| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Muhakkak bir kokusu mevcuttur, bu koku top yekün evrenin tek tip kokusu olsada maddelerin kokusu deyişik görünüm sergiliyor. |
|
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Ne demek istediğinizi pek anlayamadım ama yine de bir yorum yapmak gerekirse: Koku denen şey koku moleküllerinin burunda yaptığı elektriksel etkinin beyin tarafından yorumlanmasıdır. Yani bir nesnenin kokusundan bahsedebilmemiz için o nesneden bazı moleküllerin nesneden ayrılması ve uçması gerekir ki burnumuza gelsin. Koku molekülleri ile tad molekülleri birbirine çok benzer özelliktedir. (belki de aynıdır.) Koku moleküllerinin de daha hareketli olup burnumuza gelmesi için belirli bir sıcaklıkta olması gerekir. Bütün maddelerin kokusunu alamamamızın bir sebebi de budur. Ayrıca çoğu maddenin kokusu da yoktur. Evrenin bütünsel kokusu için evren kadar büyüyüp, belirli sıcaklığa getirip solumak gerekir. Ya da evrenin içindeki maddelerle benzer oranda bir maketini yaparsak ancak o zaman kokusunu alabiliriz. __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #3 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Böyle bir soru ne kadar mantık çerçevesi içindedir? kestiremiyorum ama, bir an için makul sayılacak olursa, herhalde yanıtını hiç bir zaman veremeyeceğiz. Bırakın evrenin kokusunu, dünyanın kokusu nedir diye sorduğumuzda acaba ne demek istediğimiz konusunda bir anlaşılabilirlik var mı? Fiziksel bir takım zorunluluklar nedeniyle bizler, ay'ın rengini bile hala bilemiyor ve bu konuda net yanıtlar veremiyoruz. Bu koşullarda evrenin kokusu konusu da sanıyorum "konu dışı" bir özellik gösteriyor. | |
| #4 | |
| Mağlesef sizi haklı göremeyeceyim evrenin yüzde biri bilimine bile haiz durumda deyilken benim açtığım başlığa cevap verebilicek çok az bir kesimin olduğunu tahmin ederek açtım. Nasıl big bang ın sesini algılıyan makinayı yaptılar bir teneke sac ın ortadan yırtılması gibi olduğunu keşfettiler bu makinayı güvercin pisliklerinden temizliyerek 2 sene evvel gene çalıştırdılar gerekçesini bilmiyorum ama ses kayıtları imal edildiyi tarihten beri bir mikrovele kayıbı yok 14 milyar senedir bu ses evrende kaybulmamış. Bilanaley ses mevcutiyeti ispatlanmış durumda olan bir evrenin sistemine göre kokunun olması diyer VS. lerin mevcutiyeti kaçınılmaz görüşler teoriler içinde olması gereken unsurlar olasılığı taşımaktadır. Dahada ileri gidelim, evrenin çıkararak işgal ettiği mekanıda ele alırsak, bu mekanında kendisine haz biyo kimyasal bir özelliyi taşıdığı kaçınılmazdır, mantık düşüncenin yanında cehalettir bunu sizde bilirsiniz. |
|
|
| #5 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| Sn Göktürk Değişken kokuyu saptamanın ne türlü bir faydası olacaktır? burada yaklaşımım pragmatist değil , merakınıza saygı duyuyorum... işaret ettiğim husus; bu kokunun veya tekil kokuların değişken olduğu... mantık, düşüncenin yanında cehalettir sözü doğrudur ; ancak somut olayda en temelde mantık vardır.. "mantık var olan, zaten bizim elimizde olan" olduğu için, düşüncenin dinamiği yanında değersiz kalıyor olması normaldir neye göre normaldir mantığımıza göre yani düşünüşümüze göre... mantık düşünüş halidir... bazı mantıklar , bazı düşünceleri alt üst edebilir.. teşekkür ederim sevgiler Ae |
| #6 | |
| Varlık olarak algıladığımız 5 duyudan biri koku almadır bilindiği gibi, bu durumda insanlar için sınırlıdır. Radyo dalgalarının bile kokusu araştırılıyor şifre vs de kulanılmak için, evrenin kokusuda bizim duyu alanı dışında olduğu için algılamamız imkansız ama var yapılan makinalar tespit etmiştir belki. |
|
|
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|