Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

2023'de Oy'lar nereye ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Anket Sonuçlarını Göster: Kime oy verirdiniz ?
Müslüman Demokrat Parti1 5.56%
Türkiye İşçi Partisi14 77.78%
Demokrat Parti1 5.56%
Cumhuriyetçi Parti2 11.11%
Oy Verenler: 18. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski24-02-08, 14:11  #1
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
2023'de Oy'lar nereye ?

Arkadaşlar, diyelim ki yıl 2023 ve Türkiye'de de Avrupa tipi Demokratik Düzen yerleşti ve iktidara dört aday parti var.

AKP çizgisinde muhafazakar sağcı parti; Müslüman Demokrat Parti / Adnan Menderes

CHP çizgisinde kemalist parti; Cumhuriyetçi Parti / İsmet İnönü

Gerçekten Sol ve Sosyal Demorkat bir parti; Türkiye İşçi Partisi / Mehmet Ali Aybar

AKP kadar olmasa da gene muhafazkar ama Liberal bir parti, Liberal Demokrat Parti çizgisnde; Demokrat Parti / Cem Uzan yada Cem Boyner tipinde siyasi parti lideri...

Yani siyasal görüş olarak bu dört görüş içinden hangisine oy verirsiniz ?

Şeriatçı Liberallere mi ?

Cumhuriyetçilere mi ?

Sosyalistlere mi ?

Demokrat Liberallere mi ?

Not: Arkadaşlar soru yada anket hatalı olabilir, mazur görün, oyunuzu verin, yorumunuz yapın ve tartışalım. Bu arada siyasi parti liderlerini tarihten seçip koydum ki paritlerin görüşleri belli olsun diye 2023'de İnönü'nün ne işi var falan demeyin yani...
Saygılar...

Aristo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-02-08 14:30 .
Aristo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-08, 14:32  #2
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

CHP'liler gene CHP ye oy verip, CHP ye oy vermeyenlere koyun demeye devam edecek. Gerisini kestiremiyorum
Eski24-02-08, 14:34  #3
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Baudolino şöyle demiş:

Mesajı Göster
CHP'liler gene CHP ye oy verip, CHP ye oy vermeyenlere koyun demeye devam edecek. Gerisini kestiremiyorum
Güzel bir bakış açısı

Kendi partileri iktidardan düşüyor, karşı devrim başlamış oluyor !!!

Bu nasıl iş yahu; siz devrim, diğer bütün partiler karşı devrim

Teşekkürler sayın Baudolino...

Bu arada oy kimeydi ?
Eski24-02-08, 14:42  #4
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın Aristo şöyle demiş:

Mesajı Göster

Bu arada oy kimeydi ?
Oylar Türkiye Yeşiller Partisine. 2023'e kadar kururlur sanırım (umarım) Ve tabi o zamana kadar Türkiye çöl olmamışsa
O da olmazsa BKP'ye
Bende Kurdum Partisi
Eski24-02-08, 14:44  #5
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Baudolino şöyle demiş:

Mesajı Göster
Oylar Türkiye Yeşiller Partisine. 2023'e kadar kururlur sanırım (umarım) Ve tabi o zamana kadar Türkiye çöl olmamışsa
O da olmazsa BKP'ye
Bende Kurdum Partisi
O da güzel... Gülücük koyuyorum ama 3'den fazla olmuyor...
Eski24-02-08, 15:45  #6
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
Sayın Aristo şöyle demiş:

diyelim ki yıl 2023 ve Türkiye'de de Avrupa tipi Demokratik Düzen yerleşti ve iktidara dört aday parti var.
bu şartlar altında oyum TİP' in olurdu.

ancak şeriatçı liberaller bir önceki seçimin galibi olmuş ise cumhuriyetçilere veriridim. (bu arada, 2023' te var olacak bir cumhuriyetçi partinin İsmet İnönü çizgisinde olabileceğini zannetmem)

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-08, 15:47  #7
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
bu şartlar altında oyum TİP' in olurdu.

ancak şeriatçı liberaller bir önceki seçimin galibi olmuş ise cumhuriyetçilere veriridim. (bu arada, 2023' te var olacak bir cumhuriyetçi partinin İsmet İnönü çizgisinde olabileceğini zannetmem)
Teşekkürler sayın İvanov, fikrinizi beyan ettiğiniz için !!!

Sayın İvanov, İsmet İnönü çizgisini direk olarak sürdürecek anlamında demedim ben, yalnızca Devletçi olacaktır dedim !!!

TİP'e oy vermenize şaşırdım, ben sizi CP'ye oy verirsiniz diye düşündüm !!!
Eski24-02-08, 15:55  #8
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

İnönü' nün sadece devletçi yanını vurguladıysanız sorun yok sayın Aristo, çünkü O, devletçi' den biraz daha fazlasıydı

CP' ye vermemin tek şartını söyledim, eğer şeriatçı liberaller bir önceki dönemde iktidardaysa böyle birşey gerçekleşebilir.

Daha önce de söylemiştim, ben aşamalı devrimden yana biriyim. Bir çırpıda olacağına pek ihtimal vermiyorum.Önce dinci-liberallerin gücü kırılacak, daha sonra toplum uyanmaya başlayacak ve "kötünün iyisini" değil, en iyi olanı istemeye başlayacaktır.
En iyisini de şüphesiz TİP sunacaktır ve halk da onu destekleyecektir.

komprador sermayeden intikam alacak bir oluşumu her zaman desteklerim (başta mustafa koç ve ishak alaton olmak üzere)

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-08, 16:09  #9
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
İnönü' nün sadece devletçi yanını vurguladıysanız sorun yok sayın Aristo, çünkü O, devletçi' den biraz daha fazlasıydı

CP' ye vermemin tek şartını söyledim, eğer şeriatçı liberaller bir önceki dönemde iktidardaysa böyle birşey gerçekleşebilir.

Daha önce de söylemiştim, ben aşamalı devrimden yana biriyim. Bir çırpıda olacağına pek ihtimal vermiyorum.Önce dinci-liberallerin gücü kırılacak, daha sonra toplum uyanmaya başlayacak ve "kötünün iyisini" değil, en iyi olanı istemeye başlayacaktır.
En iyisini de şüphesiz TİP sunacaktır ve halk da onu destekleyecektir.

komprador sermayeden intikam alacak bir oluşumu her zaman desteklerim (başta mustafa koç ve ishak alaton olmak üzere)
Görüşleriniz mi evrim geçirdi yoksa ben mi en baştan sizi yanlış tanıdım ve anladım ???

Eğer görüşleriniz değişmişse ki toplumsal evrim'den yana olduğunu bir anda devrim tepeden inme devrim diyen size karşı her fırsatta belirten benim katkım varsa çok sevinirim

Siz Evrim-Devrim'den çok tepeden inme devrim taraftarı değil miydiniz sayın kongar ?

Şaşırdım doğrusu...
Eski24-02-08, 16:15  #10
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

2023 çok ileride bir zaman değil. Sadece 15 yıl sonrası.

Önce o güne yönelik bazı öngörüleri yapmak lazım.

Benim öngörülerim:

1) Türkiye AB'ye girmiş olacak.
2) Kişi başı GSMH 15.000 - 25.000$ arası bir seviyede olacak.
3) AKP iktidarı 2011'de yapılacak seçimlerden galip çıkarak ülkeyi 2015'e kadar yönetecek. Ancak bundan sonrası için, her uzun süreli iktidar gibi arkasındaki halk desteğini kaybedecek. Halk değişim arzulayacak.
4) O zamana kadar, başarısızlıklarını sorgulayarak adam gibi demokratik tavır takınmaya başlayan partiler de kendilerine çeki düzen vermiş olacaklar. AKP'nin yürüttüğü kapitalizmin vurucu taraflarına karşı çıkan, sosyal demokrat değerleri savunan bir parti çıkacaktır. Bu parti CHP gibi 1940'ların değil, 2020'lerin değerlerine göre siyaset yapacak. Sağlık ve eğitim sisteminde sosyal devleti savunacak. Çevreci olacak, küresel ısınmaya önlem alınmasını savunacak. Tahminimce 2023'te böyle bir parti iktidara olacak.

Başkanı kim mi olacak? Elbette ben

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı