"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bu güzel ülkemizi nereye götürüyorlar.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski20-02-08, 09:51  #1
filozof454

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: Samsun
Bu güzel ülkemizi nereye götürüyorlar.

BU GÜZEL ÜLKEMİZİ, nereye götürüyorlar.

Son yapılan işler alınan kararlar bizi nerelere götürecek bilemiyorum! Bildiğim bir şey varsa Sonumuzun iyi olmayacağıdır. Bizi yönetenler tek başlarına iktidar oldular ne yalan söyleyelim çok güzel işlerde yaptılar fakat ileride Türkiye cumhuriyetine verecekleri zarar hiç te öyle az bir zarar olmayacak. Bunun bedelini bunlar mı öder yoksa başkalarımı öder onu bilemeyiz, bildiğimiz bir şey varsa oda zararın maddi yönünü halkın ödeyeceğidir.

Bizim bu güzel ülkemizde rahat yaşamak varken siyasi çevreler kendi menfaatleri uğruna siyası getirim uğruna bizi böyle kısır çekişmelere götürüyorlar. Mesela son türban tartışmaları, bu tartışmalar yıllardır devam ediyordu zaten, bu türbanı devamlı dinciler kullandılar ve bundan siyası getirim sağladılar.

Esas amaç türban değil, bunu her aklı başına olan vatandaşlar biliyorlar. Ülkemizde laik rejimle barışık olmayan bir topluluk var bunların her dalda faaliyetleri var, bunlar siyasette var iş alanında var din alanında var ve bunlar sadece kullanırlar neyi kullanırlar? İnançları kullanırlar, iş gücünü kullanırlar, sermayelerini kullanarak insanları sömürürler, bunların düşündüğü din değil, iman değil insanların cehenneme veya cennete gitmelerine yardımcı olmak değil, bunların tek gayeleri var hükmetmek hâşâ Allah’ın adıyla insanları yönetmek Kendileri Efendi olurken insanların kul olmalarını sağlamak her ne söylerseler bunlara inanılmasını isteyen burjuvacı bir topluluk.

Bunlar insanları değil cennete götürebilmek cehenneme ancak götürürler, çünkü kendileri oraya gidecekleri için bizleri de yanlarına almanın gayreti içindeler.Bunlar dan nasıl kurtulacağız? oda belli değil neden değil bizi bilgilendirmiyorlar refah seviyemizi yükseltmiyorlar bizim bilgili olmamızdan korkuyorlar!

Çünkü halk bilinçli olursa bilinçli insanlara saçma sapan şeyler söyleyerek oylarını alamazsın bu yöntem sade ce şimdiki iktidara ait değil gelmiş geçmiş sağ iktidarların hepsi bu yöntemi kullandı insanları dine inandır dininde gerçeğini öğretme eğer halk gerçek dini öğrenirse bizlere ihtiyacı kalmaz kendi başına Allah’ını bulur ve saadete erebilir hâlbuki vatandaş gerçekleri bilmezse bize tabi olur onu Allah’a yaklaştırma adına kullanırız. Dünyada yaşamasını ona kendi menfaatimiz doğrultusun da yol göstererek bizi desteklemesini sağlarız.

Bunları böyle söylemiyorlar fakat gittikleri yolun bu yol olduğunu anlamak için filozof olmak gerekmez

Bizim ülkemizde olanlarda bundan başka değil! Halk hep uyutuldu hala uyutuluyor bu uyutulmadan şikâyet edenlerde ne yazık ki azınlıkta, bu kapitalist sistem bizi hem Allah’tan uzaklaştırdı hem milletten uzaklaştırdı. Bu gidişte sadece sirayetçilere yaradı ve yarıyor onlar bu gidişten pek şikâyetçi değil. Şimdi bunların bir gayeleri var sade bunların değil Avrupa nın ve diş güçlerin kararıdır bu ülkeyi küçültmek ülke fazla büyük kullanırken zorlanıyorlar eğer küçülürse küçülen parçalar birbirleriyle kavgada ederler onlar bizi barıştırır ve rahat kullanırlar.

