"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Necip Fazıl üstadı şiirleriylemi siyasetiyle mi bilirsiniz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Necip fazıl ı tanıyalım biraz diyorum her yönüyle.. ![]() __________________
Ey düşmanım! Sen benim ifadem ve hızımsın.. Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın.. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: konya
| şiirleriyle elbette...mest ediyor cümleleri...sanatta siyasi kaygı güdenlerden değilim |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Sanatçı kişiliğini bir kenara bırakıp, siyasi kişiliği hakkında yorum yapmak daha doğru olur gibime geliyor. Çünkü malum,"Türkiye Siyaseti" bölümündeyiz ![]() ayrıca, ben bir santçının şiirini eleştirme yetkisini kendimde görmüyorum. sadece, kendisiyle ideolojik olarak uyuşmamamıza rağmen bazı şiirlerini oldukça sevdiğimi belirtmek isterim. Necip Fazıl, Büyük Doğu Felsefesinin kurucusudur. Maneviyata, dine dayalı bir devlet düzeni ve toplumsal yaşam özlemi duymaktadır. Kısacası şeriatçıdır ve batı' dan gelecek hiçbir kültürel olguyu kabul etmemektedir ve bazı yabancı etnik-dini gruplara alerjisi vardır (örnek :yahudiler ve museviler) "başyücelik emirlerinden" birkaç tanesini yazayım da, biraz fikir sahibi olun kendisi hakkında ; BAŞYÜCELİK EMİRLERİ Temizlenmesi gerekn başlıca hain ve müzlim unsurlar Dönmeler ve Yahudilerdir. Bundan böyle sinema,yerli ve ecnebi bütün nevileriyle ,kat'i devlet murakabesi altına girecektir. Dans yasaktır Bizde heykel yoktur Bu emrin neşri ile beraber ''Matbuat Hürriyeti'' isimli milli ve içtimai felaket vesilesi kaldırılmıştır.Bundan böyle matbuat (basın) bilinen manada hür değildir. Üniversite muhtariyeti kaldırılmalıdır. Memleketin talimi ve tatbiki her sahasında ecnebi mütehassıs yasaktır. Kadın kılığı bu emirden itibaren edep hadlerine girecektir. Kırk bin köyümüz mü var,kırkbin imama muhtacız. Kahvehaneler kapatılacaktır. gibi... buraya kadar itiraz yoksa, devam edebiliriz... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #4 | |
| ben kaynak göstermenizi rica ediyorum öyle devam edelim.. ?? __________________
Ey düşmanım! Sen benim ifadem ve hızımsın.. Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| sayin ivanovun gercekci anlatimina diyecek yok, bu sölyemler bir kitapta toplu halde yazilmaz sayin jandark. ama siiri baskadir, kisi bu alanda yeteneklidir. Örnegin, ben bu sairin, "Kadin Bacaklari" siirini cok severim. siyasal anlamda sn ivanov´un söyledikleri tamamen dogrudur, bunu cok kaynakli arastirmalarla elde edebilirsiniz.. Cünkü sn ivanov´dan kaynak istemek icin, bu söylemleri Kisakürek, su tarihte su kitap ya da söylesisinde yapmistir diye bir toplu kaynaga ulasamayiz. Bu bilgiler birikim sonu elde edilir. yani arastirma gerekir diyorum. yine de bunlardan bazilarina ulasilabilir. saygilya |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
saygılar ![]() __________________
Ey düşmanım! Sen benim ifadem ve hızımsın.. Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın.. | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Bu anlamda cesitli kaynaklardan yararlanarak elbet karsilikli bir forum yapiliyor. Yine de yukarida adi verilen linki bir inceleyip, üzerinde konusmaya deger degil mi sizce? http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep1/kc101_1.html | |
|
| #9 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Şiirleriyle şairler sultanı olan, siyasetiyle sabık şair olan, gençlik yıllarımın rehberi, üstadım... Mekanın cennet olsun. Amin. Şiirlerinde ne kadar ağır bir lisan ve edebiyat varsa, nesirlerinde o kadar sade ve berrak bir lisan kullanan şairler sultanını sevmediğini söyleyen bir insan, siyasi görüşü sebebiyle söylüyordur ancak. Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Tabiki de şiirleriyle...Siyasi görüşleri o kadar içaçıcı değil çünkü.. __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|