"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
" Türkiye'de Liberal Demokrasinin tek siyasi temsilcisi Liberal Demokrat Parti'dir "/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| " TÜRKİYE'de Liberal Demokrasinin tek siyasi temsilcisi, LİBERAL DEMOKRAT PARTİ'dir. " Mehmet Barlas & Emre Kongar YORUM FARKI http://015cdd5.netsolhost.com/multim...las_kongar.htm Sizce öyle mi ? Türkiye Liberallerin AKP'den desteğini çekmesini konuşurken acaba neden Liberal Demokrat Parti gözden kaçırılıyor ? Sizce Türkiye'de gerçek Liberal kim ? __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #2 | |
| Bence Türkiye'nin Liberal ve Demokrat bir partisi var; LDP !!! İktidara oynaması gereken tek sağ parti bence onlar. Türkiye'nin Sosyalist ve Demokrat bir partisi yok; CHP & İP ne kadar solcu, ne kadar demokrat ? İcraat ve söylemleri ortada... İktidara oynaması gereken sol parti yok. Ben işte bundan yanayım: Bir sağ parti ve sol parti olsun, iktidara bu ikisi oynasın, halk kimi seçerse o başa gelsin !!! Avrupa'da öyle değil mi ? Ekstradan Müslüman ve Muhafazakar bir parti ile Devletçi ve Kemalist ama solcu geçinmeyen bir parti de sistem içinde şans bulabilir !!! Saygılar... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #3 | |
| ![]() Liberal Demokrat Parti'nin fikir ve programı için lütfen tıklayınız !!! http://www.ldp.org/cozumler.asp?level1=program __________________
|
| #4 | |
| Şimdi bazı Kemalist Solcu (!!!) arkaşadaşlar beni Liboşlukla suçlayacak !!! Ben Sağ kanadın MHP ve AKP gibi partilerden temizlenmesi gerektiğine inanıyorum !!! Ama solcuyum, sosyal demokratım; sol kulvar içinde İP ve CHP gibi partilerden temizlensin diyorum !!! Suç mu ? __________________
|
| #5 | |
| Forumdaki arkadaşların böyle kaliteli fikir tartışmalarına katılmamalarını anlamıyorum !!! İşleri güçleri türban, terör, laiklik falan fıstık !!! Burada çok önemli bir konu açtım ama kimsenin umuru bile değil !!! Herkes kendi karanlığında boğulsun !!! __________________
|
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| İnsanları şu güneşli pazar gününde ilgi göstermiyor diye azarlamak yanlış olur. Zaten forumda doğru düzgün insan yok şu saatte. Neyse, Yıllar boyu LDP'yi savunmuş biri olarak şunu söyleyeyim ki, gerçek anlamda Liberal Demokrasi'yi samimiyetle savunan tek parti LDP. AKP'nin de liberal bir tarafı var, ama çoğu konuda pragmatik ve samimiyetsiz davranıyorlar. Şu seçim yasasını değiştirmediler en basit olarak, ya 301'i 2 yıldır sürekli bekletmelerine ne dersiniz? Yine de yiğidi öldür, hakkını yeme demişler. Ben AKP'ye haksızlık da yapmak istemem. Şu ana kadar TR'ye gelmiş en liberal ve demokrat parti de, yine AKP'dir. Keşke daha iyisi çıksa da ona oy verebilseydik. Ayrıca Liberalizm'in temsili, şu koca ülkede %0.1'lik oya sahip bir partiye kaldıysa, vay o ülkenin ve liberalizmin haline. Durum böyle değil. LDP sadece liberalizmi gerçek anlamda ve samimiyetle savunan tek parti. Ama liberalizmin aksayan noktalarından (sağlık, eğitim, vs.) ders alıp kendini geliştirmesi gerekiyor. Şu anki haliyle LDP'yi desteklemeyi, bir liberal olarak sakıncalı bile buluyorum. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Parti programları ve önerdikleri anayasa taslağı Liberalizm'e tam olarak uymaktadır !!! %0.1 oy almaları üzücü tabi ki !!! __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. | |
|
| #8 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| AKP de bugün kendi çapında yarım bir liberal anlayış gütmektedir. Bu gerçeği kimse atlamamalı. Ayrıca, liberalizm sağ demek değildir. Ben bir liberal olarak bana sağcı denmesini hakaret kabul ederim. Sağ muhafazakardır, liberalizm muhafazakarın da özgürlüğünü savunur ama, yenilikçidir. Eşcinsellerin de, alevilerin de, kürtlerin de, ermenilerin de haklarını savunur. Sağcılık için böyle bir şey söz konusu değildir. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Alıntı:
Bu görüşler bu forumdaki pek çok arkadaşın savunduğu, iddia ettiği pek çok görüşün çok üstünde olduğu için, yanlış anlaşılabilirsiniz. Tıpkı akp nin yanlış anlaşılıp, basit, nsani, temel haklar çerçevesinde tanıdığı özgürlükleri, dinciler geliyor, şeriat geliyor, memleketi satıyo ridyerek anlayamayıp, feryat etmesi gibi. Toplumlar da tıpkı kişiler gibi evrile, devrile, çarpıla ,dövüşe değişip, evrimleşiyor. Bekliyoruz bakalım gerçek bir liberal demokrat partinin doğmasını, tabana yayılabilmesini. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Kafanız çok karışık Sn. Aristo. Eğer "liberal" değilseniz, size ne liberalizmden, liberal partiden? Siz herhalde kendinize partilerütü, daha doğrusu siyasetüstü bir konum vehmediyorsunuz. Sağı da, solu da, liberalizmi de siz yöneteceksiniz, öyle mi? Önce kendi siyasi çizginizi, dünya görüşünüzü belirleyin. Kendinizi o yönde geliştirin. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|