"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski23-04-06, 15:14  #1
uygar01

uygar01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
Sizce Olmalı Mıydı?

Bu olay yaklaşık iki ay önce gerçekleşti.Bir gün okul çıkışında DEV-LİS adlı bir örgütün üyeleri kapı önünde bildiri dağıtıyorlardı.Bende bir tane aldım.Ama okul müdürümüz heralde bunu hazmedemediki adamlarla kavgaya tutuştu.Kağıtta yazanlar şunlar "daha özgür ve güvenli liseler istiyoruz,mafyayı liselerden uzak tutun,zorunlu yabancı dil olmamalı,anadilde eğitim yapılmalı vb."Müdür adamları bir güzel azarladı tam dövecekti ki adamlar uzaklaştı ve slogan atarak gittiler.Sizce müdür haklı mıydı?
uygar01 is offline  
Eski23-04-06, 19:41  #2
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Sizce Olmalı Mıydı?
hayır!
Alıntı:
Sizce müdür haklı mıydı?
hayır!
Eski29-04-06, 04:04  #3
serabik

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Alıntı:
Sayın uygar01 şöyle demiş:

Bu olay yaklaşık iki ay önce gerçekleşti.Bir gün okul çıkışında DEV-LİS adlı bir örgütün üyeleri kapı önünde bildiri dağıtıyorlardı.Bende bir tane aldım.Ama okul müdürümüz heralde bunu hazmedemediki adamlarla kavgaya tutuştu.Kağıtta yazanlar şunlar "daha özgür ve güvenli liseler istiyoruz,mafyayı liselerden uzak tutun,zorunlu yabancı dil olmamalı,anadilde eğitim yapılmalı vb."Müdür adamları bir güzel azarladı tam dövecekti ki adamlar uzaklaştı ve slogan atarak gittiler.Sizce müdür haklı mıydı?
okul resmi bir kurum.. ve örgütün dağıttığı bildiriler okul dışında da olsa kendi öğrencilerineyse tepki vermesi muhtemeldir..
bana göre mantıkları şudur; "milli eğitim düşünememiş de örgüt elemanı bikaç eleman mı keşfetmiş bunları?
gerekli bir bildiri dağıtılacaksa okul veya devlet dairelerinde bunu resmi makamlar düşünmelidir mantığıyla davranılır.. müdürler de kurallar bütününe uymak koşuluyla orada tutulmaktadır..
eğitim kurumunda; milli eğitimin kendi aldığı kararların esas olması istenir.. dağıtılan bildiriler de karar amaçlı değildir ama yan fikir üretmeye eş değerdir.. milli eğitim bunun bilincinde olup gerekli önlemleri almaya çalışıyordur zaten m.e.b.'ye göre.. bildiri dağıtmak da neyin nesi?

örgüt elemanlarının verdiği çaba (v.s. dediklerini bilmesem de) emektir saygı duyulur..
isyan edilecek veya karşı durulacak bişey aranıyorsa bu müdürünüz değil sistemdir.. eğitim KURUMU'nun nasıl daha iyi şekilde idare edileceğine dair hiç bi fikrim olmadığı için eleştiremiyorum bile..
Eski03-01-07, 20:58  #4
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Temel hakları istemek en doğal haktır ama Dev Lis 'in amacı ve yöntemi farklıdır...
Okullarda dersleri sabote eden bir teşkilatlanma herkesin dikkatini çekti artık...
Onlar ne yapsa haksız gibi görünecektir
Ayrıca artık Kürt'lerin mandasına girmiş bir durumda oyüzden de sevilmediğine inanıyorum...
Gene de müdürün böyle bir hakkı olmadığı için haksızdı..
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı