"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski24-04-06, 16:30  #1
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005
Necip Fazıl; kalemi çok güçlü bir Cumhuriyet düşmanı

KADIN BACAKLARI

Her kadının bastığı yerde sanki kalbim var
Kalbim ki vahşi bir zevk alır ezilişinden
Bir kadının içinden ağlayışı, gülüşü,
Gözlerinden ziyade bacaklarına yakın.

Bir lisandır onların duruşu, bükülüşü
Kadınlar!Onlar varken konuşmayınız sakın.
İnce sütunlardaki ilahi güzelliğe
Bacakların ruhudur şekil veren diyorum

Bacakları bir kalın örtüde saklı diye
Mermerde kalbi çarpan Venüs’ü sevmiyorum
Ömrümüzün geçtiği yolda, bana sorsalar
Gidiyorum bir kadın bacağının peşinden.

Boynuma doladığım güzel putu görseler.
İnsanlar öğrenirdi neye tapacağını
Kör olsam da açılır gözüm, ona sürseler
İsa’nın eli diye bir kadın bacağını

Necip Fazil
Eski20-06-06, 20:58  #2
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Sn aysegül şeriatçı diyerek erbakanı faşistler diyerek mhp yi nitelemeniz komik!Sizin tarzınızda insanlar işlerine geldiğinde vatan hayini olan insanların bile sanatçı kimliğini öne çıkarıp bu yönüyle o kişiyi irdelemeliyiz savını savunurken nasılda birden necip fazıl konusunda içinizdekini kusuyorsunuz ortaya !

İnandığı gibi yasayamayan müslümanların çilesini ,türban takan genç kızların çilesini takiyye diye adlandıran sahsiyet kürtler ve pkk konusunda nasılda mazlumu oynuyor nasılda demokrat olup içindeki insan sevgisini ortaya atıyor.Sonra islama karşıya! kendinden olmayana takiyye diyor.
Sn ayşegül necip fazıl derin bir kişilik olup, sizin; şiirlerini ve hayata karşı duruşunu, onu el üstünde tutan müslümanlar kadar algılıyıp anlıyacağınızı zannetmesemde necip fazılın bahsettiğiniz islam inkılaplarını baştan gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Hamas is offline  
Eski21-06-06, 07:16  #3
canugur

Alıntı:
Sayın aysegul şöyle demiş:

Kendilerine göre, "büyük ilim ve irfan sahibi", "şairlerin sultanı" olarak tanımlanan Necip Fazıl Kısakürek tüm şeriatçı ve faşistlerin sahip çıkmakta birbirleriyle yarıştığı bir kişidir.

1969 yılına kadar "mutlu" bir beraberlik sergileyen şeriatçılar ve faşistler sömürücü sınıflar arasındaki ayrışma ve bölünmelerin bir yansısı olarak ayrışmışlardır. Ayrışmanın ilk aylarında Erbakan'ın MNP'si yanında yer alan Necip Fazıl Kısakürek, bir süre sonra "Tanrı dağı kadar Türk, Hira dağı kadar müslüman" sloganını öne çıkartan MHP'ye destek vermeye başlamıştır.

Ancak Necip Fazıl Kısakürek, diğer yandan "Büyük Doğu" dergisi çevresinde kendi içsel faaliyetlerini yürütmeye devam etmiştir. Bu "fikri" faaliyetleri, hem Ülkü Ocakları'nda, hem de şeriatçı Akıncılar Derneğinde (AK-DER) yer alan "genç nesle" yönelik olmuştur. (AK Parti'nin kurucularının çoğunluğu bu Akıncılar Derneği'den gelmedir. İsimdeki eşlik de bunun bir ifadesidir.)

Necip Fazıl'ın siyasal davranışlarına rağmen şeriatçı kesim tarafından el üstünde tutulmasının nedeni ise 1959 yılında yayınladığı "İdeolocya Örgüsü" kitabında stratejisini, programını ve taktiğini ortaya koyduğu "islam inkılâbı" teorisidir.

"İslâm inkılâbı, liberalizma ve kapitalizma, faşizma ve nazizma., sosyalizma ve komünizma gibi, bugüne kadar tatbik mevzuu olmuş içtimaî ve iktisadi mezheplerin her birini, hiçbirine üstünlük vermeden masaya oturtur ve onlara şöyle mukabele eder: 'Herbirinizin, bütünü kucaklayamadan, ayrı ayrı ve parça parça bazı haklarınız ve hakikatleriniz vardır; ve herbirinizin ayrı ayrı ve parça parça arayıp da bulamadığınız hakikat, birer bütün halinde İslamiyettedir.'"*

Böylesine eklektik tarzda tanımladığı "islam inkilâbı"nın düşman güçlerini ise şöyle tanımlanır:

"İslâma, iman dairesinin dışından musallat, tam 100 senelik, dinsizler köksüzler, şahsiyetsiz mukallitler nesli ve bütün yardımcıları... Bunların fâal yardımcıları, manevî sömürge ustası Garplılar, Yahudiler, Masonlar, dönmeler, melezler ve kozmopolitler."

Necip Fazıl Kısakürek'in bu "islam inkılâbı"nın dayanaklarını ise şöyledir:

"Tarih boyunca her inkılâp bir sınıfa dayanmıştır. Fransız Büyük İnkılâbı burjuvazya sınıfına; komünizma inkılâbı işçi sınıfına vesaire vesaire... Askerler, rahipler, derebeyleri gibi sınıflar, tarihte bellibaşlı rejimlerin, bellibaşlı zamanlar ve mekânlar içinde, dayanağı olmuştur.
İnkılâp tarihleri, içtimaî sınıflardan birine istinat etmeyen inkılâpları, dolayısiyle devlet ve idare şekillerini, üzerinde tecelli edeceği maddeden mahrum bir ruh gibi mücerret ve havada muallâk farzeder. Sınıflar, tarih boyunca, fikirlerin ve dâvalarının manivelası olmuştur.
Gerçekten, içtimaî sınıflar, zamanın tecelli aynası olan mekân gibi dâvaların müşahhas tezahür zeminleridir. Sınıfsız, ruh ve fikri kadrolaştırmanın, zaptetmenin imkânı yoktur.
İslâm inkılâbında ise sınıf, insan topluluklarının şu veya bu menfaat, imtiyaz ve tasallut hırsına bağlı hizip teşekküllerine değil, bütün insanlığı kuşatan üstün insan vasıflarının merkezinde toplanacağı kitlelere dayanır. Öyleyse, İslâm inkılâbında sınıf, bellibaşlı farikaların kendisini cemiyet içinde sınırladığı zümreleri değîl kitlelerin, bütün insanlık çapında mayasını tutturacak örnek şahsiyet kadrosunu murat eder. Bu kadronun da bellibaşlı bir sınıf ismi vardır: Gerçek ve üstün münevverler aristokrasyası..."

Görüldüğü gibi, Necip Fazıl Kısakürek' in "islam inkılâbı"nın dayanakları, diğer bir deyişle öncüleri, küçük-burjuva aydınlarıdır. Ancak bu aydınların en elit kesimi Necip Fazıl Kısakürek'in "islam inkılâbı"nı gerçekleştirecektir (aristokrasya). Böylece "islam inkılâbı" aristokrat küçük-burjuva aydınlarının öncülüğünde gerçekleştirilecektir.

