Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Nereleri görmemizi tavsiye edersiniz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski29-02-08, 14:45  #1
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006
Nereleri görmemizi tavsiye edersiniz?

Baktım ama bulamadım, eğer daha önce açılmışsa lütfen kusura bakmayın.

Arkadaşlarımdan şunu rica ediyorum:

Bu güne kadar gidip gördüğünüz, gezdiğiniz yurt içi ve yurtdışı yerlerden şuraları mutlaka gidip görmeniz lazım diyerek tavsiye edeceğiniz yerler nereler?

Şuranın doğası çok güzel, şuranın işte tarihi yerleri çok güzel, şuranın şu şu şu güzelliği var diyerek paylaşmak istermisiniz?
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-02-08, 15:18  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Yazın bir Karadeniz yaylasına gidilmesini şiddetle tavsiye ediyorum. O mevsimde kar görebilmek, doğayla başbaşa, serin bir havada mangal yapmak, iki gün önce doğmuş kuzuları sevmek harika bir duygu.

Şehir olarak ise Samsun'u çok beğenmiştim. Nüfusu fazla olmayan, çok düzgün bir şehir.

Yurtdışında sadece Amerika'ya gidebilmiş ve çok da fazla şehir gezememiş olsam da, New York ve Washington D.C.'yi gezilesi ve görülesi yerler olarak tanımlayabilirim.

Özellikle New York'un en yüksek binası (ikiz kuleler yıkıldıktan sonra bu ünvanı tekrar kazandı) Empire State Binası'nın en son katına çıkıp dört yandan New York ve Manhattan'a bakabilirsiniz.

----------

Ayrıca New York'u tekneyle gezmek de yine önerebileceğim bir aktivite.

----

Bunun yanısıra pek çok ünlünün balmumu heykelinin bulunduğu Madame Tussauds müzesi, Birleşmiş Milletler binası ve meşhur Times Meydanı'nı önerebilirim.

----

Washington'da ise yanlarından geçebileceğiniz, Beyaz Saray, Senato ve Kongre'nin yanısıra içini ücretsiz gezebileceğiniz (ki uzay araçları, uyduların, vs. sergilendiği bir yer) Air Space Museum, Abraham Lincoln anıtı gibi yerleri önerebilirim.

Eğer tarihle ilgiliyseniz, Amerika'daki ilk yerleşim bölgelerinden olan Virginia Eyaletindeki Williamsburg şehrini öneririm. Burada Amerika'nın en büyük canlı müzesini görebilirsiniz.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-02-08 15:51 .
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-02-08, 15:44  #3
redyellow

Sayın antioksidan;

"Yazın bir Karadeniz yaylasına gidilmesini şiddetle tavsiye ediyorum" demişsiniz aynen katılıyorum.

Karadeniz Yayları müthiş... Özellikel Trabzon/Çaykara UZUNGÖL'ü mutlaka ve mutlaka görmelerini herkese tavsiye ediyorum.

Katkılarınız için teşekkürler.

Eski29-02-08, 17:03  #4
Aiakos

Giriş Tarihi: Feb 2008

Ben size egeyi tavsiye ediyorum ama tabi bodrum kuşadası marmaris merkezden öte (ki marmaris merkez aralarında yinede en gezilebilir olanı) buralardaki koyları ve adaları görmenizi isterdim.Bir koya girip orda 7 tekne varsa 7sininde farklı ülkeden gelmiş olması ilginç bir tesadüf olmaz oralarda.Mavi tur olayını hayatınızda 1 kere bile olsa yaşayın derim.Fiyatlarıda çoğu insanın düşündüğü gibi uçuk değil.İnceleyin göreceksiniz bunun dışında kktc de ki tarihi yerleri görmeden geçmeyin derim.Fotografçılığa meraklı iseniz kesinlikle kaçırılmıyacak biryer KKTC.Bir ralliden sonra antalyanın dağlarınıda çok sevmiştim.Yemyeşil ve yüksek (= Son olarakta kesinlikle hayatınızda 1 kere olsun SCUBA yapın.Sualtı kadar insanı rahatlatan dünyadan uzaklaştıran biryer daha olamaz...
Eski29-02-08, 17:35  #5
kbnerec

kbnerec'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Ağva'daki Göksu Göleti'nde tekne gezintisi yapmanızı,Polonezköy'deki ormanlık alanlarda yürüyüş yapmanızı,Büyükada'da bisiklete binmenizi,İnkum'da denize girmenizi,Mudanya'ya gitmenizi ve Tirilye'den zeytin almanızı tavsiye ederim...
Eski03-03-08, 10:05  #6
redyellow

Alıntı:
Sayın kbnerec şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ağva'daki Göksu Göleti'nde tekne gezintisi yapmanızı,Polonezköy'deki ormanlık alanlarda yürüyüş yapmanızı,Büyükada'da bisiklete binmenizi,İnkum'da denize girmenizi,Mudanya'ya gitmenizi ve Tirilye'den zeytin almanızı tavsiye ederim...

"Tirilye'den zeytin almanızı tavsiye ederim.."

Tirilye ne? veya neresi?
Eski03-03-08, 11:15  #7
Yağız

Yağız'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Kapadokya..Güzel atlar ülkesi birinci tercihimdir..Giderseniz, zahmetini göze alın ve Ihlara Vadisini mutlaka gezin. Tabi ki doğadan, taşların arasından akan sudan ve başka kültürlerden de haz ediyorsanız, en az kendinizinki kadar..
Tutuştu su da yandı
Yağız is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-03-08, 13:35  #8
küreseleylem

Giriş Tarihi: Sep 2007

İklim ve gelenek olarak zaten çok ilginç ama hala devam eden enteresan bir yaşam algısı var karadenizin. İnsanlar birbirinden ayrık. Evler karanlık ve sessiz. Süt kokuyorlar ve büyük ihtimalle lahana ve patates pişiyor ocakta. Çamurdan, yokuştan ses etmeden geçen, yamada mısır marul lahana yetiştiren yine ses etmeyen insanlar. İlk anda soğuk bir bakış, neyin nesi olduğunuzu anladıklarında ise, muhabbet her yerde her dem.

Karadenizi gidip görmek oranın doğasının ne anlama geldiğini anlamaya yeterli değil.
Köyde, ahşap rutubet kokan bir evde kalıp biraz ötedeki dereden yakalanmış alabalığı teryağında kızartıp, evet kendiniz kızartıp yemeden, geceleri pencerenizi açıp bakktığınızda yıldızların yerlere döküldüğünü görmeden (gök yüzündekiler görünmüyor sisten, yerdekiler de diğer yamaçtaki dağınık yaşayan insanların zifiri karanlığa, odalarının pencerelerinden sızan küçük ışık huzmeleri), geceye gözünüzü dere çağıltısıyla yumup ve sabah yine aynı derenin çağıltısıyla gözlerinizi açmadan, yaylaya çıkıp, yayla evinde kalıp yine yazın ortasında gece yatağınızda iliklerinize kadar üşümeden, sabah buz gibi göğe buz gibi bir burunla uyanmadan, kahvaltıda patates ezmesi, havis, kuymak yemeden, akşamarı nefesinize büyükbaş hayvanların kokusu karışmadan belki de onlara dokunmadan anlayamazsınız.
Hele yüksek çekişli arabalarınızla, evet biliyorum kolaylık olsun diye tercih ettiniz, ama o arabalarla oralar ne demek, anlayamazsınız. Araba çıkmayacak, dar ve engebeli yollardan geçemeyeceksiniz, olduğu yerde bırakıp yürüyeceksiniz, çakıllara takıla sonra düşe, çamurlara bata çıka. Bir dere yatağı göreceksiniz, bir tane daha, sonra bir tane daha, sonra küçük bir şelale biraz ilerisinde biraz ilerde bir tane daha, ellerinizi bacaklarınızı ürke ürke daldıracaksınız hırçın suya birinde.. Serin serin değecek teninize, serin bir nefes ciğerlerinize ve zihninize de yeşilden gökten bir şölen.. Her şey, her şey o kadar masum ve o kadar aitsiniz ki her yere.. Gök ve yerin arasına çekilmiş bitkiden ve sudan bir oraman örtüsü, tüm bunların arasında ıssızlıkta bir insan, sen..

Ben çok sevdiğimden ve çok uzağında büyüdüğümden sadece yılın belli dönemleri orada bulunabildiğimden çok özlüyorum ve orada geçirdiğim her an çok değerli oluyor. Ve oradan daha tatlı gelmiyor hiç bir yer.

Bizim yayla haldizen yaylası, Uzungölün bir kanadı olan dağda. Buradan uzanan Haldizen Dere' si, kendisini besleyen küçük çaylar, kar suları ve kaynaklarla Uzungöl' ü oluşturuyor zaten. Uzungöl'e gittiğinizde 50-100 km daha yapmayı göze alıp daha yukarılara, yaylalara ve dağların zirvelerine çıkmanızı tavsiye ederim. Mesela Balıklı Göle mutlaka uğrayın. Oranın yapısını ve renk renk doğasını gidip görmeyin sadece, kamp kurun, orada kalın ve mutlaka yaşayın derim.

