| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| 2023'de Oy'lar nereye ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Kime oy verirdiniz ? | |||
| Müslüman Demokrat Parti | 1 | 5.56% | |
| Türkiye İşçi Partisi | 14 | 77.78% | |
| Demokrat Parti | 1 | 5.56% | |
| Cumhuriyetçi Parti | 2 | 11.11% | |
| Oy Verenler: 18. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Arkadaşlar, diyelim ki yıl 2023 ve Türkiye'de de Avrupa tipi Demokratik Düzen yerleşti ve iktidara dört aday parti var. AKP çizgisinde muhafazakar sağcı parti; Müslüman Demokrat Parti / Adnan Menderes CHP çizgisinde kemalist parti; Cumhuriyetçi Parti / İsmet İnönü Gerçekten Sol ve Sosyal Demorkat bir parti; Türkiye İşçi Partisi / Mehmet Ali Aybar AKP kadar olmasa da gene muhafazkar ama Liberal bir parti, Liberal Demokrat Parti çizgisnde; Demokrat Parti / Cem Uzan yada Cem Boyner tipinde siyasi parti lideri... Yani siyasal görüş olarak bu dört görüş içinden hangisine oy verirsiniz ? Şeriatçı Liberallere mi ? Cumhuriyetçilere mi ? Sosyalistlere mi ? Demokrat Liberallere mi ? Not: Arkadaşlar soru yada anket hatalı olabilir, mazur görün, oyunuzu verin, yorumunuz yapın ve tartışalım. Bu arada siyasi parti liderlerini tarihten seçip koydum ki paritlerin görüşleri belli olsun diye 2023'de İnönü'nün ne işi var falan demeyin yani... ![]() Saygılar... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. Aristo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-02-08 14:30 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| CHP'liler gene CHP ye oy verip, CHP ye oy vermeyenlere koyun demeye devam edecek. Gerisini kestiremiyorum __________________
İç bade, sev güzel var ise akl-ü şuurun, Dünya var imiş yok imiş ne umurun. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
![]() Kendi partileri iktidardan düşüyor, karşı devrim başlamış oluyor !!! Bu nasıl iş yahu; siz devrim, diğer bütün partiler karşı devrim ![]() Teşekkürler sayın Baudolino... Bu arada oy kimeydi ? ![]() __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Oylar Türkiye Yeşiller Partisine. 2023'e kadar kururlur sanırım (umarım) Ve tabi o zamana kadar Türkiye çöl olmamışsa![]() O da olmazsa BKP'ye Bende Kurdum Partisi ![]() __________________
İç bade, sev güzel var ise akl-ü şuurun, Dünya var imiş yok imiş ne umurun. |
|
| #5 | |
| O da güzel... Gülücük koyuyorum ama 3'den fazla olmuyor... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Alıntı:
ancak şeriatçı liberaller bir önceki seçimin galibi olmuş ise cumhuriyetçilere veriridim. (bu arada, 2023' te var olacak bir cumhuriyetçi partinin İsmet İnönü çizgisinde olabileceğini zannetmem) __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Sayın İvanov, İsmet İnönü çizgisini direk olarak sürdürecek anlamında demedim ben, yalnızca Devletçi olacaktır dedim !!! TİP'e oy vermenize şaşırdım, ben sizi CP'ye oy verirsiniz diye düşündüm !!! ![]() __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| İnönü' nün sadece devletçi yanını vurguladıysanız sorun yok sayın Aristo, çünkü O, devletçi' den biraz daha fazlasıydı ![]() CP' ye vermemin tek şartını söyledim, eğer şeriatçı liberaller bir önceki dönemde iktidardaysa böyle birşey gerçekleşebilir. Daha önce de söylemiştim, ben aşamalı devrimden yana biriyim. Bir çırpıda olacağına pek ihtimal vermiyorum.Önce dinci-liberallerin gücü kırılacak, daha sonra toplum uyanmaya başlayacak ve "kötünün iyisini" değil, en iyi olanı istemeye başlayacaktır. En iyisini de şüphesiz TİP sunacaktır ve halk da onu destekleyecektir. komprador sermayeden intikam alacak bir oluşumu her zaman desteklerim (başta mustafa koç ve ishak alaton olmak üzere)__________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Eğer görüşleriniz değişmişse ki toplumsal evrim'den yana olduğunu bir anda devrim tepeden inme devrim diyen size karşı her fırsatta belirten benim katkım varsa çok sevinirim ![]() Siz Evrim-Devrim'den çok tepeden inme devrim taraftarı değil miydiniz sayın kongar ? Şaşırdım doğrusu... __________________
|
| #10 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| 2023 çok ileride bir zaman değil. Sadece 15 yıl sonrası. Önce o güne yönelik bazı öngörüleri yapmak lazım. Benim öngörülerim: 1) Türkiye AB'ye girmiş olacak. 2) Kişi başı GSMH 15.000 - 25.000$ arası bir seviyede olacak. 3) AKP iktidarı 2011'de yapılacak seçimlerden galip çıkarak ülkeyi 2015'e kadar yönetecek. Ancak bundan sonrası için, her uzun süreli iktidar gibi arkasındaki halk desteğini kaybedecek. Halk değişim arzulayacak. 4) O zamana kadar, başarısızlıklarını sorgulayarak adam gibi demokratik tavır takınmaya başlayan partiler de kendilerine çeki düzen vermiş olacaklar. AKP'nin yürüttüğü kapitalizmin vurucu taraflarına karşı çıkan, sosyal demokrat değerleri savunan bir parti çıkacaktır. Bu parti CHP gibi 1940'ların değil, 2020'lerin değerlerine göre siyaset yapacak. Sağlık ve eğitim sisteminde sosyal devleti savunacak. Çevreci olacak, küresel ısınmaya önlem alınmasını savunacak. Tahminimce 2023'te böyle bir parti iktidara olacak. Başkanı kim mi olacak? Elbette ben ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|