| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Halkımız sıkıntı içinde./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Kütahya
| Son yıllarda uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla Türkiye insanı çok zor döneme girmiştir. Halkımız bin bir sıkıntı içinde. Enflasyonun düştü hikayelerine karşın, pahalılığın dayanılmaz boyutlara gelişi, geçim sıkıntısından dolayı insanlarının canlarına kıyması, kadınların kendilerini satması... Hepsi elle tutulur, gözle görülürcesine yakınımızda, önümüzde. Sn. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sorun bakalım ne diyecek ? Her şey çok iyi, çok çok iyi, her şey yolunda demeyecek mi ? Her şey çok iyi ise nedir bunda iç ve dış borç, cari açık, günden güne küçülen yerli ekonomi ? nice iktidarlar geldi gitti, zamanla çok ağır eleştiriler almalarına karşın Sn. Erdoğan kadar vurdumduymazını bu güne kadar görmedik. Bu gün işçisinden memurundan alında, esnafına kadar borç içinde. İşsizin adını bile anmaya gerek yok. Hastaneler, eğitim kurumları, yargı can çekişiyor, yakında paran kadar sağlık, paran kadar eğitim, paran kadar adalet derlerse hiç şaşırmamak lazım. Bu gün işçilerin, memurların , emeklilerin eline ne kadar para geçiyor belli... Milyonlarca insan nasıl yaşıyor diye şaşmamak elde mi ? Erdoğan ve yandaşları kendi dar dünyalarında, aile ve dost çevrelerinde en gösterişli şekilde yaşayabilirler, ama gözlerine perde inmemiştir. Halkımızın günden güne borç batağına görüldüğünü görmeyecek kadar. Anadolu’nun kentleri, kasabaları yardım dağıtıldığı zaman insanların nasıl birbirlerini ezerek o yardım paketlerine koştuğunu TV’lerden izliyoruz. İşler acısı bu görüntüler insanın içini cızz ediyor. Ama gerçek ! Milyonlarca insanımız en karanlık yoksulluğun pençesindedir. Erdoğan ve yandaşları özel uçaklarla dünyayı dolaşırken, sanki ülkemiz yararına bir iş yapıyorlarmış gibi, geziler yaparken, insanlarımız yoksulluktan çaresiz durumda. Hakkını arayan köylüye de ‘Ananı da al götür’ diyebilecek kadar hakaretler edebilmekte. Sonra karşımıza geçip ‘her şey çok iyi, her şey yolunda’ türküleri söylemektedirler . Masallar dünyasının renkli görüntüsünü, kendi yandaşı TV’lerle topluma kabul ettirmeye çalışmaktalar. TV’lerde seyrettikçe halkımız, kendileri için neler diyor ? bir bilseler: Gırtlağına kadar borç, açlık, yoksulluk, ezilmişlik, korku, horlanma, işkence, dayak. Sonrada geç halkın karşısına dalga geç. Bu davranışlara verilecek yanıtı halkımız elbet biliyor. Sevgi ve dostlukla seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-08 13:42 .Sebep: Aşırı renk kullanımı |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|