Kuzenimle geçen yaz Haldizen' de bir kayaya tırmandık. Yolda küçük bir göle rastladık, balıklar su bitkileri, yosunlar.. Kurbağalar.. 10 metre var yok bir görüş alanı, sis yoğun, çiçekler renk renk yeşil her yer, küçük bir kaynak küçük bir şelale, çağıltılar yine kelebekler, uçuyorlar.. Tenine o çok sevdiğin damlalar değiyor yine ve sanki çıt çıt ses çıkarıyorlar o sessizlikte..
Ve zirvedeyken, Uzungöl hemen aşağıda, hissediyorsun ama göremiyorsun tabii.. Bulutların içindesin çünkü.. Yavaşça, boğazdan çaykaraya doğru akıyorlar.. Hemen arkanı döndüğünde görmen gereken Bayburt, ama nitekim hava yine göremiyorsun ve o tarafa akan bir bulutlar kitlesi yine.. Adil ve ben öyle seyre dalmışız ki farkettiğimizde saat 11 civarıydı.. Güneş kremi kullanmadığımızdan, bu vakitte inerken, her ikimizde yanamadığımızdan kızaracağımızı biliyorduk, tüm bu güzelliğin büyüsü bozulmasın diye tühlemeden bizden öncekilere veryansın ede ede indik.. Yolu feci bozmuşlarda..

Böyle deneyimler edinmenizi isterim doğrusu. Yoksa bir pansiyonda kalıp herkesin yaptığı gibi oradan hazır yemek, turlarla doğayı araç içinde dolanmak, 10 dk etrafa göz atıp sonra tekrar pansiyona dönmek, orada çay içip, sıvı yağda kızartılmış yapay alabalıklardan yemek.. Böyle olacağını sezinliyorsanız olmaması için planlar yaparak gidin derim.
Postallarınız alın yanınıza ya da güzel bir spor ayakkabısı. Uyku tulumu, küçük bir çadır.. Dürbünsüz asla çıkmayın yola, fotğraf makinası elbette olmalı, yağmurluk ve kalın giysiler mutlaka.. Sırt çantanızı da besleyin kafanıza göre, sadece 3-4 gün.. Şunları unutun derim, daha güzel oluyor, telefon nerden çeker, hangi şarkıyı dinlesem mp3ümden derdine düşmeyin, unutun bunları, almayın yanınıza.. Dağ bayır gezin.. Büyük ağaçların arasına, derin ormana akın.. Kayaların üzerine oturun.. Derelere dalın.. Oradan su için.. Çiçekleri koklayın, yerlerde yuvarlanın.. Yemyeşil orman örtüsüne serilin, gökyüzünü izleyin.. Bulutların hareketini takip edin.. Hava akımının farkına varın, dünyanın döndüğünün.. Yağmur çiselesin, teninize değsin damlarlar.. (çok da ıslanmayın kurumazsınız sonra :D ) Yaylalara varın; eski, tahta, çürümüş evlerin yosunlu kapılarına dokunun, süt isteyin ya da biraz mısır ekmeği ya da ne varsa deyin.. Endişesiz, kaprissiz olun.. Soğuk, çamur ve sessizlik size bunları hissettirebilir çünkü. Ben akrabalarla evde oturma işinden vazgeçip ne zaman doğayı keşfetmeye başlamak için girişimde bulundum, o zaman baya lanet yağdırıp, neden kalkıştım ki sanki diye kendimi sorgulamıştım. (=

Buda bizim yayladan naçizane bir görüntü =)

küreseleylem Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-03-08 14:21 .
küreseleylem is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-03-08, 14:07  #9
redyellow

Sayın speranza;

Çok güzel açıklamalar yapmışsınız, teşekkür ederim.

Ben uzungöle kadar gittim, daha yukarı gitmedim. İnşaallah bir fırsat olursa tavsiyenize de uyarak daha yukarılara gitmeyi planıma aldım.

Hakikaten harika yerler, insanlar şehirlerde beton duvarlar arasında ömür çürütüyorlar. Aslında yılda en az bir kez mutlaka böyle yerlere gidip görmek gerekir.

Açıklamalarınız için tekrar teşekkürler.
Eski03-03-08, 14:17  #10
redyellow

Sayın speranza'nın bu güzel açıklamalarına Haldizen yaylalarından bir kaç görüntü ile katkıda bulunmak istiyorum.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)