Bu bölünmeyi sadece Kürt devleti kurdurmakla değil ülkeyi tam ikiye bölerek öyle görünüyor ki laik rejim yanlıları ile ilimli İslam yanlıları beraber gelişiyor bugün referandum olsa laik devleti mi istiyorsunuz yoksa İslam devletimi istiyorsunuz diye sorsanız benim tahminime göre yarı yarıya bir durum çıkar ortaya.

Ben bunları iyi niyetle yazıyorum belki birileri bunlardan çok rahatsız olabilir, ben demokratik hakkimi kullanarak görüşlerimi yazıyorum, kimse ile bir alıp veremediğim yok. Burada bir tahminde bulunayım.
Öyle görülüyor ki partiler anlaştı türban yasağı kalkacak. Beklide iyi olacak halk gayenin sadece türban olmadığını anlayacak. Okulların tümü bu türbanı kullanmaya kalkacak liseler ilköğretimdekiler bunu kullanarak güç gösterisi yapacak Devlet dairelerinde çalışanlar türban takmak için faaliyete geçecek yavaş yavaş hâkimlere savcılara kadar çıkabilecek.

Hatta bunların gönlünde olan devlet yapısında türbanı valilerde kaymakamlarda belediye başkanlarında görmek arzusu var bu abartılı değil bunu içtenlikle söylüyorum belki hepsi değil fakat bu partinin yarısına yakını bu görüşlere yeşil ışık yakabilir.

Ben buradan dinini seven dinine gerçekten güvenen insanlara seslenmek istiyorum. Din siyasilerden öğrenilmez din ancak kaynağı olan kitabimiz Kuran’dan öğrenilir piyasada olan dinci âlimler size asla kuranı tavsiye etmezler onların dinleri hadislerle yaşar hadislerle büyür ve hadislerle gelişir tam bir emevi dini Hazreti Muhammet’in bize getirdiği din bu din değil bunu bütün samimiyetimle söylüyorum ve Türkiye cumhuriyetine ilan ediyorum.

Ben kendi dinimi arıyorum bunu ararken de kuranı örnek alıyorum. Bizler kuran bilgileriyle aklımızı beraber kullanırsak bize başka hiç kimse lazım değil Allah’ı bulmak için şeyhlere dervişlere tarikatlara asla ihtiyaç yoktur ve olmamalı eğer Allah’ı arayan bir insan bunlara giderde sorarsa asla Allah’ı bulamaz ve ona kavuşamaz. Ben bu görüşe kendimi inandırdım onun için Allah’a giden yolda tek başımda yürüyorum bulurum bulamam oda beni bağlar.

Benim bu görüşlerime katılan vatandaşlarımız mutlaka vardır. İnsanlarda saf ve temiz düşünenler aynı noktalarda toplanabilirler ancak çıkarları zedelenecek olanlar veya kendi inançlarına güvenemeyenler bize asla katılmazlar, onlar birilerinin sözleriyle Allah’a ulaşmaya çalışsınlar biz kendi görüşümüzle ve öz kitabimizle gideceğiz eminim ki onlardan önce aradığımızı bulacağız…Saygılar ve sevgiler..

Abdulkadır Azaklı.
filozof454 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-08, 11:32  #2
filozof454

Eskiye dönmek ve şeriat.

ESKİYE DÖNMEK VE ŞERİAT!

Bu yazıları yırmı sene önce Irak devletinde tutuklu olduğum bir ortamda yazdım yani mahpusta yazdım.Orada edindiğim izlenimlerimle fikirlerim birleşti ve bu düşünceler meydana geldi.Bilgilerinize....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu bölümde eskiye döneceğiz, eski devirlerden anlatarak başlayacağız konumuza.
Günümüzde dindarların sık sık tekrarladığı şeriattan bahsedeceğiz. Hemen ardından da mezheplerden anlatacağız.
Önce şeriattan bahsedelim. Şeriat deyince aklımıza ne gelir? Şeriat ne demektir? Gerçi bugünün insanları şeriatın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar olsun biz yinede anlatalım.
Şeriat bir kanundur şeriat denince aklımıza İslam anayasası İslam kanunu gelir. Allah bu anayasayı insanlara peygamberler vasıtasıyla göndermiş en son olan hazreti Muhammet Mustafa’ya Kuran’ı göndermiştir. Evet, bu böyledir. Bu kanunlar insanların refahı insanların saadeti için inen ilahı kanunlardır. İnsanlar bu ilahi kanunlarla idare edildiği zaman hem dünyada huzur bulurlar hemde ahretlerini kazanırlar.
Bu nasıl olacak bizler bugün yine bu kanunlarla mı idare edileceğiz? Burada teferruata geçeyim bizler yanı Müslümanlar bugün ayni anayasa ile idare edilemeyiz bazı değişiklikler yapmak zorundayız. Zaten bu değişikliklerde yapılmıştır. Bu konuda biraz açıklama yapalım, şöyle ki Dünyada insanlar türemeğe başladığından bu yana zaman zaman yoldan sapmışlar birbirlerini öldürmüşler kanun dinlemez olmuşlar. İşte böyle ortamlarda peygamberler çıkmış ortaya Allah'ın da izni kuvveti ile insanlara doğru yolu göstermiş insanları bir manevi kuvvet etrafında toplamışlardır. ve kendileri de örnek olmuşlardır. En son gelen hazreti Muhammet de insanların en çok bozulduğu bir dönemde Allah tarafından görevlendirilmiş ve insanlara Allah'ın emirlerini anlatmış kendiside de yaşayarak örnek bir insan olmuş ve başararak İslam dinini kurmuş yaşatılmasını de kendisinden sonra gelecek olan inananlara emanet etmiştir.
Biz şimdi o zamana dönelim. O zaman ki insanlar o kadar bozulmuşlardı ki herkes ayrı bir yol tutmuş kimse kimseyi tanımaz hale gelmiş idi İnsanlar birer vahşi canavar misali güçlüler güçsüzleri eziyor malını hatta namusunu elinden alıyordu kimse kimseyi yargılayamıyor hiç bir suçlu layık olan cezayı görmüyordu. Hatta bu insanlarda kız çocuklarını diri diri gömenler bile var idi.
Sözün kısası adalet tamamen ortadan kalkmış insanlar kabilelere bölünmüş her kabile reisi kendi kabilesinde hükümran idi.

işte böyle bozulan insanları doğru yola alabilmek için bir güç lazım idi bir ilahı güç İşte bü ilahi gücü Allah hazreti Muhammet'e verdi
O vahşi o canavarlaşmış insanları imana davet edip Allah'a yaklaştırmayı başardı ve en güzel ahlaka sahip olan İslam dinini Allah'ın yardımıyla kurdu ve en son din olduğunu insanlara müjdeledi.
Sayın inananlar işte şeriat böyle bir toplumu ıslah edebilmek için kurulan bir düzendir.Bazı ağır hükümleri de yine o cahil insanları ıslah edebilmek içindi.
Günümüzde durum değişik tir insanlar değişik hal ve hareketler değişik yanı her şey değişmiştir.En önemlisi de yargılama yanı mahkemelerdir.İnsanların hakları bu mahkemelerle korunuyor kimse kimseyi haksız yere ezemiyor ,bu sayede kimseye haksızlık yapılamıyor ,istisnalar ayrı...
Devletler kurulmuş insanları artık devletler koruyor hatta dünya mahkemeleri bile var bir devlet diğer devleti mahkemeye verebiliyor hakkını arıyor.
Bu kadar bilinçli insanlara yine bilinçli kanunlar gerekmektedir. Eski kanunlar o canavar insanları dürüst edebilmek için idi insanlar daha güzel daha uygun kanunlar buldular. Zaten bizim kullandığımız medeni kanun da birçok hükümleri şeriatla aynıdır çok az değişiklikler yapılmıştır. Eski devirlerde insanlar mağaralarda yaşarlardı veya basit toprak evlerde yaşarlardı ortada devlet yoktu devlet askeri bekçisi şimdiki gibi polisi yoktu. Mahpus hanelerde yoktu suçlulara nasıl ceza verilmesi lazım di suçlu cezasız bırakılamazdı suçluları bir yerde toplayıp bakmaya kimsenin gücü yetmezdi ne yapmaları gerekiyordu. Düşündüler en basit yöntemi seçtiler anında ceza formülü ile bir ceza uyguladılar ağır suçlara ölüm daha basit suçlara sopa yöntemi kırk sopa seksen sopa yüz sopa gibi.
Basit fakat işkenceli bir formül mesela hırsızlık yapanlara el kesme zina suçlarına recim yani taşla öldürme.
Bu yöntemi halk görüyor ibret alıyor suç işleme oranı azalıyordu.
Bu yöntemle adaleti sağlamış oluyorlardı. Biz şimdi aynı yöntemi kullanacak olsak ileriye değil geriye gitmiş oluruz.
Hâlbuki Allah ilerleyin her işin en iyisini yapın diyor bizlere.
Bizler iyiyi bulamayıp de insanlara o eski ceza yöntemlerini uygularsak hata yapmış iyiyi bulamamış taklitçi bir toplum oluruz.
Yapacağımız işe gelince bize yakışanını yarayanını insanların yararına olanını yapmak zorundayız,doğrusuda budur.Bizler Türk devletine bağlı Türk vatandaşlarıyız.Kanunlarımız örf ve adetlerimiz bize göre en uygun olanıdır.Arabistan da yaşayan insanların kanunları bizi alakadar etmez,bize uygun olmaz.Bizi bizim kanunlarımız ilgilendirir,hudutlarımızın dışına karışamayız ,dışardanda bize karışamazlar..
Bize göre en iyi kanun medeni kanundur en iyi idare şeklide demokrasidir. Demokrasi ile idare edilen milletler de en modern en güçlü ve en iyi inananlardan olurlar. Böyle milletler tanrılarını daha kolay bulur daha çok severler, bundan hiç kuşkumuz olmamalı. Allah böyle toplumlara yardım eder, huzur ve refah içinde yaşarlar.
Şeriat kanununun en sakıncalı tarafı kanunu uygulayanların adıl olmama olasılığı eğer şeriatı uygulayan yargı adıl karar veremez se haksızlığa uğrayan insana bu Allah’ın kanunudur buna razı olman gerekir denilirse haksızlığa uğrayan kimse isyan etmez mi isyan etmesi gereken merci devlet olmalı yargı olmalı eğer siz yargıyı Allah adına yaparsanız yanlış bile olsa eleştirebilmeniz ortadan kalkar.
Eğer sanık eleştirmeğe kalkarsa Allah’ın yasasına karşı gelmiş olur, buda hiç uygun bir hareket olmaz.
Mahkemelerin her zaman çok adıl karar verebilmeleri mümkün olmaz çünkü hâkimler şahitlerin ifadeleri doğrultusunda hüküm verirler hâlbuki şahitlerin yalan söyleme ihtimali çok tür. Bir yalancı şahitle bir insan çile çeker mahkûm olur. Onun için insanlara Allah’ın ismini kullanarak hüküm vermek yanlıştır.
Allah’ın kanununda haksızlık olmaz. Bir insanı yargılarken Allah’ın ismiyle değil devletin ismiyle yargılamamız lazım suç işleyen insan Allah’ın huzuruna gidince zaten yargılanacak cezası varsa çekecek.
Allah’ın temiz ismini hiç yanılmayan adaletini kendi emellerimize alet edemeyiz, eğer böyle bir şey yapacak olursak Allah bize verdiği rahmetini bizden alır, yerine azap gönderir ve bizi hüsrana uğratır.
Sağımıza solumuza bakarsak bu azabı görürüz şeriat kanunuyla idare edilmek istenen devletler vardır onlardan hisse almak çok yerinde olur. Daha açık yazmak uygun olmayabilir… Saygılar.

Abdulkadır Azaklı.
Eski20-03-08, 18:56  #3
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Konu Hakk.

Alıntı:
Sayın filozof454 şöyle demiş:

Mesajı Göster
BU GÜZEL ÜLKEMİZİ, nereye götürüyorlar.

Son yapılan işler alınan kararlar bizi nerelere götürecek bilemiyorum! Bildiğim bir şey varsa Sonumuzun iyi olmayacağıdır. Bizi yönetenler tek başlarına iktidar oldular ne yalan söyleyelim çok güzel işlerde yaptılar fakat ileride Türkiye cumhuriyetine verecekleri zarar hiç te öyle az bir zarar olmayacak. Bunun bedelini bunlar mı öder yoksa başkalarımı öder onu bilemeyiz, bildiğimiz bir şey varsa oda zararın maddi yönünü halkın ödeyeceğidir.

Bizim bu güzel ülkemizde rahat yaşamak varken siyasi çevreler kendi menfaatleri uğruna siyası getirim uğruna bizi böyle kısır çekişmelere götürüyorlar. Mesela son türban tartışmaları, bu tartışmalar yıllardır devam ediyordu zaten, bu türbanı devamlı dinciler kullandılar ve bundan siyası getirim sağladılar.

Esas amaç türban değil, bunu her aklı başına olan vatandaşlar biliyorlar. Ülkemizde laik rejimle barışık olmayan bir topluluk var bunların her dalda faaliyetleri var, bunlar siyasette var iş alanında var din alanında var ve bunlar sadece kullanırlar neyi kullanırlar? İnançları kullanırlar, iş gücünü kullanırlar, sermayelerini kullanarak insanları sömürürler, bunların düşündüğü din değil, iman değil insanların cehenneme veya cennete gitmelerine yardımcı olmak değil, bunların tek gayeleri var hükmetmek hâşâ Allah’ın adıyla insanları yönetmek Kendileri Efendi olurken insanların kul olmalarını sağlamak her ne söylerseler bunlara inanılmasını isteyen burjuvacı bir topluluk.

Bunlar insanları değil cennete götürebilmek cehenneme ancak götürürler, çünkü kendileri oraya gidecekleri için bizleri de yanlarına almanın gayreti içindeler.Bunlar dan nasıl kurtulacağız? oda belli değil neden değil bizi bilgilendirmiyorlar refah seviyemizi yükseltmiyorlar bizim bilgili olmamızdan korkuyorlar!

Çünkü halk bilinçli olursa bilinçli insanlara saçma sapan şeyler söyleyerek oylarını alamazsın bu yöntem sade ce şimdiki iktidara ait değil gelmiş geçmiş sağ iktidarların hepsi bu yöntemi kullandı insanları dine inandır dininde gerçeğini öğretme eğer halk gerçek dini öğrenirse bizlere ihtiyacı kalmaz kendi başına Allah’ını bulur ve saadete erebilir hâlbuki vatandaş gerçekleri bilmezse bize tabi olur onu Allah’a yaklaştırma adına kullanırız. Dünyada yaşamasını ona kendi menfaatimiz doğrultusun da yol göstererek bizi desteklemesini sağlarız.

Bunları böyle söylemiyorlar fakat gittikleri yolun bu yol olduğunu anlamak için filozof olmak gerekmez

Bizim ülkemizde olanlarda bundan başka değil! Halk hep uyutuldu hala uyutuluyor bu uyutulmadan şikâyet edenlerde ne yazık ki azınlıkta, bu kapitalist sistem bizi hem Allah’tan uzaklaştırdı hem milletten uzaklaştırdı. Bu gidişte sadece sirayetçilere yaradı ve yarıyor onlar bu gidişten pek şikâyetçi değil. Şimdi bunların bir gayeleri var sade bunların değil Avrupa nın ve diş güçlerin kararıdır bu ülkeyi küçültmek ülke fazla büyük kullanırken zorlanıyorlar eğer küçülürse küçülen parçalar birbirleriyle kavgada ederler onlar bizi barıştırır ve rahat kullanırlar.

Bu bölünmeyi sadece Kürt devleti kurdurmakla değil ülkeyi tam ikiye bölerek öyle görünüyor ki laik rejim yanlıları ile ilimli İslam yanlıları beraber gelişiyor bugün referandum olsa laik devleti mi istiyorsunuz yoksa İslam devletimi istiyorsunuz diye sorsanız benim tahminime göre yarı yarıya bir durum çıkar ortaya.

Ben bunları iyi niyetle yazıyorum belki birileri bunlardan çok rahatsız olabilir, ben demokratik hakkimi kullanarak görüşlerimi yazıyorum, kimse ile bir alıp veremediğim yok. Burada bir tahminde bulunayım.
Öyle görülüyor ki partiler anlaştı türban yasağı kalkacak. Beklide iyi olacak halk gayenin sadece türban olmadığını anlayacak. Okulların tümü bu türbanı kullanmaya kalkacak liseler ilköğretimdekiler bunu kullanarak güç gösterisi yapacak Devlet dairelerinde çalışanlar türban takmak için faaliyete geçecek yavaş yavaş hâkimlere savcılara kadar çıkabilecek.

Hatta bunların gönlünde olan devlet yapısında türbanı valilerde kaymakamlarda belediye başkanlarında görmek arzusu var bu abartılı değil bunu içtenlikle söylüyorum belki hepsi değil fakat bu partinin yarısına yakını bu görüşlere yeşil ışık yakabilir.

Ben buradan dinini seven dinine gerçekten güvenen insanlara seslenmek istiyorum. Din siyasilerden öğrenilmez din ancak kaynağı olan kitabimiz Kuran’dan öğrenilir piyasada olan dinci âlimler size asla kuranı tavsiye etmezler onların dinleri hadislerle yaşar hadislerle büyür ve hadislerle gelişir tam bir emevi dini Hazreti Muhammet’in bize getirdiği din bu din değil bunu bütün samimiyetimle söylüyorum ve Türkiye cumhuriyetine ilan ediyorum.

Ben kendi dinimi arıyorum bunu ararken de kuranı örnek alıyorum. Bizler kuran bilgileriyle aklımızı beraber kullanırsak bize başka hiç kimse lazım değil Allah’ı bulmak için şeyhlere dervişlere tarikatlara asla ihtiyaç yoktur ve olmamalı eğer Allah’ı arayan bir insan bunlara giderde sorarsa asla Allah’ı bulamaz ve ona kavuşamaz. Ben bu görüşe kendimi inandırdım onun için Allah’a giden yolda tek başımda yürüyorum bulurum bulamam oda beni bağlar.

Benim bu görüşlerime katılan vatandaşlarımız mutlaka vardır. İnsanlarda saf ve temiz düşünenler aynı noktalarda toplanabilirler ancak çıkarları zedelenecek olanlar veya kendi inançlarına güvenemeyenler bize asla katılmazlar, onlar birilerinin sözleriyle Allah’a ulaşmaya çalışsınlar biz kendi görüşümüzle ve öz kitabimizle gideceğiz eminim ki onlardan önce aradığımızı bulacağız…Saygılar ve sevgiler..

Abdulkadır Azaklı.

Getirdiğin için teşekkürler...
Eski21-03-08, 10:38  #4
filozof454

Bireyler özgür iradelerini kullanarak inanırlarsa çok daha başarılı olurlar.
Siyasilerin dini inançları, dini tavsiyeleri gerçeği yansıtmaz.Mutlaka taraflı olur.
Siyaset dinden ayrı yapılmalı,bir ülkede siyasiler dini yönlendirmek için uğraş verirse din siyasileşerek değerini yitirir...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı