"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Modası Geçen Demokrat (!) Liboşlar ve Halkçı (!) Muhteremler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Yılmaz Özdil ..."Liberal demokratım, aydınım, özgürlükçüyüm" diyenlerin, gözümüzün içine baka baka yaptığı, işte buydu. * Bile bile yalan yazdılar. Süsleyerek... "Papağan efekti" yarattılar. Bunları okuyan, inandı. İnanmakla kalmadı... Başkalarına anlattı. ...Hem fikir özgürlüğünden dem vurdular, hem de fikrini söyleyenlerin kafasına kafasına... Gık diyene, "faşist" dediler, "darbeci" dediler. Karaladılar. Atatürk'e sığındık, "köhne" diye aşağıladılar, "Kemalizm tortusu" dediler. Bayrak taşıdık, alay ettiler. Milletin malını satmayın dedik, "ırkçı" dediler, "çağdışı" dediler. Oruç tutmazlar, iftar açtılar. Elçilik kokteyllerinde fink attılar, "Anadolu insanını savunuyoruz" dediler. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...27&yazarid=249 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| halkçılar (!), şehzade düğünleri yaptı, louis vuitton mağzasını, rahat rahat alışveriş yapabilmek için kapattı, 50 bin dolarlık saatler taktı ; Jakoben(!) Sezer, oğlunun düğününde kullanılan elektiriğin parasını bile cebinden verdi. Halkçılar(!) vekil emeklilelerine 4000 YTL' lik kıyak geçti Jakoben(!) Sezer, kaç kez, kendisine yapılacak zammı erteledi-iptal ettirdi. liboşlar "bizden adam olmaz, bizi AB-D gütsün" dedi, kahraman oldular ulusalcılar, milliyetçiler, Sosyalistler "bağımsız türkiye" dediler gerici/köhnemiş/faşist (artık hangisi uyarsa) ilan edildiler.. kısacası, ayaklar baş oldu bu ülkede, hadi hayırlısı... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Birilerine kızmışsınız. Fakat alıntının ağır karmaşa içerdiği ortada. "ulusalcılar, milliyetçiler, Sosyalistler "bağımsız türkiye" dediler gerici/köhnemiş/faşist (artık hangisi uyarsa) ilan edildiler.." Milliyetçilerle sosyalistleri aynı şeyi savunuyor gibi bir anlam taşıyor bu cümle. Bugüen kadar milliyetçi hareketlerin demokrasiyi savunduğuna dair bir şaret görebilmiş değiliz. Sezer çalışanların iş güvenliği hakkını hiçe sayan yasayı 8anayasa mahkemesi kararı da bu yönde oldu malesef) Gönül rahatlığıyla onaylayabildi. bazı"kuvayi milliye" derneklerine bütçesinden önemli miktarda bağış yaptığı ortaya çıktı ki sonra bu derneklerin ergenekon çetesi olduğu anlaşıldı. HÜrriyet gazetesi ( bugüne kadar demokatik bir tavır aldığı görülmemiştir gazetenin)yazarının kime neden saldırdığı karışık. Mustafa Kemali'in gösterdiği çizgiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan GÜnümüz12 eylülcü" kemalistlerinin konumunu gürültü içinde aklar gibi bir hava sezdim yazıdan. Klasik liboş nonoş hop top bop tekerlemelerini kullanıp laf yapmış gibi. Nasıla liboş deyince kimse bir şey anlamayacak. Jakoben ( şaşılacak bir benzetme) Sezer'in çok başarısız bir cumhurbaşkanı portresi çizdiği ortada. Elindeki yetkileri ülkenin demokratikleşmesi yolunda kullanmak için kıprdadığını bile göremedik. |
|
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Güzel bir yazı olmuş, Türkiye'de liberallik, özgürlükçülük kavramı üç kağıtçıların tekeline girdiğinden beri çelişkiler yürüyüp gitmekte. Bizdeki liberaller, Anıtkabir'i yıktırır onun üzerine Taşyapı firmasına alışveriş merkezi diktirir. Bizdeki liberallerin kafası işte buna benzer birşey. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Kütahya
| Sahi Türkiye'de liberal var mı ? |
|
| #6 | |
Siyaset ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim
| Daha önce de yazdım, Türkiye'de Liberalizmi doğru düzgün savunan tek parti Liberal Demokrat Parti !!! Anlamadığım bu Liberal yazarlar neden AKP'ye verdikleri desteği LDP'ye vermezler !!! __________________
an gelir -lâ ilâhe illallah- kanunî süleyman ölür |
|
| |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Yook. şimdiki devlet yapısını, 12 eylül anayasasını, korumak, demokratik açılımlara engel olmak isteyenlerin anti propogandası, hedef şaşırtması var. Yoksa, " Bizdeki liberaller, Anıtkabir'i yıktırır onun üzerine Taşyapı firmasına alışveriş merkezi diktirir." Böyle bir siyasi hareket yok. Anıt kabre özen gösterenlerin, kabirde yatanın mirasına da özen göstermesini, yağmalanan mirası için hesap soran bir söylemi olmalarını beklerdik. Oysa, Mustafa Kemal'in miras hukukunun çiğnenmiş olmasını kimse umursamıyor. Yani, biçimsel bir saygı. Kim liberal diye sorsanız, böyle bir siyasi akım, parti de yok. Sadece liboş nonoş diye edebiyat yapan gazeteciler var. Onların da karmaşık ilişki ağlarıyla yakınlığı çıkıyor hep. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|