| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Fidel görevi bıraktı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| http://www.msnbc.msn.com/id/23229795?GT1=10856 Kübanın sağlık sorunları yaşayan 81 yaşındaki başkanı neredeyse yarım yüzyıl süren iktidarının ardından , parlamento pazar günü toplandığında yeni bir dönem için görev kabul etmeyeceğini söyleyerek çekildi __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Umarım Küba için hayırlı bir dönemin kapıları açılır. Artık Küba, tahtını yakınlarına devredenlerin ülkesi olmaktan çıkar. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| tarihe geçeçek iki lider gorbaçoh ihanetle anılacak FİDEL direnişle anılacak gelecek nesiller saygılar |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Avrupa ve ABD Küba' nın 1/100' ü kadar demokratik ve eşitlikçi olsaydı dünya çok daha iyi bir konumda olacaktı. Küba ambargolara rağmen dünyanın en iyi sağlık sistemini kurmayı, eğitimi tamamen ücretsiz yapmayı başardı. Fidel' in devlet başkanlığından ayrılmasının iyi bir yanı da var aslında; Küba komünist gençlik örgütlerine üye yüzbinlerce genç var. Küba okullarında yetişen milyonlarca ilerici insan var. Fidel kadar olmasa da Küba' yı yönetebilecek çok fazla insan olduğuna inanıyorum. Yine de ipleri bırakmamak gerekiyor, emperyalistler çok fazla sevinmesin Küba' da milyonlarca Fidel var. __________________
Yok! |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Çok bakarlar Küba tekrar ABD'nin genelevi olacak diye.Geçti o günler geçti.Latin Amerika ateşini yayıyor.Sürekli eklemlenerek,çoğalıyorlar. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: İstanbul.
| tabii ki fidel ayrıldıktan sonra küba'nın başında baykuşlar uçuşmaya başlıcak ama hiç zannetmiyorum küba halkının bu kadar çabuk pes ediceğine yukarıdada bir arkadaşın belirttiği gibi kübada binlerce fidel var düşündükleri kadar kolay olamayacaktır.. __________________
''önce seni yok sayarlar. sonra sana gülerler. ardindan savaşirlar seninle. ve sonunda sen kazanirsin..'' |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Küba halkı bu bilince çeşitli dönemlerden geçerek ulaştı.Halk ve yöneticiler....Fakirlerse hep beraber fakirdiler ve zengnlerse yine hep ebraber zenginlerdi...Aç olan insnaın bile ''sağlık''hakkını güvenceye alabilmiş bir devlettir Küba.ABD,Küba'da ucuza üretilen hepatit B yi Küba'dan almaya utanmış da,Kübanın sattığı bir başka ülkeden almıştır!İşte Küba,her ne kadar halk''aç''deseler de,bu kadar ağırlığını koyabilen bir ülkedir.... Latin Amerika tıp okulu açılıp,diğer ülkerlerden gelenlere eşsiz benzersiz on yıllık emekçi çocuklrına ücretsiz eğitim verilmektedir(diğer ülkelerden de dikkat edin!)...Sağlıkta başarı oranları bugün ABD ile yrışmaktadır,halbuki kişi başına düşen gelirler hiç de başabaş değildir.Bu da Küba'da ''insana''verilen değeri gösterir! Bir Fidel gider ve diğeri gelir.Hiç üzülmüyorum,biliyorum ki:Fidel de mutlu,Küba'da!!!Gelecek Fidel'in değildi SOSYALİZMİNDİ ve öyle de olacak.... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #9 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Küba Fidel'den sonra; ya Kapitalizme kayacak !!! yada Güney Amerika'daki Sosyalist dalgayla birlikte hareket edecek !!! Başka türlüsü olamaz, bakın görün !!! __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Küba'yı değiştirmeyi çalışmaktansa diğer Dünya ülkelerinin Küba'ya benzemelerini istemeliyiz.Keşke Amerika'nın sağlık sistemi de onlar kadar başarılı olabilseydi.Eğitim oranı Küba'ya yetişebilseydi... Bu arada yıllardan beri latin Amerika solu Küba'nın çekiminde ilerlemiş ve genişlemiştir.O yüzden Küba'nın Güney Amerika'ya uymasını beklemek yanlış olur. Özetiyle Küba,bana göre Sscb'den daha başarılı bir sosyalizm örneği sermiştir ki,bu bütün Dünya devletlerine daha onurlu bir yaşam yolu olduğunu gösterebilir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|