Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye muhafazakarlaştırılıyor / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski17-02-08, 15:21  #1
filozof454

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: Samsun
Türkiye muhafazakarlaştırılıyor

Türkiye muhafazakârlaşıyor mu?

Son haftalarda bazı yorumlar görüyoruz basında ve gazeteler de şöyle acaba Türkiye nasıl bir yol izliyor daha çok muhafazakârlığa mı gidiyor veya namaz kılanlarda artış mı var vesaire veya turban takanların sayısı artımı diye.
Bu yazımda bu konulara değinmek istedim. Evet, Türkiye de bir şeyler yapılmak isteniyor bunu hemen herkes bilebiliyor. Ortada her şeyden önce siyaset var biz bugünkü siyaseti ele alarak bu soruların cevabini bulmaya çalışalım. Hepimizin bildiği gibi işbaşında olan iktidar muhafazakâr bir anlayıştan geliyor. İster istemez o yönde bazı projeleri olacak ve var. Biz bunları eleştirmiyoruz çünkü halktan büyük bir oy almış ve görüşlerini de anlatmış bir siyaset var ortada biz buna yanlış veya doğru diyemeyiz her şeyi zaman gösterecek. Bizim söylemek istediğimiz bazı girişimlerin vereceği neticeleri anlatabilmek yanı tahminlerde bulunmak.

Gelelim Türkiye muhafazakârlaşıyor mu? Evet, bu yönde bir artışın olduğu aşikârdır bunu inkâr edemeyiz fakat bunu kimse kimseye zorla dayatmıyor insanlar kendileri bu yolu seçerlerse kimsenin bir şey söylemeğe hakkı olmaz. Bizim eleştireceğimiz hükümetin bu yolda bazı eğilimlerinin olmasıdır. İlla da zor kullanmaya gerek yok siz eğer halkı bu yöne çekmek istiyorsanız bazı uygulamaları da bu yönde yaparsınız böyle davrananlara göz yumarsınız ve halk yavaş yavaş bu yöne kayar. Bizde olanda budur.

Turbana gelince turban bir moda haline getirildi. Dinimizin gereğidir demiyorlar bir tercih dediler ve modalaştırdılar gençlerde bu yönde sempati var iş bulmak için kullanılıyor evlenebilmek için kullanılabiliyor hükümetimizin birçok üyesinin eşleri türbanlı onun için genç bayanlar da iş umuduyla daha fazla sempati toplama umuduyla turbanı tercih ediyorlar hem güzel bir moda bir ikinci durum saçlarda bakıma ihtiyaç olmaması kuaförlere gidip saç yaptırma gereğini duymadan moda ile beraber inanç da sağlamlaşıyor düşüncesi olması.

Gelelim ikinci konuya namaz kılmak arttı mı? Evet, oda arttı. Esnaf camilere daha çok gitmeğe başladı işlerinin devamını sağlayıp milletin gözünde iyi insan imajı yaratabilmek için! Halk fakirleştiriliyor insanlar fakirleştikçe bir yol ararlar manevi bir yor bu yolun da namaza daha fazla sempati duyularak başvurulduğu aşikâr.
Hükümetin üyeleri muhafazakâr olunca ister istemez halkın da büyük bir çoğunluğu o yöne gidiyor iş var menfaati var vesaire. Ben şöyle düşünüyorum idareciler kendilerini iktidara tutabilmek için arkalarına belirli bir insan topluluğu alıyorlar, bunlarda zenginlerden zengin iş adamalarından meydana geliyor. Bu zengin kitleyi arkasına alabilen iktidarlar onların sayesinde halkın büyük çoğunluğunu da yanına almış oluyor.
Çünkü para onlarda, medya onlarda, gazeteler onlarda, yanlarında çalıştırdıkları işçileri onlara yaranmak için onlarda onların görüşünü benimserler, geriye ne kalıyor kırsal kesimde olan halk bu halkı da devlete borçlandırarak veya hükümetten bir şeyler beklentisine getirerek veya fakırlaştırarak her şeyin Allah’tan geldiğine inandırarak etkisizleştirmek. Biz de olanlarda bunlardan başkası değil. Bugün iktidarın almış olduğu oyların yüzde yır misi muhafazakârlaştırdıkları kesimin oylarıdır. Yüzde beşi ancak türban modasından gelen oy olabilir. Yüzde on beş oy da zenginlerin verdiği oylardır. Geriye kalan oylarda çok düşük düzeydeki geçim sıkıntısı çekenlerin oylarıdır. Onlara kömür dağıtıldı erzak dağıtıldı ve bu yolla başka gidebilecekleri bir yerleri olmadıklarını düşünerek oylarını bu iktidara verdiler.

Bunlar bilimsel bir tahmin değil sadece benim izlediklerimden çıkardığım veriler şuna inanıyorum ki bu veriler gerçeğe çok yakın olan veriler.Bunlar kalp gözüyle görülen veriler..
Bunları bir tarafsızlık içinde yazdım ben her hangi bir partiyi benimsediğimden değil. Bu dönem zarfında daha çok değişik uygulamalara şahit olacağız. Bize tamamen yabancı gelebilecek uygulamalara alıştırılacağız bugün karşı olduğumuz bazı görüşleri ilerde kabul etmek zorunda bırakılacağız.

Benim insanlara kardeşlerime tavsiyem çok düşünelim ufak bir menfaatimiz olacak diye gelen görüşleri ve kararları hemen kabul etmeyelim bizden sonra gelecekleri çocuklarımızı hatta torunlarımızı düşünerek karar verelim bugün biz çile çekeriz yarın torunlarımız sefa sürer bugün bizler sefa süreriz yarın torunlarımız cefa çekebilirler biz böyle düşünürsek bizi kimse aldatamaz.Verdiğimiz kararlardan da kimse geri döndüremez…Saygılarımla selamlar. Abdulkadır Azaklı.

seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-08 20:40 .Sebep: Yazı tipi düzenlemesi
filozof454 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-02-08, 15:48  #2
canuğur

Giriş Tarihi: Aug 2005

sayin filozof, bu kadar dil dökmeyge gerek, yok, resim ortaya cikmistir, herkes ha kettigi nemayi alacak...
Eski17-02-08, 17:32  #3
filozof454

Evet resim ortaya çıkmıştır de daha bu resmi görmek istemeyenler var.
Eski18-02-08, 02:41  #4
ezkamo

ezkamo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın filozof454 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Evet resim ortaya çıkmıştır de daha bu resmi görmek istemeyenler var.
Sayın Filozof454,
İstersen bu günlere nasıl geldiğimizi bir politika sosyoloğu olan Gürbüz Evren'in kaleminden bakalım:

http://ezkamo.blogcu.com/4109400/
Eski18-02-08, 20:09  #5
filozof454

Sayın ezkoma: yazıyı okudum, çok güzel tespitler bunlar ne yazıkki kimse bunları galeye almamış, şimdi ayni anlatılan günlere geldik.Bende diyorum ki hiç boş vermeğe gelmez düşünen insanlar çok ilerlerde olan tehlikeleri sezerler.Gürbüz evren de bu tehlikeleri sezmiş başbakanı uyarmış fakat başbakan uyanmak istememiş veya uyanmasını istemeyenler uyandırmamışlar...
Eski18-02-08, 20:36  #6
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın filozof454 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın ezkoma: yazıyı okudum, çok güzel tespitler bunlar ne yazıkki kimse bunları galeye almamış, şimdi ayni anlatılan günlere geldik.Bende diyorum ki hiç boş vermeğe gelmez düşünen insanlar çok ilerlerde olan tehlikeleri sezerler.Gürbüz evren de bu tehlikeleri sezmiş başbakanı uyarmış fakat başbakan uyanmak istememiş veya uyanmasını istemeyenler uyandırmamışlar...
Ecevit'in bu noktada böylesi bir mektuba cevap vermemesi zaten düsüncesini ortaya koymaktadir diye düsünmekteyim. Yanlis hatirlamiyorsam "inanca saygili laiklik" gibi absürd bir fikride zat-i sahaneleri dile getirmisti. Böyle bir politikacinin siyasal islamin yükselisinin önüne gecebilecegini düsünmek pek gercekci degildir.
Eski18-02-08, 20:41  #7
filozof454

Sayın ecevit çok dürüst bir devlet adamı idi fakat etrafındakiler kendisine fazla yardımcı olamamişler herhalde.Başka nasıl bunu izah edelim.
Eski18-02-08, 21:28  #8
üMüT
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Benim muhazakarlaşmadığım kesin.
Direnin sizde muhafazarlaşmak istemiyorsanız.
üMüT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-02-08, 21:59  #9
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Herhalde kafalara çivi çakarak muhafazalaştırılmıyor?

değilse buyrun sizde liberalleştirin...

sizi tutan mı var?
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-02-08, 22:56  #10
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Turk halki böyledir sayin Filozof454
Kim basa gelirse ona yaranmak icin onlarin tarafina gecerler,bu her dönem böyle olmustur
Veya bu duruma söylede diyebiliriz onlar basa geldiklerinde sesleri daha cok cikiyor olabilir ama ben buna inanmiyorum sahsen

Turkiyede hic kimse ideolojisine tam olarak bagli degil eger ki böyle olsaydi herkes kendi ideolojisinin partisine oy verirdi ama gördugunuz gibi ulkemizde 4 sene sol bir parti 4 sene sag bir parti basa geliyor
Bu sefer öyle olmadi Chp sayesinde malesef

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı