| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Tv ve sinema sektöründe neden diploma şart koşulmuyor?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008
| Günümüzde tv. ve sinema sektörüne şöyle bir baktığımızda durum hiç iç açıcı değil. Çalışanların çoğu birilerinin yeğeni, kardeşi, sevgilisi vs. vs. vs. ve bunların çoğu hiçbirşeyden anlamayan ve başaramayan kişilerden oluşuyor. Diksiyonları bozuk olduğu halde torpil satesinde çok iyi kanallarda programlar sunuyorlar, bu sektörle ilgili hiçbirşey bilmedikleri halde çok iyi kanallarda ve çok iyi yerlerde çalışıyorlar. Ve bunların çoğu bırakın üniversitede herhangi bir bölüm mezunu olmayı lise mezunu bile değiller. İletişim fakültesi mezunlarına baktığımızda ise çoğu işsiz ya da orda burda askeri ücrete (çoğu askeri ücret bile alamıyor) çalışıyorlar. Ya da çok isterlerse karın tokluğuna sırf bu bu bölümü boşuna okumamış olmak için tv. ya da sinemada önemsiz işlerde çalıştırılıyor. Peki bu duruma kim dur diyecek ve ne zaman dur diyecek çok merak ediyorum. Bu sektör her geçen gün daha da kötü bir duruma gidiyor. RTÜK burada diploma zorunluluğu getiremez mi? Bence isterse getirir ve getirmelidir. Eğer böyle bir zorunluluk getirilmezse bence yakında şöyle bir durum çıkacak orataya: - Boy:1.80 - Vücut ölçüleri: 90 60 90 - Sektördeki birinin yeğeni ya da sevgilisi olan eleman aranmaktadır.Not: Türkçe' yi iyi konuşamayan ve lise mezunları tercihimizdir. ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| - Boy:1.80 - Vücut ölçüleri: 90 60 90 - Sektördeki birinin yeğeni ya da sevgilisi olan eleman aranmaktadır.Not: Türkçe' yi iyi konuşamayan ve lise mezunları tercihimizdir. ![]() İyi dokundurmuşsun doğrusu... __________________
tek gerçek ben'im. oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-08 19:48 . |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Bence de şarkıcılık, oyunculuk,sunuculuk vb. yapmak için diploma gereklidir.Böylece mankenler yukarıda saydığım işlerin hepsini yapmaya kalkmazlar.Ancak şöyle bir durum da var ki:diploması olmayıp da çok iyi oyunculuk yapan (yanılmıyorsam Tuba Büyüküstün) veya sesi çok güzel olan insanlar da var.Ama yine de tv programlarındaki kalite açısından diploma, diploma yoksa da belli kriterler aranmalıdır. Saygılar... |
|
| #4 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Vs vs ve vsler uzatılabilir. Niteliksizlikten yakınılabilir. Ancak gözlemlerinizi edindiğiniz kanallar önemlidir ve yahut ne kadar kanalı gözlemlediğiniz. Bu tür genellemeler için daha geniş kapsamlı araştırma ve gözlem süreci gerektiğini düşünüyorum. Kendi adıma söyleyim, bir çok dizi takip ettim ve onlarca da film izledim kısa-uzun metraj. Tüm izbeliği ve çangal çungallığıyla, her türlü ızdırabıyla ve eksikliğiyle, hayatı bire bir orataya koyabilmişlerdi. Hem çekim olarak hem de oyuncu olarak. İşin popüler olan tarafı bahsedilen nitelikte; ki onlara da, diğerlerine -artı- nitelik farkı kazandırdıklarından belki de borçluyuz. Diplama olayına gelince; gereksizdir diyorum. Ne olduğunu ne düşündüğünü bilmediğiniz kişi ve kurumlarca tescillenmeyi beklemek fazla gereksiz. Sadece sanatta değil bilimde de fahriliğin ön plana çıkması taraftarıyım. __________________
Korkma ve Kaçma Öfke ve Dövüşme Şaşırtmaca Donup Kalma speranza Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-03-08 22:17 . |
|
| #5 | ||
Kültür-Sanat Dergi Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Alıntı:
Şuna katılıyorum, belediye sistemi gibi dosta akrabaya, veya kaşa göze verilmemeli iş. Sinemayla tiyatroyla gönülden ilgilenen ve yeteneği olanlara verilmeli ama bunun için diploma şart koşulmamalıdır. | |
|
| #6 | ||
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Alıntı:
Yalnızca yetenek ile bitmemeli, sanat bu kadar basitleştirilmemeli bence. Evet bu tür şeyler olabilir ancak bunu genele vurduğumuzda sanata haksızlık yapılır. Şöyle düşünelim, evet çarpık bir eğitim sistemimiz var. Ancak bu çarpıklığın içinde bile diğerlerinden sivrilen ve gönül koyan, kafa takan, didinen kişiler çıkar. Yani bu ne demektir bu kişilerin mutlak bir ayrıcalığı olmalıdır. Kısacası diploma belki şart koşulmamalıdır evet ama olmasın da denilmemelidir. Çünkü her ne olursa olsun bir şekilde eğitim almış kişiler diğerlerinden daha çok işin ehli olacaktır... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein | |
|
| #7 | |
Kültür-Sanat Dergi Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Evet yeteneklyim napim :p Şaka bir yana keşke herkes eğitimini alıp donanımlı olarak yapabilse işini. Sana katılıyorum bu çarpıklığı genele vurarak sonuç çıkaramayız ama, şu düzende bazı çabalara ve amaçlara da belli kriterler göstererek karşı koymamalıyız. En önemlisi kimsenin emeğine saygısızlık etmemek ve emek vermeyeni de başa tac etmemek o zaman sanırım çözülür bu karmaşalar da. |
|
| #8 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Nasılki kültürün olmadığı bu ülkede Kültür Bakanlığı varsa yani sadece adı var buda öyle birşey.Sinema sektöründe diplomasız oyuncu çoktur ve bakalım geçmişe sinemanın üstadlarına, hangisi diplomalıdır? sanatın fakültesi olmaz, bu yaratıcılıksa şayet..sadece sanat için değil bu kuram, hayatın bir diploması yok okumakta kimseyi adam etmedi henüz, herşeyin ters gittiği düzlemde eğitimin doğru gitmesi beklenemez ve bu bozuklukta alınan en yüksek not sıfırla eşdeğerdir! __________________
"Bütün kadınlar lezbiyendir, bazılarının bundan haberi yoktur yalnızca" Anja Meulenbelt | |
|
| #9 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Her şey diploma değildir kesinlikle...Tabi günümüzde elinde diploması olan ama bomboş insanlar karşımıza çıkmaktadır ya da bir şekilde torpille ona buna ahkam kesmektedirler.İyi o zaman kimse okumasın demiyorum ya da okuyanlar biz boşuna mı okuduk diyebilirler ama sanat öyle bir şeydir ki bir kağıt parçasıyla bunu kanıtlayamazsınız kimseye...Sanat ve sanatçılık apayrı bir yaratıcılık farklı bir olgudur... __________________
Başka sularda o şimdi Başka rüzgarlar arıyor, Başka yollarda yürüyor Başka başka... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Diplomayla sanatçı olunurmu ki ? Özel Tvler de sanat adına hiçbir şey yok , D katagorilik proğramlarda çalışanlar için eğitim gerekmiyor güzellik ve sanssasyonellik daha ön planda, Ne zaman halk seçici olur kaliteye yönelirse ; Tvlerde buna uymak , alanında ihtisas yapmış kişilerle çalışmak zorunda kalacaklardır. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|