"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| KADIN BACAKLARI Her kadının bastığı yerde sanki kalbim var Kalbim ki vahşi bir zevk alır ezilişinden Bir kadının içinden ağlayışı, gülüşü, Gözlerinden ziyade bacaklarına yakın. Bir lisandır onların duruşu, bükülüşü Kadınlar!Onlar varken konuşmayınız sakın. İnce sütunlardaki ilahi güzelliğe Bacakların ruhudur şekil veren diyorum Bacakları bir kalın örtüde saklı diye Mermerde kalbi çarpan Venüs’ü sevmiyorum Ömrümüzün geçtiği yolda, bana sorsalar Gidiyorum bir kadın bacağının peşinden. Boynuma doladığım güzel putu görseler. İnsanlar öğrenirdi neye tapacağını Kör olsam da açılır gözüm, ona sürseler İsa’nın eli diye bir kadın bacağını Necip Fazil __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sn aysegül şeriatçı diyerek erbakanı faşistler diyerek mhp yi nitelemeniz komik!Sizin tarzınızda insanlar işlerine geldiğinde vatan hayini olan insanların bile sanatçı kimliğini öne çıkarıp bu yönüyle o kişiyi irdelemeliyiz savını savunurken nasılda birden necip fazıl konusunda içinizdekini kusuyorsunuz ortaya ! İnandığı gibi yasayamayan müslümanların çilesini ,türban takan genç kızların çilesini takiyye diye adlandıran sahsiyet kürtler ve pkk konusunda nasılda mazlumu oynuyor nasılda demokrat olup içindeki insan sevgisini ortaya atıyor.Sonra islama karşıya! kendinden olmayana takiyye diyor. Sn ayşegül necip fazıl derin bir kişilik olup, sizin; şiirlerini ve hayata karşı duruşunu, onu el üstünde tutan müslümanlar kadar algılıyıp anlıyacağınızı zannetmesemde necip fazılın bahsettiğiniz islam inkılaplarını baştan gözden geçirmenizi tavsiye ederim. |
| #3 | ||
| Alıntı:
Kimi aradasalr yine sözcüklerde takidilar. Olur o kadar. Icerik agir gelince tutunacak bir dal bulunur hep` saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #4 | |||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Hayatının bir döneminde, inandığı dinin gereklerini yerine getirmeyip de aykırı fdavranışta bulunanların, bir zaman sonra artık "madem inanıyorum, o halde gereklerini yerine getireyim" diye dünya görüşlerindeki "u" dönüşlerinden sonra bunu kendilerine malzeme yapan medyanın bu kişinin -sözgelimi- eski hayatına ait aşırı açık fotoğraflarını vs... yayınlaması gibi bir iğrençlik var burada. Bir sonraki mesajda şairin bu şiirlerini artık benimsemediği ortaya konulduğu gibi, örnekteki şahsın da "ben artık o eski hayat tarzını benimsemiyorum, artık böyleyim" şeklindeki açıklamaları ise kimseyi ilgilendirmiyor. Medya kendine onu kurban seçmiştir. Çünkü bu sayede reyting alacaktır. Medya açısından bakınca normal olabilir. Bazen üyelerinde reytinge ihtiyacı oluyor mu acaba? ![]() Alıntı:
Yani katı maddeyi litreyle, sıvı maddeyi kilo ile değerlendirmek gibi birşey oldu. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | ||
| #5 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| Alıntı:
ben mazlumu oynayan, mazlum edebiyatı üzerinden siyasi prim yapan, bu ülkeyi emperyalistlerin kucağından indirmek istemeyen,ayrı bir kürdistan isteme cesareti gösteren Kürtler konusunda da aynı şeyleri söylerim, söyledim .. Benim tersi bir tane iletimi gösretemezsiniz.. Ben tam tersine bu kardeş kavgasının iki halka da zarar verdiğini sadece bölgede oynanan oyunun sahiplerinin işine yaradığını söylerim, söyledim.. Ama siz inandığı gibi yaşayamayan müslümanların yada türban takan genç kızların çilesinin edebiyatını yapanların ;aslında bu problemlerle ilgileri olmadığını ;bu edebiyat üzerinden siyasi prım yaparak, kendi çıkarlarını gerçekleştirme ve bu ülkeyi emperyalizmden kurtarmayı bırakın; kucağına daha bir yerleştirme gayretleri olmadığını söyleyebilirmisiniz?. İslam İnkılabı teorisi ve ona bağlı Büyük Doğu ninnileri dinletilen nesil bu ülkeyi, ABD in kucağına oturtmuştur.. 6. filo ya secde edip namaz kılanlar, 6.filo ya karşı eyleme duranları linç etmeye kalkanlar bu ülkenin dostu değil, başlığa gayet uygun şekilde düşmanıdır.. Ayrıca Menderes in örtülü ödeneklerinden para alan- itiraz istemem açın yassıada yargılam tutanaklarını okuyun-; MARSCHALL yardımları karşılında bu ülkeyi peşkeş çeken Menderesin yaltakçılığını yapan şair ve yazarlar aksiyon adamı değil olsa olsa BESLEME olurlar.. __________________
Ve insanlar, ah, benim insanlarım, yalanla besliyorlar sizi, halbuki açsınız, etle, ekmekle beslenmeğe muhtaçsınız. Ve beyaz bir sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya, göçüp gidersiniz bu her dalı yemiş dolu dünyadan.. aysegul Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-06 11:49 . | |
| #6 | |
| bu necip fazılın fransız ajanıda olduğunu duydum yanılmıyorsam |
| #7 | ||
| arkadaslar, kadin bacaklari siirinin bu denli tartismaya neden olacagini düsünemedim, özür dilerim. Ancak, sayin spartaküs´ün yorumundeki iddia düsündürücü. Alıntı:
Bunun yaninda düsünceleri disinda; N.FAzil´in teknik olarak gercekten iyi bir sair oldugunu da belirtmekte yarar var. saygilar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #8 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| yaa öylemi kalemi güçlü bir cumhuriyet düşmanı derken ne düşündün ?.. __________________
Ve insanlar, ah, benim insanlarım, yalanla besliyorlar sizi, halbuki açsınız, etle, ekmekle beslenmeğe muhtaçsınız. Ve beyaz bir sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya, göçüp gidersiniz bu her dalı yemiş dolu dünyadan.. aysegul Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-06 17:25 . |
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Ben de Nazım Hikmetin Rus ajanı olduğunu ama sonra ikili oynadığını duydum. Hatta üçlü bile oynamış.:61 saygılarımla | |
| #10 | |||
| Alıntı:
Yalnizca kalemi güzeldir, bu da teknik olarak. Icerikte degil. Alıntı:
sayin aysegül. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-06 17:54 . | ||
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|