"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ahmet Hakan:"Türkiye Bal Gibi İran Olur"

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-02-08, 21:14  #1
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ahmet Hakan:"Türkiye Bal Gibi İran Olur"

Yıllardır tartışılır.
Türkiye İran olur mu, olmaz mı?
Laikçiler Türkiye'nin İran olacağı tezini sürekli ileri sürerken, İslamcılar bunun olmayacağını ispatlamaya çalışırlar var güçleriyle.

Yani Türkiye'nin İran olmasını istemeyenler Türkiye'nin İran olacağını, Türkiye'nin İran olmasını istediği varsayılanlar ise Türkiye'nin İran olmayacağını kabul ettirmek için müthiş bir çaba harcarlar.

Bu garip tartışma ben beni bildim bileli vardır.
Ve ben iki taraftan birinin pes ettiğini görmedim bugüne kadar.

Ama bugün yıllardır Türkiye İran olmaz diyenlerden biri, ünlü polemikçi Ahmet Hakan sonunda pes etmiş ve "Türkiye bal gibi İran olur" itirafını patlatıvermiş

Alıntı:
İşte benim "Öcü" masalım:

Dikkat! Dikkat! Üç vakte kadar Türkiye, İran olacaktır... Tayyip Erdoğan, adını "Tayyipnecat" olarak değiştirecektir... Can Tanrıyar ve Bekir Hazar kardeşlerim, yeni döneme uyum sağlayıp, "Flaş... Flaş... Hacı Süleyman Efendi, cuma namazını Yeni Cami’de eda ederken kameralarımıza yakalandı" türünden haberlere imza atmaya başlayacaklardır... Abdüllatif Şener, İran İslam Devrimi’nin ilk ılımlı cumhurbaşkanıyken bir süre sonra soluğu Paris’te almak zorunda kalan Beni Sadr pozisyonuna düşecektir... Liberal kanadımız, Mehmet Altan ve Sinan Çetin önderliğinde "Halkın Mücahitleri" adı altında örgütlenip Kaz Dağları’na çıkacaklardır... Fethullah Gülen, adını Ayetullah Şeriatmedari olarak değiştirecektir... Nargile bizde de yasaklanacak, Tophane’ye ani baskınlar düzenlenecektir... Nazlı Ilıcak, "Hicap Polisleri" örgütünün başkanı olacaktır... İstanbul Darülfünunu’nun Reisi, "Okula başı açık gelen öğrencilerin notunu kırabiliriz" diye açıklama yapacaktır... Ruhat Mengi, "Persepolis"e nazire olsun diye "İstanbulopolis" adlı bir çizgi romanın yaratıcısı olacaktır... Sokakta tasmayla köpek gezdirmek yasaklanacak, Nişantaşı abluka altına tutulacaktır... Yeni rejime karşı ilk direniş Teşvikiye’de İzzet Çapa önderliğinde başlayacaktır... Ali Bulaç adını Ali Şeriati olarak değiştirecektir...

HÜRRİYET
İşte haberin linki:
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=302135

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı