"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sayın arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum. Mesajların tamamına yakınını okudum. Forumda gerçekten bilgili ve bilinçli arkadaşlar var. Bazı arkadaşların da çağın çok gerisinde kaldıklarını gözlemledim. Akılma şu husus geldi. İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNLARI İLİM VE BİLİM ADINA NE ÜRETİRLER. Örneğin bu Fakülteden Tıp,Bilgisayar,Elektrik elektronik, Çevre, Uçak, Maden, Kimya, biyoloji, fizik, fen ve bunun gibi insanlığa hizmet etmeyi amaçlamış dallarla ilgili PROFESÖR mezun olabilirmi ? Bu İlahiyat Mezunları İnsanlık adına ne üretirler. Burada tüm insanlığı Allah yarattı. Allah yarattığı kullar arasında herhangi bir ayrıma taraf olabilirmi ? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| ""Meyhanede kendini bilenler bulunur; Bilmeyeni ayırmak da kolay olur. Yıkılsın bilgisizlik yuvası medrese: Ordan kendini bilip de cikan hic yoktur."" Ömer Hayyam __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #3 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
![]() __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. | |
| #4 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
İlahiyat fakültesinden mezun olanlar ilahiyatçı olurlar. Buradan sözünü ettiğiniz anlamda bilim adamları ve "profesörler" çıkmaz. Çünkü fizikçi olabilmek için genellikle fizik bölümünü bitirmek gerekir. Ama sorduğunuz soru, "dindar insanlar profesör olabilir mi?" şeklindeyse, bu anlamda sorulmuşsa, elbette olabilir. Ve hatta, bilimsel kurallara uyabildikten sonra bilim adamı da olabilirler. | |
| #5 | |
| sunu da animsamadan edemiyorum; *** alıntı olduğu halde kaynak belirtilmemiş kısım silinmiştir *** __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-04-06 18:48 . |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Alıntı:
Olayı yine bitirmişiniz. Saygılar. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA | |
| #7 | |
| Dünyayi aydinlatan degerlere cok sey borclu oldugumuzu düsünürüm hep. Saniyorum Hayyam; dönemine karsi ne denli aykiri-ileri düsünebiliyorsa, bu gün icin bizlerin de buna es degerde bir düsünce tarzi ile ve aldigimiz isigi daha ileriye dogru tasimamiz gerekir diyorum. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
kafa bulanık gönül hoş olur yaşasın medreseler meyhanedeki sarhoş medresede ne görür(SCARFACE) sn canuğur hayyamın çağına göre çok ilerici olduğunu sizlerinde öyle olması gerektiğini söylüyorsunuz.sarapçımı olucaksınız?:-) | |
| #9 | ||
| Alıntı:
Yani sarap ile yan yana kullanilarn kavamlar gözden kacmis olamaz. Adam matematikciydi? sairlik yalnizca bir tarafidir. Düsünce+Matematik+sarap+siir =Hayyam. Hemen her aksam; gül renkli iki kadeh kirmizi sarabim vardir. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Apr 2006
| Ben tüm bu yazılanları anlamsız ve salt birtakım düşüncelerin tesadüfen bir araya gelerek ortaya atılan bilgisizlik aynası sözler olduğu kanatindeyim.Bana kalırsa tabiki bilim adamı yetiştirir.İnsan inançları toplumu yönlendiren unsurlardandır.Eğer din iyi bilinmezse yeterince anlaşılabilecğinden emin değilim doğrusu.Ayrıca tarihle de iç içe olan bir bilim olduğuna inanıyorum.Misal Türklerin İslamiyet e girişi.Çok yanlış ve ayıp ayrıcada bbasitçe sarfedilmiş ifadeler bunlar.Üzüldüm.:72 |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|