"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



 



Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türban sorunu yok!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler


Cevapla
 
Konu Araçları
Eski17-02-08, 14:26  #1
Hasan Rua
 
Hasan Rua'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 1,838
Türban sorunu yok!



Eğer gündemi Doğan'ın aynı zamanda pornografi sitesi olan gazete-sitelerinden değil kendi yaşadığınız hayattan, çevreden alırsanız ortaya çıkan sonuç bu.

Dersanelerde bildiğiniz gibi baş örtülü öğrenciler var. Sokaklarda, parklarda henüz Kemalciler türbanı buralarda yasaklamadığı için türbanlılar var. Aileler de türbanlı ya da türbanlı olmayanlar bir arada yaşıyor. Genç Siviller, Su Hareketi gibi gruplardaki bayanların arasında da türbanlı olanlar, olmayanlar var.

Kesinlikle olmayan ise tek bir şey var: Sorun ve sürtüşme!

Dersaneyi örnek verebilirim bu konuda. Benim dersanemde başı açıklar da kapalılar da var. Bu öğrenciler seneye üniversiteli olacaklar. Bugüne kadar da hiç aralarında bu yüzden çıkmış bir soruna rastlamadım. Bu öğrencilerden okula da böyle giden, kapıda faşizmin buyruğunca başörtüyü çıkaran öğrenciler var ve kimin taktığı biliniyor. Buna rağmen hiç ama hiç sorun yok.

Sorunu sadece kendinden başkasına düşman olan sol ve Kemalci cenaplar oluşturuyor. Aydın Doğan medyası ''türbanlının balkonundan düşen vazo laik çağdaş ve mini etekli buse'nin kafasını yardı'' tarzındaki haberlerle bir sorun varmış gibi gösteriyor. Üniversitelerde sadece 100-150 kişilik mitingleri görüp kriz var diyor. Bu yasağın varlığını bile umursamayan ve birlikte dolaşan başı açık-kapalı kızları görmeden.

Yarın bugün gazetecilik okursanız, profosor falan olursanız ve sorarlarsa maksatlı haber nasıl olur diye, söylersiniz bunu. Böyle oluyor.

Ayrıca Avrupa Birliği projesi dahilinde açılmış bir takım ortaöğretim okulları var. Buralara serbest kıyafetle gidiliyor. Hiçbir sorun çıkmadı kıyafet yüzünden.

Yani birileri boşuna kuduruyor.
__________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz.
Hasan Rua is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Türban sorunu Hasan Rua Türkiye Siyaseti 1 23-06-08 12:41
Türban Sorunu kaan Türkiye Siyaseti 1795 01-06-08 23:54
Kürt sorunu mu? Türban sorunu mu? arkadascaa Türkiye Siyaseti 37 29-08-07 13:46


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 09:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz