"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türkiye Kadınının Bilinçaltı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| ![]() Tiyatro ve sinema dünyasından sonra hayatımıza aklımızdan hiç çıkmayan o muazzam şarkı sözleriyle,derin bir dalış yapmıştı.O gerçekten Türkiye kadınının bastırılmış bilinaltını yansıtıyordu. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| unzile insan dölü on kardeş beşi ölü büyüdükçe un ufak ve gelirde görücü inci gibi dişi görücü bilir işi sogudum aglar gider gün olur hatun kişi varmadan sekizine ergin oldu unzile hem cocuk hemde kadin 12 sinde ana bir gül gibi al ve narin bir su gibi saydam ve sakin susar kadın unzile yagmuru kim döküyor ünzile kaç koyun ediyor dayaktan uslanali hic birsey sormuyor.... korkar durur gitmez koyun en son çitine inanir o sinirda dünyanin bittigine unzile insan dölu bilinmez nelere gebe sırların mihnetini yuklenip de beline.. __________________
|
| #3 | |
| Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yıllarını Ağla ağla firuze ağla...Anlat; Bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Kiskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazlı bir çiçek bir orman kuytusu Hüzün büğüsü gibisin sen Firuze Duru bir su gibi bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş yıllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan göz bebeğine Herşeyin bedeli var güzelliğinin de Bir gün gelir ödenir, öde Firuze... __________________
|
| #4 | |
| Aysel Gürel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı sözü yazarlığının yanı sıra, Türkolog, edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şairdi. Şarkıları arasında dillerde marş olan Firuze, Ünzile, Yalnızca Sitem, 1945, Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam, Değer mi?, Sır, Yolun Başı, Sarıl Bana, Zor Kadın, Aşk, Yanarım, Vur Yüreğim, Abone, Zorba Aşk, Dönmeyeceğim, Ayrıldık İşte, Son Dua, Gençlik Başımda Duman (Ateş Böceğim), Bilmem Hatırladın Mı?, Deli Balım, Yörük Yaylası, Arabesk bulunuyor. İki ayrı Aysel Gürel var. Biri perukasını takar, makyajını yapıp delimtrak hareketlerle ilgi çeker ve lafı patlatır. Sabah kalktığında kapıyı çekip Amerika’ya gidebilecek bir Aysel. Bağsız, özgür bir kadın. Diğeri de öğretmen kimliğinde, kültürlü; bunu çekinmeden söylüyorum çünkü kültür Türkiye’de tamamen dibe vurdu. Alfabeyi okuyana, internetin başına oturup yazan çizene ne kültürlü diyorlar. Kültür sonsuza kadar okumaktan geçer. __________________
|
| #5 | |
| Aysel Gürel, ölmeden önce de Türk kadınlarına şu mesajı veriyordu: “Ben 79 yaşıma kadar çalıştım. Hiç durmadan çalıştım. Türk kadınlarına bu örnek olsun. Çalışmaktan yılmasınlar.” __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|