| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türkiye'de kısa veya orta vadede ekonomik kriz bekliyor musunuz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye'de kısa ve orta vadede ekonomik kriz bekliyor musunuz? | |||
| Evet, bekliyorum. | 9 | 81.82% | |
| Hayır, beklemiyorum. | 2 | 18.18% | |
| Oy Verenler: 11. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Türkiye'de cari işlemler açığı 38 milyar dolara ulaştı. Ekonominin çarkları imf politikaları, özelleştirme gelirleri, sıcak para ve daha fazla borçlanmaya dayanmakta. Enflasyon rakamlarının da gerçekçi olmadığı ortada. İç ve dış, kamu ve özel sektör borcu 300 milyar dolar civarlarında. Enerji fiyatları ve istihdam vergileri oldukça yüksek. Kısacası AKP'nin istihdam politikası bulunmamakta. 10 milyon insan şu an işsiz. Çalışanların önemli bir kısmı da sigortasız ve çalışma güvencesi bulunmamakta.Tek konuştukları türban. Beyinleri bu kadar çalışıyor işte. Bu şartlar altında kısa ve orta vadede ekonomistler bir kriz beklentisi içerisinde. Daha doğrusu global likidite sıkıntısı sonucu krizden en çok etkilenecek ülkeler arasında Türkiye de gelmekte. Çünkü ipler tamamen dışardakilerin elinde ve halkın önemli bir kesimi de bu gericilere biyat etmekte. Özelleştirmeye direnen, ekmek mücadelesi veren tekel işçileri de eylemler sırasında polis tarafından şiddete maruz kalmakta ve toplum kesimleri tarafından yalnız bırakılmaktalar. İşin en olumsuz tarafı da bu olsa gerek. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Kemalist türkiyede küresel sermayeden yana yer alan politikalar içinde şu anda. Ve küresel sermaye sürekli olarak kar marjlarının düşüklüğünden dolayı feryat ediyor. İşte bu sebeple kürsel sermayenin egemen olduğu dünyamız sürekli bir krizin içinde. Ve yaşanana bu kriz ekonomiyi çökerttiği gibi daha düşük maliyet iç güdüsü ila yaşanılası doğayıda krize sokmakta. dostça |
|
| #3 | |
| Gerçi yalnış kutuyu işaretledim ama olsun. Temmuz ayında büyük bir dış borç ödemesi varmış. Eğer bilgi doğruysa büyük sıkıntılar geliyor demek. Özelleştirmeler ve işsizlik büyüyecek. Şuan işyerlerinide fena halde sıkıştırıyorlar. İcra daireleri de fena halde dava açmakta. Sadece 2007 yılında borcunuz olduğu için takip başlayabiliyor. Başlayan takip de mal bildirimi yapıp ödeme yapacağınızı söylemezseniz boyut hapse gidiyor. 1 yılı dolmayan borçlar için bunlar yapılıyorsa, kriz yoğunlaşıyor demektir. __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. |
|
| #4 | |
| deyil türkiye dünyada sürekli kriz hali var bütün ekonomistler gelebilecek dünya krizinden bahsediyor TSİAD başkanı önlem alınmazsa bizi önüne katar sürükler diyor tusunami gibi türkiye yüksek faizle birikmiş deyerleri( köylüsünü esnafını küçük ve orta boy üreticisini) ikram ederek gözboyuyor kriz başladı bile ancak savaşla ve tubanla üstünü kapatmaya çalışıyor bu savaşgeçici deyil sürekli olacaktır. herkez kendini hazırlasın krizle yaşamaya . saygılarımla... |
|
| #5 | |
| sayın baykus, kilit söszcüğü kullanmış durumdanız. Evet türkiyede değil tüm dünyada insanlar kendini krize karşı hazırlamadırlar. Bu konu ile alakalı olduğu için bir anekdot düşeyim. Bir dostum bana 2002 krizinden sonra topluma bakarak yaşanılan her ekonomik krizden maddi ve manevi olarak en az etkilenmenin tek yolu marx'ı anlamaktan ve krize marxsizmle karşı durmaktan geçer demişti. İşte için de olunan bugün ki krizden en az etkilenmenin tek çaresi marx'ı anlamaktır. Ama en az etkilenmekten kastım savunma değil krizi ve kriz sahiplerini (sermayeyi) altetmekten bahsediyorum. dostça ![]() |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| "Türkiye'de kısa veya orta vadede ekonomik kriz bekliyor musunuz?" Hayır beklemiyorum. Ammmaaaa burası Türkiye, burada olmaz olmaz... her şey olabilir. Malum bir yerlere bir yerinizden bağımlıysanız, her şey kendi planladığınız şekilde yürümeyebilir. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|