| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sevişmek.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bir kitap görmüştüm, gerçi alıp okuyamamıştım ama yazarı sevişmenin ve orgazmın insanın öz bilincinin dışa vurumu olarak görüyordu. Sevişmek nedir? Sevişmek mi sevgiyi getirir yoksa sevgi mi sevişmeyi? Düzüşmekle Sevişmenin farkı nedir? Sevişmek salt bir içgüdü müdür yoksa duyguların dile gelmesi mi? Sevmeyi ve sevişmeyi konuşalım... __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| kavgali bir topik acmissiniz sayin artena; cok güzel. Olaya önce ahlak el atacak; sonra zabitalar, daha sonra gelenekler, namus, tepkiler filan. Olacak. Olmazsa, bu topik konusulmaz zaten. Yine de tartisilmasi elzem konudur. Ben her seyden önce sevismeyi; önce sevgiden, sonra düzüsmekten ayiriyorum. Ücü de farkli kavramlar oldugu gibi, cogu kez de ikisinin birlesip digerini disladigina tanik oluyoruz. Örnegin: sevgi+sevisme, düzüsmeyi dislar düzüsme+sevisme, sevgiyi dislar Sevgi ile düzüsme zaten bir arada bulunmaz. konu uzamasin diye kisa tutuyor, gelecek yorumlari da merak ediyorum. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-04-06 20:03 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
| sayın artena; Ergenlik çağının henüz ortalarında olan bir genç olarak aklımda olan bilgileri sizlerle paylaşıyım. Bence ancak güçlü bir sevgi bağı insanı sevişmeye itebilir.Düzüşmenin sevişmekle uzaktan yakından alakası yok.Çünkü adı üstünde sevişmek ancak birbirini seven iki insanın yapabileceği iş.Düzüşmek bir sevgi gerektirmez.Örnek verirdim ama çok müstehcen olduğu için veremiyorum. SEVİŞMEyi bir içgüdü değilde duyguların dile gelmesi olarak anlatırsak bence gayet güzel olur...saygılarımla... uygar01 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-04-06 21:25 . |
|
| #4 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #5 | |
| Sevisme, insan denen memelinin en dogal edimlerinden biridir. Bu, engellendiginde, psikologlarin isleri artmaktadir. Ancak, sevismeyi belirleyen, ahlak SINIRLARINA kapatan; icinde yasanilan toplumun deger yargilaridir. Sizce sevisme, direk ahlak yasalariyla kontraol altinda tutulmali midir? (yani özgür sevisme. Reich´in yasal fuhus dedigi evlilik kurumu disinda.) saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
-sevgi -düzüşme (ben bu kelimenin yerine cinsellik sözcüğünü kullanacağım) sevgi herhangi bir inana karşı olabilir: anne, baba, arkadaş veya eşiniz... cinsellik duygusu da genel olarak herhangi bir insana karşı olabilir. Sevişme ise bu iki duygunun birleşimi ve ortak bulunduğu 'duygu-eylem'dir. Bu bakımdan sevgi ile cinsellik (düzüşme) bir arada bulunabilir. __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) | |
|
| #7 | |
| evet, sevisme icin sevgi ön kosul degildir. Cinsel-düsünsel iki, insanin tasarrufuna bagli bir özel yasam parcasidir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Bu topikde ben hala zabıtaları göremedim sayın canugur. Böyle bir öngörüde bulunmanız, geleneklerine bağlı Müslüman toplum hakkındaki önyargınızdan mı kaynaklanıyor acaba? saygılar | |
|
| #9 | |
| Nisanlilikta dahi sevismenin yasak oldugu ahlakci toplumun yazisiz kuralarinca belirlenmistir sayin kaan. Polis, anadoluda, kent ve kasabalarda, evli olmadiklari icin, nisanlilik süresinde dahi tuttuklari evde yalniz kaldiklari ve fuhus yapiliyor gerekcesiyle evleri basmaktadir. Nisanli olduklari ailelerince kanitlanana dek karakolda bekletilmektedir. kendilerine sorarsaniz, toplumun huzuru icin gibi sacma bir gerekce öne sürerler. Düzüsme olayinin randevu evleri ile ilgisi yoktur,zira orada paranizla kadini kisa bir süre icin kiraliyorsunuz. Bu, düzüsme degil, kendini, para ile biryle doyurmadir. Düzüsme, sözcügün iceriginden de anlasildigi gibi iki tarahli bir olaydir. Bu isin; sevisme ille de sevgiyle olmali diye bir ön kosulu da yoktur. Bedensel bir gereksinmedir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-04-06 07:47 . |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Evet gerçekten ilginç bir konu. Ben kendi düşüncelerimi söylemem gerekirse düzüşmeyi ön plan da tutuyorum Çünkü benim için sex bir doğal bir ihtiyaçtır. Ve bunun giderilmesi gerekir.Masturbasyon gençliğinin bol olduğu ülkemizde düzüşmek hayli güzel bir şey. Düzüşmekle sevgi arasında bir bağ olduğunu düşünmüyorum.Eğer öğle olsaydı şu an sevdiyim insan sayısı biraz fazla olurdu __________________
Karanlığa Küfretceğine Mum Yak |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|