"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Merkez sağ ülkenin dertlerine deva/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008
| Günümüz Türkiyesi yine sürekli gerginlikler, gerilimler, küsleşmeler görüyor. Ülkemiz kutuplaşıyor ve ayrı, birbirine düşman kamplara ayrılmaya başlıyor. İktidardaki siyasi ideolojide, ona muhalif olan partilerin ideolojiside hiçbiri makul ve ılımlı değil, hepsi aşırı uçları temsil ediyor. Toplumu ve Milleti birleştirip barıştıracak tek bir yol var: siyasetin uçlardan uzaklaşması ve merkeze gelmesi. Türkiyedeki merkezi temsil eden, çok köklü ve çok güçlü bir siyasi gelenek var: Demokrat Parti geleneği. Demokrat Parti-Adalet Partisi-Doğru Yol Partisi çizgisi Türkiyedeki kutuplaşmaya son verebilecek tek siyasi görüştür. Bu siyasi gelenek (1)Muhafazakar, ama dinci değil (2)Milliyetçi, ama faşist-ırkcı-ayrımcı değil (3)Serbest ekonomiye inanan, ama neoliberal ve antisosyal olmayan (4)Demokrasinin „herşey serbest olsun“ mantığıylan bir alakası olmadığını idrak eden 1)Türk insanının geleneklerine, örf ve adetine, manevi değerlerine sırf “saygı duymak”la yetinmeyen, bunları sahiplenen ve koruyup yaşatma idealini güden...Türk toplumunun müslüman kimliğini kabul edip benimseyen, ama Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkilablarına sonuna kadar bağlı olan...Dindarlığın dincilikle aynı şey olmadığını bilen... 2)Türkiyenin birlik ve bütünlüğüne, Türk Milletinin bölünmezliğine inanan...gerçek Milliyetciliğin ayrımcı değil, birleştirici olduğunu bilen...Milliyetciliği faşizm ve ırkcılıktan uzak tutmayı bilen...Ülkemizdeki bütün insanların bu Milletin evladı olduğunu bilen (ve eğer bazı evlatlar doğru yoldan sapmışlarsa, onlara nefret ve kaba kuvvet ile tepki vermek yerine, geri kazanmaya ve tekrar yuvalarına dönmelerini sağlamaya gayret eden)...Milli iradenin temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğinin bölünmez ve feda edilemez, milyonlarca şehidin kanıyla bedel ödenerek devralınan kutsal bir emanet olduğu bilincini benimsemiş siyasal görüş olan... 3)Çağdaş, kalkınma hedefi güden ve refaha kavuşmak isteyen bir toplumun serbest ekonomiden başka bir temel iktisat yapısı olamayacağını çok iyi bilen...Serbest ekonominin, girişimciliğin, mülkiyet ve miras haklarının hür ve yüksek yaşam standardı arzulayan bir toplum için vazgeçilmez şartlar olduğunu bilen...Ama aynı zamanda neoliberal ve antisosyal görüşlere itibar etmeyen...Sosyal bir hukuk devletini savunan... 4)Cumhuriyetimizin ve Milletimizin burada sayılan temel ilkelerin çiğnenmesine izin veremeyeceğini, aksinin ülkeye büyük zararlar getireceğini bilen...Dolayısıyla gerçek Demokrasinin “herkes herşeyi yapsın, kimse de buna karışmasın” mantığıyla bağdaşmadığını kavrayan...Özgürlüklerin Cumhuriyet ve Milli değerler çerçevesinden çıkmayacak şekilde yaşanmasının gerekliliğini kavrayan ….Milli birlik ve beraberliği, ülke bütünlüğünü, insan haklarına saygıyı, milliyetçiliği, ülkemizdeki tüm insanları birleştirip kucaklayan demokratik, sosyal bir hukuk devleti idealine sahip çıkan tek siyasi görüş Demokrat Parti-Adalet Partisi-Doğru Yol Partisi geleneğidir. |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| İyi güzel de çok partili düzene geçtiğimizden beri bu ülkeyi "merkez sağ" yönetmiyor mu? 50 seçimleriyle birlikte bu ülke palazlanan sermayenin egemenliğinde, her istediğini yaptığı bir siyaseti hayata geçirmedi mi? "Odunu bile istersem seçtiririm" anlayışı iktidarda olmadı mı? Liberalizmi, ekonomide istenilenin yapıldığı, demokrasi ve özgürlük konusunda ise bin çeşit yasakların ve despot anlayışın hakim olduğu bir siyaset olarak anlamadık mı? İktidarının daha ilk yılında ( !951'de) ülkedeki tüm solcu ve ilericileri tarihinin en büyük tutuklamasıyla karşı karşıya bırakan yine bu "merkez sağ" değil miydi? "Anayasa bol geliyor" diyenler kimlerdi? Ülke halki ve aydınların üzerine her gün kurşunlar yağarken "bana sağcılar suç işliyor, dedirtemezsiniz" diyenler merkez sağ değil miydi? "Kanlı mı kansız mı olacak?" diye soranlar, "Halk istemiyorsa laiklik elbette kalkacak" diyenler kimler oluyor? |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: Samsun
| Bu ülke ne çektiyse sağ iktidarlardan çekti, kimisi dini kullandı, kimisi irkçılığı kullandı, kimisi milliyetçiliği kullandı, vel hasili hiç birisi bizi uygar medeniyetler seviyesine çıkaramadı. Bunların tümünden kurtulmayınca Türkiye düzlüğe çıkamaz.Ben yıllardır sağ partıları destekleyen birisi olarah ne kadar aptal olduğumu ancak anlayabildim.Dileğimin vatandaşlarımızın de bunu anlamaları. Saygılar. Bu bir öz eleştiridir.Ben burada sadece kendimi eleştirdim kimse üzerine almasın |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Bir ülke sol ile yönetilip sağ ile yaşamalı bence...Ama o da çok zor. __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008
| İlk önce: Ben merkez sağın geçmiş tüm siyasetini ve siyasetçilerini savunmak durumunda değilim. Ama burada şunu da belirtmek isterim: merkez sağ partilerin tarihte yaptıkları hataları görmezlikten gelmek tabi ki olmaz, ama şu da bilinmeli ki Türkiyedeki solun da geçmişi hiçte parlak değil.Burdaki amacım ama geçmişi tartışmak da değil. Tabi ki kimi siyasi liderlerin dünya görüşünü kendime daha yakın, kimilerini daha uzaK buluyorum, bu da gayet normal. Ama ben hiçbir eski veya yeni liderin avukatı değilim. Ben merkez sağın İLKELERİNİ SAVUNUYORUM,ŞAHISLARI DEĞİL. Merkez sağ liderlerin geçmişte her yaptıklarının doğru olmadığını da biliyorum, ama ideoloji olarak ülkeme en uygun merkez sağcılığı yakıştırıyorum. Bide lütfen merkez sağı sağdaki başka oluşumlarla karıştırmayın. Erbakancıların, Türkeşcilerin dünya görüşü bana yıldızlar kadar uzak ve benim savunduğum ilkeleri dinci ve faşistlerin savunduklarıyla aynı kategoriye koymayın lütfen. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Türkiye'de sol hiçbir zaman iktidar olmadı. Kastettiğiniz CHP ise CHP hiçbir zaman sol olmadı ki. Sadece belirli bir dönem Türkiye'de sınıf hareketinin kontrol altına alınması maksatlı sol söylemler ''KULLANILDI''. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| cok guzel bir açıklama anacak merkez sag partiler malesef okadar başarılı olamadı. ve böyle giderse bu halk artık sag yanını unutur. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Sol menders'den sonra birdaha ikdiarı eline alamamıştır. Bunun hırçınlığını üzerenden atamıyor.gittikçede hırçanlaşmaktadırlar. Saygılarımla. | |
|
| |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| sn kırat 01 geçmiş tarih ne çabuk unutuldu demokrat partiyi bilmem ama adalet parti dönemini çok iyi hatılıyoruz sizin söylediğiniz gibi ne demokrat ne melekti . emekçilerin oylarıyla gelen TİP lilere tahamül edemiyen saldıranlar onlar deyilmiydi 1971 ve 1980 e kadar 1.2.3.MC hükümetlerindeki anti demokratik uygulamaları biliyoruz ve yaşadık 24 ocak kararnameleri 12 eylül faşizminin yaratıcısı deyilmi . artık bu kapitalizmi merkez sağ deyil merkez sol da kurtaramaz çünkü yangı ABD de çıktı ve bütün sıkntı kapitalizm kendi seyrinde gidemiyor . artık değerler yetmiyor üreten az tüketen çok şirketler dev gibi oldu az yetmiyor değirmen dönmüyor . saygılarımla. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|