silaha saldırıyorlar.Ancak burda ulusalcıların ya da aşırı vatanseverlerin gözden kaçırdığı bir nokta var.Demek ki ülkemizdeki hukuk ve anayasa sistemi o kadar kötü ki insanlar dertlerini hukuk içerisinde anlatamıyorlar.Ya da bu hukukun ve sistemin vatanlarını koruyabileceğinidüşünmüyorlar.Peki bu kadar kötü bir hukuk sistamini ya da dertlerini anlatamayacaklarını düşündükleri bir düzeni niçin hala korumak istiyorlar?Cevabı basit:Ülkemiz bir kaosa kendini en çok sevdiğini iddia edenlerce sürüklenmek isteniyor.Bu yapılar dış siyasi odaklarca kullanılmaktadır.Aynı şey bunların karşıtları için de sözkonusudur.

Eğer bir ülkede insanlar hukuksuzluğu vatan kurtarmanın aracı haline getirmişlerse o ülkde devlet otoritesi artık yok demektir.Yani hukuka karşı olmak devlete karşı olmak demektir.Hukuku değiştirmek isteyen olabilir bu gayet normaldir.Ancak kimse hukuku ortadan kaldırmaya cesaret etmemelidir.Devlet her hareketini hukuka uydurmak zorundadır.Eğer bekası için bazı hukuk dışı operasyonları yapması gerekirse bunu da büyük bir gizlilikle yapmalıdır.Bu yolu denememek için de elindeki bütün verileri kullanmalıdır.

vatanım Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-02-08 23:35 .
vatanım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-02-08, 00:17  #4
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bu ulusalcılar çağdışılığın son atlıları olduklarını her zaman ayan beyan ilan etmekteler...

Sorun Bu milletin huzurunda yapıları ve ilericilikleri! ortaya çıktığı halde en küçük bir

özeleştiri geliştirmeden pişkinliğe devam etmeleridir...

Söylemekten bıktık usandık... bunların ağzılarından duyacağınız lafları afrika kabile

reislerinden bile duyamazsınız...
phidas is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-02-08, 01:04  #5
gülerr

gülerr'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

hukuk dısına cıkma zamanı yaklasmaktadır demek cok acı bir gerceği göstermektedir.
bu sözlerin sahipleri ülkenin üstünde kokuşmuş dinazorlardır...
sanırım kurtuluş savaşının tamamı hala bitmemiş.
ülke seçilmişlerin elinden alınıp işgal kuvvetlerine teslim edilecek gibi bir tavır süreci başlatılmakta. komedinin tamamı çok çirkin.........
Eski17-02-08, 01:20  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Kenan Evren kafalılar......

12 Eylül ve derin devlet işini iyi yaptı.Kafası çalışan Solcu ve Atatürkçü aydınları tasfiye edince meydan bu marmarislilere kaldı.Hey Allahım ya....
Eski17-02-08, 01:55  #7
Tatanga

Giriş Tarihi: Feb 2008

Bu ülkede, anlatırlardı da inanmazdım, egemenlik kayıtsız şartız milletin değil askerin.

Böyle olunca da, egemenliğin askerin elinde bulunmasından hoşnut olan ve talihsizliktir ki kendisini Atatürkçü kişiliğiyle tanıtan zat-ı muhteremler istediği gibi konuşabilmektedir.
Eski17-02-08, 03:59  #8
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Yazık cok yazık..

Bu insanlar böyle saçma sapan söylemler ile milletide karıstıracaklar..

işlerine gelince t.v lerde

Türkiye Cumhuriyeti laik-demokratik sosyal bir HUKUK devletidir derler işlerine gelmeyince

Hukuk u yok sayarlar..

Ayıp be..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 09:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)