"İslâm inkılâbının, tam mânasiyle toplu ve merkezî dış politikasına gelince, bu incelerin incesi ve naziklerin naziği bir sanat işidir. Bütün dâva, Garplının ruhî butlanından hariç ve iyi taraflarını lif lif ayıklayıp onu 'hikmet ve hakikat mü'minin kaybolmuş malıdır, nerede bulsa alır!' fermaniyle ve gerçek bir bünye aşısiyle Doğuya zam ve bundan yepyeni bir terkip çıkarmak... Bu terkibin yıllar boyunca sınır içi, gizli ve acık, tezgâhını kurup işletmek... Büyük Doğu mefkûresinden damlayan bu mayayı, şimşeklerini yedi bucak ve dört iklime saçmaya başlıyacağı âna kadar bir vatan sırrı olarak muhafaza etmek ve devre devre bütün mahremlerin hududuna riayet etmeyi bilmek... Yoksa Batı dünyası böyle bir oluşa imkân bırakmaz. Batıyı aldatıcı, incelerin incesi bir siyaset.
Topyekûn Doğunun, maddî ve mânevi Garp emperyalizmasına karsı kurtuluş ve ihtilâlini, anbean beslemek ve günü gününe geliştirmek... Bunun için. dünyasını bütün tezattan ve buhranları içinde devam ettirici şartlara, muazzam bir casus ve sahte müttefik dehasiyle yardımcı olmak... Nihayet ve kısaca, rahimdeki çocuğu, doğuracağı andan pehlivan yetiştireceği ve mazlûm mânasiyle makhur maddesinin intikamını alacağı güne kadar yamyamların çadırında idare, ikâme ve idâme edebilmek... Bu iş!!! Her ân değişik her ân zıt istikametlerde yol almaya mecbur, korkunç mikyasta girift ve derin keyfiyetle bu dâva, sırf politika dehâsı bakımından, cihanın en sanatlı cehdine ve en dakik plânına muhtaçtır. Belki 50 , belki 100, belki 300 senelik bu plânın, ana ölçüsü de prensip bakımından bu kadar."

İşte böylesine eklektik bir "islam inkılâbı" teorisinin pragmatik politikası da böyle olmaktadır.

Bugün "takıyecilik" olarak tanımlanan bu politika, Necip Fazıl Kısakürek'in tanımladığı gibi, "intikamını alacağı güne kadar yamyamların çadırında idare, ikâme ve idâme edebilmek"tir. Ve bu ana kadar yapılacakları "bir vatan sırrı olarak muhafaza etmek" "gerçek ve üstün münevverler aristokrasyası"nın örgütlenme ilkesi olmaktadır.

"İslam inkılâbı"nın taktikleri ise şöyle anlatılmaktadır:

"Nasıl sosyalizma ve onun azmanı komünizma, gayet müşahhas örneklere dayanarak ortaya hakkı çalınan bir işçi ıstırabı çıkarmış ve bunu sistemleştirmişse, bizim dayandığımız ve bütün insanlık mikyasında hudutsuz ve şamil gördüğümüz zümre hakkı da, fikir çilesinden ve idrak ıstırabından doğar. Demek ki, bizim bu türlü münevverler sınıfından anladığımız bu asîl mefhumun orospulaştırılmış delâletiyte baştan başa mankafa ve hiçbir ise yaramaz zoraki ve ukalâ aydınlar kalabalığı değil, kargabüken zehrini almış gibi kıvranırcasına fikir çilesi ve idrak ıstırabı çekenler kadrosudur."

Bu gün itibariyle Tayyip Erdoğan'ın "mağduriyeti"yle, türban takan "genç kızların" çilesiyle, inandığı gibi yaşayamayan "müslümanlar"ın ıstırabı ile yürütülen bir faaliyettir söz konusu olan...
Necip Fazıl Kısakürek'in "islam inkılâbı"nın strateji ve taktikleri öz olarak böyledir. Bunlara "takıyeciliğin fikriyatı" demek yanlış olmayacaktır. "Batıyı aldatıcı, incelerin incesi bir siyaset".

İşte "islâm inkılâbının gerçek ve üstün münevverler aristokrasyası" bu siyasetin adamlarıdır.
aydinlatici paylasiminiz icin tesekürler sayin aysegül, emeginize saglik
Kimi aradasalr yine sözcüklerde takidilar. Olur o kadar.
Icerik agir gelince tutunacak bir dal bulunur hep`
saygilar
Eski21-06-06, 09:06  #4
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
Necip Fazil; kalemi cok güclü bir cumhuriyet düsmani.

KADIN BACAKLARI
Başlığın konusu ve ilgisiz bir başka başlık,
Hayatının bir döneminde, inandığı dinin gereklerini yerine getirmeyip de aykırı fdavranışta bulunanların, bir zaman sonra artık "madem inanıyorum, o halde gereklerini yerine getireyim" diye dünya görüşlerindeki "u" dönüşlerinden sonra bunu kendilerine malzeme yapan medyanın bu kişinin -sözgelimi- eski hayatına ait aşırı açık fotoğraflarını vs... yayınlaması gibi bir iğrençlik var burada.
Bir sonraki mesajda şairin bu şiirlerini artık benimsemediği ortaya konulduğu gibi, örnekteki şahsın da "ben artık o eski hayat tarzını benimsemiyorum, artık böyleyim" şeklindeki açıklamaları ise kimseyi ilgilendirmiyor.

Medya kendine onu kurban seçmiştir. Çünkü bu sayede reyting alacaktır.
Medya açısından bakınca normal olabilir. Bazen üyelerinde reytinge ihtiyacı oluyor mu acaba?

Alıntı:
Kendilerine göre, "büyük ilim ve irfan sahibi", "şairlerin sultanı" olarak tanımlanan
Şeklinde devam eden yazı ise, bir edebiyat insanını edebiyatın içinde bulunanların değerlendirisinden çok "kurtuluşu" Rusya dan getirdikleri kalaşnikoflarla gerçekleştireceklerini sanan bir cephe mensubunun (edebi olmayan) şahsi fikirleri.

Yani katı maddeyi litreyle, sıvı maddeyi kilo ile değerlendirmek gibi birşey oldu.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski21-06-06, 10:57  #5
aysegul
Onay bekleyen
Yazar Adayı

aysegul'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Alıntı:
Sayın scarface şöyle demiş:

Sn aysegül şeriatçı diyerek erbakanı faşistler diyerek mhp yi nitelemeniz komik!Sizin tarzınızda insanlar işlerine geldiğinde vatan hayini olan insanların bile sanatçı kimliğini öne çıkarıp bu yönüyle o kişiyi irdelemeliyiz savını savunurken nasılda birden necip fazıl konusunda içinizdekini kusuyorsunuz ortaya !

İnandığı gibi yasayamayan müslümanların çilesini ,türban takan genç kızların çilesini takiyye diye adlandıran sahsiyet kürtler ve pkk konusunda nasılda mazlumu oynuyor nasılda demokrat olup içindeki insan sevgisini ortaya atıyor.Sonra islama karşıya! kendinden olmayana takiyye diyor.
Sn ayşegül necip fazıl derin bir kişilik olup, sizin; şiirlerini ve hayata karşı duruşunu, onu el üstünde tutan müslümanlar kadar algılıyıp anlıyacağınızı zannetmesemde necip fazılın bahsettiğiniz islam inkılaplarını baştan gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
sevgili scarface,

ben mazlumu oynayan, mazlum edebiyatı üzerinden siyasi prim yapan, bu ülkeyi emperyalistlerin kucağından indirmek istemeyen,ayrı bir kürdistan isteme cesareti gösteren Kürtler konusunda da aynı şeyleri söylerim, söyledim .. Benim tersi bir tane iletimi gösretemezsiniz.. Ben tam tersine bu kardeş kavgasının iki halka da zarar verdiğini sadece bölgede oynanan oyunun sahiplerinin işine yaradığını söylerim, söyledim..

Ama siz inandığı gibi yaşayamayan müslümanların yada türban takan genç kızların çilesinin edebiyatını yapanların ;aslında bu problemlerle ilgileri olmadığını ;bu edebiyat üzerinden siyasi prım yaparak, kendi çıkarlarını gerçekleştirme ve bu ülkeyi emperyalizmden kurtarmayı bırakın; kucağına daha bir yerleştirme gayretleri olmadığını söyleyebilirmisiniz?.

İslam İnkılabı teorisi ve ona bağlı Büyük Doğu ninnileri dinletilen nesil bu ülkeyi, ABD in kucağına oturtmuştur..

6. filo ya secde edip namaz kılanlar, 6.filo ya karşı eyleme duranları linç etmeye kalkanlar bu ülkenin dostu değil, başlığa gayet uygun şekilde düşmanıdır..

Ayrıca Menderes in örtülü ödeneklerinden para alan- itiraz istemem açın yassıada yargılam tutanaklarını okuyun-; MARSCHALL yardımları karşılında bu ülkeyi peşkeş çeken Menderesin yaltakçılığını yapan şair ve yazarlar aksiyon adamı değil olsa olsa BESLEME olurlar..

aysegul Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-06 11:49 .
aysegul is offline  
Eski21-06-06, 12:58  #6
spartaküs

bu necip fazılın fransız ajanıda olduğunu duydum
yanılmıyorsam

Eski21-06-06, 15:23  #7
canugur

arkadaslar, kadin bacaklari siirinin bu denli tartismaya neden olacagini düsünemedim, özür dilerim.

Ancak, sayin spartaküs´ün yorumundeki iddia düsündürücü.
Alıntı:
yanılmıyorsam
Kayanak arastirabilirsek konu aydinlanabilir.

Bunun yaninda düsünceleri disinda; N.FAzil´in teknik olarak gercekten iyi bir sair oldugunu da belirtmekte yarar var.
saygilar.
Eski21-06-06, 17:21  #8
aysegul
Onay bekleyen
Yazar Adayı

aysegul'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

yaa öylemi

kalemi güçlü bir cumhuriyet düşmanı derken ne düşündün ?..

aysegul Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-06 17:25 .
aysegul is offline  
Eski21-06-06, 17:42  #9
aliyılmaz
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

yanılmıyorsam
Niye fransız ajanı? Niye İngiliz değil? Ya da niye Amerika değil?

Ben de Nazım Hikmetin Rus ajanı olduğunu ama sonra ikili oynadığını duydum. Hatta üçlü bile oynamış.:61

saygılarımla
aliyılmaz is offline  
Eski21-06-06, 17:50  #10
canugur

Alıntı:
Sayın aysegul şöyle demiş:

yaa öylemi

kalemi güçlü bir cumhuriyet düşmanı derken ne düşündün ?..
tutarli toplumsal-siyasal düsüncesi olmayan, idealist, ahlak degerlerini toplupun nesnel cikarlarindan üstün tutan, tarafli, yahudi düsmani, hilafetci, bence ciddi olarak gerici ve politik gelismenin cok gerisinde kalmistir Necip Fazil.
Yalnizca kalemi güzeldir, bu da teknik olarak. Icerikte degil.

Alıntı:
Üstad’a para sorulduğunda Yahudiye, komünizme ve kapitalizma lanet etmekten başka bir cevap vermez.
İşte ‘Konuşmalar’ adıyla neşredilen kitabındaki sorulara cevap olarak verdiği fikirlerinden bazı satırlar:
Hep maneviyat dediniz.. Bir de para denilen bir şey var. Onunla aranız nasıl?

— Para hiç bir zaman benim için gaye olmadı. Halen ayda ikiyüz bin lira ile dönen bir evin reisiyim. Yetişmiş çocuklarım babalarının sırtındadır. Bir eserin hayatta para getirdiği ilk defa görülüyor. Ben seksenine gelmiş yaşta, bu yükün altındayım. Ama kendim bakımından sorarsanız bundan on sene evvel yapılmış kostümlerimin bir kaçından başka bir şey 'giymemişim, iskarpin de almamışımdır. Paraya hırsım yok. Ama olsaydı eğer, milyarla hesabı gerekirdi. Öyle tekliflerle karşılaştım.. Mahkeme zabıtlarına geçmiş teklifler vardır bunlar arasında..

Bir alış-veriş vasıtası olarak paranın mahiyeti konusunda ne düşünüyorsunuz?

— Bilmiyorum mizacınıza bunu neşretmek uygun düşer mi.. Para bir Yahudi icadıdır. Paranın teşkil ettiği zulme karşı anti kapitalizm keza Yahudi icadıdır. Velhasıl bu Yahudi garip şeydir. Tahribe memurdur. Nerede mükemmeliyet görürse onu tahrip eder. Marks, Yahudi-dir. Ama Yahudiye dehşetli çatar, çıfıt diye.. Acayip bir şey; tezi Yahudi, anti tezi Yahudi, sentezi Yahudi, analizi Yahudi.. Bu ince iştir.. Benim Abdülhamit'le ilgili kitabım okunursa pek çok sorunun cevabı bulunur.

1982- N.F.K- KONUŞMALAR
yukaridaki yahudiler üzerine düsünceler, ayni zamanda Hitlere de aittir.
sayin aysegül.
saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-06 17:54 .
canugur is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı