"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sigara kullanmayana iş bulma kolaylığı!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski26-02-08, 17:54  #1
oky@nus
Yazar Adayı

oky@nus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Sigara kullanmayana iş bulma kolaylığı!

Yeşilay Derneği, iş için kurumlara başvuruda bulunan, diğer özellikleri eşit olan ancak sigara kullanmayan adaylara öncelik tanınmasını istedi. Kampanya başlatan Yeşilay Genel Sekreteri Sırrı Arvas, “Amacımız sağlıklı bir toplum olmaktır” dedi.
Kurumlar, bu kampanyaya sıcak bakıyorlar. Ruh ve beden sağlığı yerinde olan, zararlı alışkanlıkları olmayan insanların çalıştıkları kurumlar, daha yüksek kalite ve verimle iş üretiyorlar. Hem zaman kaybı önleniyor, hem de ekonomik kayıplar asgariye indiriliyor.
'Bir sigara da sen bıraktır
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay haftası dolayısı ile yaptığı etkinlikler çerçevesinde kurumlar için bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütülen Ulusal Tütün Kontrol Programına destek olmak ve ülkemizde 2010 yılına kadar 15 yaş altı çocuklarda ve gençlerde sigara kullanımını yüzde 0’a indirmek, toplumun yüzde 80’inde ise, sigara karşıtı bir tutum oluşturmaktır.
Amaç, sağlıklı bir toplum
Slogan belli: 'Bir sigara da sen bıraktır'
Eski27-02-08, 12:18  #2
serzeniş
Kültür-Sanat & Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Sn.Okyanus, çok doğru bir konuyu bizlerle paylaşmış.
Slogan belli:''Bir sigara da sen bıraktır''
Sevgilerle...
serzeniş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-02-08, 23:11  #3
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın oky@nus şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yeşilay Derneği, iş için kurumlara başvuruda bulunan, diğer özellikleri eşit olan ancak sigara kullanmayan adaylara öncelik tanınmasını istedi. Kampanya başlatan Yeşilay Genel Sekreteri Sırrı Arvas, “Amacımız sağlıklı bir toplum olmaktır” dedi.
Kurumlar, bu kampanyaya sıcak bakıyorlar. Ruh ve beden sağlığı yerinde olan, zararlı alışkanlıkları olmayan insanların çalıştıkları kurumlar, daha yüksek kalite ve verimle iş üretiyorlar. Hem zaman kaybı önleniyor, hem de ekonomik kayıplar asgariye indiriliyor.
'Bir sigara da sen bıraktır
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay haftası dolayısı ile yaptığı etkinlikler çerçevesinde kurumlar için bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütülen Ulusal Tütün Kontrol Programına destek olmak ve ülkemizde 2010 yılına kadar 15 yaş altı çocuklarda ve gençlerde sigara kullanımını yüzde 0’a indirmek, toplumun yüzde 80’inde ise, sigara karşıtı bir tutum oluşturmaktır.
Amaç, sağlıklı bir toplum
Slogan belli: 'Bir sigara da sen bıraktır'
ben çok manıtsız bir uygulama larak görüyorum. Hiçbir özel şirketin de uygulayacağını düşünmüyorum. Özel şirketler işini iyi yapan eleman arıyorlar. İşini iyi yapsın da isterse günde on paket sigara içsin farketmez onlar için. bn şahsen hiç takmıyorum bu kampanyayı, beni sigara içmediğim alacak bir şirket hiç almasın daha iyi. Ayrıca şirketler de iş yerinde motivasyonu artırabilmek için sigara içenlere izin vermek zorunda. Zaten özel şirkette çalışanların yarısı sigara içiyorsa istemese bile onlara içme izni vermek zorunda kalacak. Ben sigara içenerin haklarının fazlasıyla kısıtlandığı görüşündeyim.

"...zararlı alışkanlıkları olmayan insanların çalıştıkları kurumlar, daha yüksek kalite ve verimle iş üretiyorlar. Hem zaman kaybı önleniyor, hem de ekonomik kayıplar asgariye indiriliyor."
bu cümle makinalaşma ve yabancılaşmanın bir öneğidir. Özel sektörde çalışanlar kendi duygularını hesaba katmayarak hep aynı motivasyonda robot gibi çalışmaya devam edecekleri mi zannediliyor. Bir kere, iş yerlerine sigara içmeyen insanların tercih edilmesi gibi mantıksız bir şey olamaz, bunu kafalarına sokmaları gerekir. Ayrıca çalışanların da insan olduğu, belli başlı psikolojik ihtiyaçlarının olabileceğini, makinalar gibi hep aynı hızda çalışamayacaklarını anlamaları gerekir. Saygılar.
Eski28-02-08, 23:12  #4
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Ohoo, bizi yine ötekileştirdiler
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-03-08, 00:30  #5
oky@nus
Yazar Adayı

oky@nus'nın Avatarı

sayın eşitlik,
Senin görüşündür saygı duymak gerekir ama toplumda sigara kullanma yaşı o kadar düştüki hem onlara örnek olmak hemde daha sağlıklı ortamda çalışmak,yaşamak amacıyla böyle bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanya'yı uygulayan şirketler de çalışıp çalışmamak tamamen senin özgür seçimindir. "Özel şirkette çalışanlar kendi duygularını hesaba katmıyorlar diyorsun tabiki haklı olabilirsin ama kimse başkasını kendi kadar önemsemez Sağlık hiçbir şeyden önemli olmamalıdır..!
Eski20-03-08, 18:23  #6
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Konu Hakk.

İyi yapmışlar bu işi gerçekten...
Eski20-03-08, 18:25  #7
sestod

sestod'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Ankara

çok iyi olmuş. en azından yeni yetişen kuşakta sigarayı biraz daha olsun azaltabilir....

gerçi bi 20 yıl öncesi kadar yaygın değil şu an sigara gençler arasında ama daha da az olsa tabi daha güzel olur...
sestod is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı