"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Akp karşıtları hedef gösterildi!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski29-02-08, 20:35  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Akp karşıtları hedef gösterildi!

Star gazetesi türban düzenlemesine karşı duran öğrencileri hedef gösterdi.
ELİF ÖRNEK / GERÇEK GÜNDEM -

Star gazetesi ve Samanyolu Haber, üniversitelerde türban düzenlemesine ve AKP'ye yönelik tepkiyi karalamak için harekete geçti.

Star gazetesi "Provokatörler iş başında" manşetiyle büyük bir provokasyona imza attı. Zaman gazetesi, Samanyolu ve Flash televizyonları, Cihan Haber Ajansı da dünden bu yana yaptıkları çeşitli haberlerle Star'ı provokatörlükte yalnız bırakmadı.

AKP medyasında yer alan ve öğrencileri sırf AKP'yi istemedikleri için açık hedef haline getiren haberde aynı öğrenciler, birden fazla eylemde yer almaları nedeniyle "provokatör" olarak ilan edildiler.

Türban düzenlemesine ilişkin "özgürlük" ve "tahammül" sözleriyle yola çıkan AKP medyası böylelikle gerçek yüzünü de ortaya koymuş oldu.

Üniversitenin gerçek sahipleri öğrencilerden yükselen tepkiyi, "bir noktadan apaçık yönlendiriliyorlar" diyerek karalamaya çalışan Star gazetesi ve Samanyolu Haber, bazı öğrencilerin fotoğraflarını "provokatör" damgasıyla yayınlayarak, türban karşıtı öğrencileri adeta hedef gösterdi.

Üniversitelerde türban düzenlemesine yönelik etkin bir çalışma yürüten ve öğrencilerden büyük destek gören Türkiye Komünist Partili öğrenciler ise kendilerine yönenlik saldırı nedeniyle bir açıklama yaptılar. "Gizlimiz saklımız yok, AKP'nin ve AKP'cilerin dimdik karşısındayız" diyen TKP'li öğrenciler yaptıkları açıklamada saldırıyı kınadılar.

...

"Birçok ildeki üniversitelerin ilerici ve yurtsever öğrencileri gericiliğe karşı günlerdir ayaktalar. Öğrenciler AKP'ye ve AKP'cilere karşı tek bir slogan etrafında birleşiyor: "AKP'yi İstemiyoruz!" açıklamasını yapan TKP'liler bu haberleri yazan ve yayınlayan basın kuruluşlarına "Eğer samimiyetiniz varsa 2 Mart Pazar günü İstanbul Kadıköy'deki "AKP'yi İstemiyoruz" mitingine özel olarak davet ediyoruz." diyerek çağrıda bulundular.

tamamı linkte@ http://www.gercekgundem.com/?p=117164
İlerici, yurtsever öğrencilerin yanıtı linkte@ http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=28910

CİA' dan koca bir alkış.....

Barzani' den, Bush' tan, Talabani' den koca bir alkış....

Akılları sıra AKP karşıtlarını hedef gösterecekler ve AKP' ye karşı yükselen yurtsever, vatansever dalgaya karşı set çekecekler... Kahrolsun ABD, AKP

Özgürlük, demokrasi diyen AKAPE yanlısı medyanın gerçek yüzü ortaya çıkmıştır... Şakşakçı sözde liboşlarında gerçek yüzü ortaya çıkmıştır...

fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-02-08 20:40 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-03-08, 10:59  #2
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Yuh...
Eski01-03-08, 11:01  #3
AnTiMaSKe

AnTiMaSKe'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Ixion civarı

Vay be şu Aydın Doğan mı çok zeki biz mi aptalız...Kanal D'de Akp karşıtı haberler yapıyor stara gelince akp yanlısı oluyor birdenbire...
Herşey açık ve net...
Eski01-03-08, 11:12  #4
mehmet5572

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Kütahya

Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetin yaşatılabilmesi için tüm duyarlı insanların yan yana olma zorunlulukları var diye düşünüyorum. AKP yanlısı medya o kadar çirkinleşti ki tüm olumsuzlukları olumlumuş gibi manşetlerine taşımakta çok ustalar. Laik Cumhuriyetin kazanımlarını devam ettirmek ve ülkemize ortaçağ karanlığının gelmemesi için direnen insanları provokatör olarak göstermeleri çok doğal. Feytullah'cıların ve diğer şeriatcı grupların tek amacı içten içe kemirdikleri Laik Cumhuriyeti en kısa zamanda yıkmaktır.

Uyuyanlara duyurulur...
mehmet5572 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-03-08, 12:04  #5
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya

yalan mı söylemişler? kimsenin hedef gösterildiği falan yok...düpedüz provakatör bu insanlar..bi insan aynı anda nasıl 5 üniversitenin öğrencisi olabilir....

toplayın 30 -40 kişilik grubunuzu boğaziçi,itü,yıldız teknik,aydın üniversitesi öğrencisi olarak eylem yapsınlar sonrada üniversiteler ayakta....
bu işin kılıfı buysa biz de kaldırırız üniversiteleri ayağa...toplarız falan partilileri her üniversite adına konuşur onlar....deyinki TKPliler ayakta biz de saygı duyalım tepkinize...ama böyle ayak oyunlarıyla biyere varamazsınız.o ayaktaki üniversiteler üzerinize yürüyüverir.
Eski01-03-08, 13:46  #6
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın ftMOR şöyle demiş:

Mesajı Göster
yalan mı söylemişler? kimsenin hedef gösterildiği falan yok...düpedüz provakatör bu insanlar..bi insan aynı anda nasıl 5 üniversitenin öğrencisi olabilir....

toplayın 30 -40 kişilik grubunuzu boğaziçi,itü,yıldız teknik,aydın üniversitesi öğrencisi olarak eylem yapsınlar sonrada üniversiteler ayakta....
bu işin kılıfı buysa biz de kaldırırız üniversiteleri ayağa...toplarız falan partilileri her üniversite adına konuşur onlar....deyinki TKPliler ayakta biz de saygı duyalım tepkinize...ama böyle ayak oyunlarıyla biyere varamazsınız.o ayaktaki üniversiteler üzerinize yürüyüverir.
Sizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.

MÜ Göztepe kampüsünde 300 TKP' li mi var? Bilgi Ü. Dolapdere yerleşkesinde 300 TKP' li mi var? İzmir Ü.' lerinde 1000 TKP' li mi var?

Mitingleri TKP değil "AKP karşıtı platformlar" düzenliyor..

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiyor
Eski01-03-08, 13:51  #7
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.

MÜ Göztepe kampüsünde 300 TKP' li mi var? Bilgi Ü. Dolapdere yerleşkesinde 300 TKP' li mi var? İzmir Ü.' lerinde 1000 TKP' li mi var?

Mitingleri TKP değil "AKP karşıtı platformlar" düzenliyor..

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiyor

kesinlik aynı şeyleri söylüyoruz...bu kampüslerde 300 tkp li yok...ama bu provakatörler sanki o kampüsün öğrencileriymiş gibi eylem eylem geziyorlar ve o üniversiteler adına konuşuyorlar....sonra siz de falan üniversite ayakta diyorsunuz.ayakta olan o üniversite değil tkpliler.yani aynı 300 kişi 5 üniversite önünde eylem yapınca 1500 kişi zannediliyor

bilgi sahibi olmak şart fikir sahibi olmak için
Eski01-03-08, 13:54  #8
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın ftMOR şöyle demiş:

Mesajı Göster
kesinlik aynı şeyleri söylüyoruz...bu kampüslerde 300 tkp li yok...ama bu provakatörler sanki o kampüsün öğrencileriymiş gibi eylem eylem geziyorlar ve o üniversiteler adına konuşuyorlar....sonra siz de falan üniversite ayakta diyorsunuz.ayakta olan o üniversite değil tkpliler.yani aynı 300 kişi 5 üniversite önünde eylem yapınca 1500 kişi zannediliyor

bilgi sahibi olmak şart fikir sahibi olmak için
İlahi ftMOR birçok üniversitede üniversite giriş kimlik kartı olmayan öğrencileri sokmadıklarını bilmiyor musunuz?

Özel olarak belirtmek gerekirse MÜ birçok miting düzenlenmiştir ve çoğunda dışarıdan gelen öğrenciler içeriye alınmamıştır...

Bilgi sahibi olmak gerçekten şart

Saygılarımla...
Eski01-03-08, 14:03  #9
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
İlahi ftMOR birçok üniversitede üniversite giriş kimlik kartı olmayan öğrencileri sokmadıklarını bilmiyor musunuz?

Özel olarak belirtmek gerekirse MÜ birçok miting düzenlenmiştir ve çoğunda dışarıdan gelen öğrenciler içeriye alınmamıştır...

Bilgi sahibi olmak gerçekten şart

Saygılarımla...
ilahi drm bu eylemlerin hepsi kampüs için de mi olmuştur..aydın üniversitesindeki olaylar üniversite girişindeki başörtülü bir kızı tartaklama şeklinde gerçekleşmiştir.yani kampüs kapısı dışında...bundan bile bu basit çıkarımı gerçekleştirebilirdiniz ama kafanızı yormak istemediniz sanırım

eğitim şaart

saygıyla
Eski01-03-08, 14:11  #10
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın ftMOR şöyle demiş:

Mesajı Göster
ilahi drm bu eylemlerin hepsi kampüs için de mi olmuştur..aydın üniversitesindeki olaylar üniversite girişindeki başörtülü bir kızı tartaklama şeklinde gerçekleşmiştir.yani kampüs kapısı dışında...bundan bile bu basit çıkarımı gerçekleştirebilirdiniz ama kafanızı yormak istemediniz sanırım

eğitim şaart

saygıyla
Ben kampüs içinde gerçekleşen mitinglerden bahsettim zaten. Kampüs dışında yapılan mitinglerden değil Yukarıda bahsettiğim mitinglerin hemen hepsi kampüs içinde oldu.

Bilgi Üniversitesinde miting üniversite içinde yapıldı ve Bilgi Üniversitesinde şu ana kadar yapılan en kitlesel miting oldu. Önemli olan sayı değil tabi, önemli olan AKP karşıtlarının "Neden AKP' ye karşı olduklarının" halka açıklanması... Yoksa Tekel işçileri arasında da yüzlerce AKP' ye oy vermiş insan var... Hatta Tayyip Erdoğan' ın sevgisinden çocuğuna Tayyip adını vermiş Tekel işçisinin oğlunun adını değiştirteceğini okumuştum...

Yineliyorum neredeyse bütün devlet ve vakıf üniversitelerinde "AKP karşıtı öğrenci platformları" oluşturulmuş durumda ve 2 Mart Kadıköy mitingi (Yarın) AKP' ye karşı mücadelede önemli bir adım olacak...

Eğitimin yanında önyargılı olmamakta şart..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı