"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Yaşlanmaktan korkmalı mıyız?. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Her yaşayan kişinin başına gelmesede,bazılarımızın başına gelen ve gelecek olan,yaşlılıkdan korkuyormusunuz?. Yaşlılığında iyi ve kötü tarafları varmıdır?. Bu konuda fikirleri olanlar,değerli açıklamalarını yapabilirlermi?. Saygı ve hürmetlerimle. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Yaşlanabilecek kadar çok yaşayabilmenin vereceği mutluluğunu hissedebildikten sonra korku denen şey neden olsun ki? Ayrıca eminim ki eğer o kadar uzun yaşamaya fırsat bulabilirsek düşünce yapımızda değişecektir tecrübelerimize bağlı olarak. Kimse kaçınılmaz bir şeyden korkmaz kanımca, insan bilmediği şeyden korkar o da uç nokta olan ölüme bir gülümseme olsa gerek ... |
|
| #3 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Yaşlılıktan değil ama ele ayağa düşmekten,birilerine muhtaç yaşamaktan korkarım. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Korkacak ne var canım nasıl olsa gideceyimiz yer mağlum. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Konu basligini cok yere cekebiliriz. Bu konu dini inanclara, sosyal statulere (yaslanmanin sonucu islevselligi yitirmek ve emekliye ayrilmak gibi) ve siyasal dusunce bicimlerimize dayandirilabilinir. Cok karmasik ve belirli bir olgunluk seviyesi gerektiren bir sual bu. Mesela orneklemek adina, soyle ifade edeyim: Siz Islami ozumsediginiz icin yaslandikca endiseye ve ya refaha kavusursunuz, bu paradoks ve ikilem arasinda kistirilirsiniz. Bunun nedeni cennet ve cehennem kaygisidir. Ayrica sosyal statulerin gereginde butce-ticari aciklariniz sizi hedef haline getirir ve boylece phobia (luzumsuz korkularinizin) dogumasina vesile olmus olur ve sizinde taniklik etmeniz mumkunlesir. Siyasal dusunceyi baz alirsak, soguk (taslak) ifadeyle soyle resmedebilir/betimleyebiliriz: mesela siz solcu, reformist ve ya esanlamli olarak devrimci iradeye sahip ve devrimci niteliginden nemalanan bir bireysiniz ve boylece sizde olum endise orani buyuk payda azalmistir. Ayrica "devrimler kanla yazilir" gibi sloganvari deyim ve manifesto demecleri sizi iyice psikolojik bir savunma-mekanizma yetisine sahip edene kadar telkinler ve dinlendirir. __________________
dalga gecmek yalnizca amerikalilarin degil, benimde isim |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Yaşlılıkta ve gençlikte en korktuğum şey başkalarının korumasına, kollamasına muhtaç olmaktır. Birinden yardım almaktan ölesiye korkarım. Her işimi kendim yapmak isterim. Ki bu felsefede insanların da yaşlılıklarında bile böyle olduklarını bilirim. Ama başkalarının emeğine gençliğinde de muhtaç olmayı bir onur- gurur meslesi yapmayanların ve bunu akıllık harcı sayanlarınsa ihtiyarladıklarında da hep birilerinin üstüne yük olduklarını gözlemledim. Benim için yaşlılığın lafı bile olmaz. Bazan yaşımı bile unuttuğum zamanlar olmuştur. Bu anlamda yaşlılığı hiç kompleks yapmadım. Yaşım 36 olduğu için belki böyle konuşuyorum ama ben beyaz saçı çok da severim. Ama beş altı tane beyaz saçim var. Fiziksel görüntüsünü, kırışıklarını, beyaz saçını sorun yapanların, başkalarının sırtına yük olmayı hiç de sorun yapmadıklarını da gözlemledim. Bütün bunlar sığ olmanın vermiş olduğu çelişik durumlardır. Asalaklığı sorun yapma ama beyaz saçlarından kurtulmak için saçını boyat. Olacak iş değil. Gençliğinde tembel miskin olup bütün hücrelerini öldürenlerin daha çok fiziksel felç durumları ile karşılaşabileceğine inanıyorum. Yine beynini rafa kaldırmışsa bir insan gençliğinde ihtiyarladığında alzheimer, parkinson gibi hastalıklara daha çok maruz kaldıklarını düşünüyorum. Hücreler, çok uzun süreli tatile çıkıyorlar. Gençlikte başkalarının düşüncleri ile, başkalarının emeği ile geçimi hayat felsefesi edinmişlere yaşlılıkta uzun soluklu hücre ölümleri ile gerçekleşen tatil bir hayat, yine başkalarının bakımına muhtaç bir gelecek bekliyor. İşleyen demir ışıldar, çalışan kazanır diye boşa dememiş atalarımız. Gençlik ne kadar tembellikle geçerse ihtiyarlık daha zahmetli bir hayatı getiriyor. Ve bu hastalıklar hızla artıyor. Bu anlamda yaşlılıktan korkmuyorum. Sn şınav bazı kelimelein ingilizcesini parantez içinde vermeyi unutmuşsunuz. Japonca bilmiyor musunuz. Onu da yazarsanız daha egzantirik bir hava verir. ![]() __________________
Bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım. (Arşimet) |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
) kullaniyorum. Ayrica "egzantirik" bir hava vermeye calistigimida nereden cikardiniz? Ben "egzotik" bir hava vermeyi zihnimde tasarlamistim oysa'ki..__________________
dalga gecmek yalnizca amerikalilarin degil, benimde isim sefilhippi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-02-08 15:51 . | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Yaşlanmaktan kormma yerine,hangi yaşa gelmiş isem,o andaki geldiğim yaşa geldiğime sevinirim.Çünki;Geldiğim yaş kaçyıl kaç ay ise kesinlikle oraya geldiğim gerçeği var. Geriye bakınca,bir yaştan benim geldiğim yaşa kadar,olan kişilerin.aynı yaşa gelip gelemiyecekleri kesin değil. Yâni,bu kadar yıl kesin olarak,yaşadım diye sevinirm. Ölüm ise,mutlaka birgün kapımı çalacağı kaçınılmaz olduğundan,öleceğimede üzülmem. Hürmetlerimle. |
|
| #9 | |
Edebiyat Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Yaşlanmaktan korkmak olarak değil de yaşlandıktan sonra eski gücümüzü yitirmekten korkarız. Aslında bayanlarda biraz daha fazla olur bu korkular gibime geliyor. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Kadin/Erkek- insanoglu guce tapar, bu soylediklerinize katiliyorum, fakat yukarida isledigim suali cevaplarsaniz memnun kalirim. __________________
dalga gecmek yalnizca amerikalilarin degil, benimde isim | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|