"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Mesut Parlak meydan okudu:"Başörtülüler üniversiteye alınmayacak"/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Daha önce de "Başörtülülerin notunu kırarız" çıkışıyla demokrasiye ve insan haklarına meydan okuyan yasakçı Rektör bu kez de yürürlükteki hukuka uymayacağını, hukuk tanımadığını ilan ederek "Başörtülüler üniversiteye alınmayacak" demiş. Ne diyelim, kork hukuktan korkmayandan ![]() http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=302210 __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) bekirsami Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-02-08 22:24 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| O zaman delikanli gibi istifa etsin. Babasinin üniversitesi degil orasi. __________________
Cözümde görev almayanlar problemin bir parcasi olurlar. |
|
| #3 | |
| Sanırım Mesut Parlak AKP'ye çok kızgın. Hayır, Anayasa değişiklikleri sebebiyle falan değil! Kendisini Malatya'dan milletvekili adayı yapmadıkları için ![]() __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #4 | |
| Anlaşıldı;kanunu,anyasayı değiştirmek yerine bu yasakçı rektörleri değiştirmek daha isabetli olacak gibi. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Bir düzenleme yapılıyorsa net olmalı, öyle değil mi? 1989 Anayasa Mahkemesinin kararını AKP görmedi mi? Peki AİHM' in? Danıştay' ın ve Yargıtay' ın uyarıları? Ya da ek 17. madde düzenlemesi yapılacaktı AKP, MHP ittifakı gereği.. Sahi ona ne oldu? Üniversiteler dendi; AKP' li belediye başkanları, milletvekilleri "adım adım" diyip ağızlarından kaçırdı. Hiç böyle düzenleme olur mu Allah aşkına? Dünyada eşi benzeri yok. Teşekkürler AKP... ![]() __________________
Yok! | |
|
| #6 | |
| AİHM kararının tesettür yasağını zorunlu kılan hiçbir hukuki anlamı yoktur sadece Türkiye devletini bu yasağı koyduğu için suçlu bulmamıştır... lütfen CHPnin saçma sapan hukuk yorumlarını kendinize rehber edinmeyiniz __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 |
|
| #7 | |
| Türban yasağı, AKP'nin düzenlemesinden önce de kanunsuz ve keyfi bir yasaktı. Yani yasağın hiç bir hukuki ve kanuni dayanağı yoktu. Yasak tamamen YÖK'ün ve rektörlerin keyfine bırakılmıştı. Ek 17. maddenin hükmü açık ve nettir. Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydıyla ünversitelerde kılık ve kıyafet serbesttir. Şimdi bana bu madde hükmüne istisna tesşkil edebilecek yürürlükteki kanunlardan sadece bir tane örnek gösterin. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
"Türban, siyasi İslam'ın sembolü. Toplumu inananlar-inanmayanlar diye ikiye bölüyor" "Türkiye’deki aşırı siyasi hareketler, kendi dini kurallarına dayalı bir toplum için dayatıyor". Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, başörtüsü nedeniyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini tamamlayamayan Leyla Şahin'in açtığı davada son kararını verdi. Üniversite öğrencisi Leyla Şahin'in itirazını reddeden Büyük Daire, son ve kesin kararında, "türbanın dini bir sembol olduğuna, Türkiye'deki aşırı dinci kesimlerin kendi sembollerini dayattığına" hükmetti. Aralarında Türk hakim Rıza Türmen'in de bulunduğu 17 yargıçtan oluşan Büyük Daire kararını oybirliğiyle aldı. Ancak heyetteki 5 kadın yargıçtan Belçikalı Tulkens, bu yasağın din ve özgürlüğü ile öğrenim hakkı ilkelerine aykırı düştüğü görüşünü savundu. Buyrun link@ http://arsiv.sabah.com.tr/2005/11/11/gnd104.html __________________
Yok! | |
|
| #9 | |
| Sayın drm, hukuk bilginizin ne kadar yüksek olduğunu bilmiyorum ama ezbere yazdığınız izlenimine kapıldım bir an ![]() Lütfen bir önceki soruma yanıt verebilir misiniz? Ayrıca AİHM kararları yürürlükteki kanunlara göre değişebilir, mutlak değildir. __________________
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|