| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türbanda uzlaşma şart ,ama nasıl ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: İzmir
| Sevgili arkadaşlar; Türban konusu toplumu günden güne germektedir.Bu gidiş iyiye değil. Gençlerimizi daha fazla gerginliğe itmeyelim.Bu konunun ülke gündeminden çıkması için çözüm arayalım. Zor ama başarmalıyız. Fakat samimi ve dürüst bir şekilde. Kendimizi karşı tarafın yerine koyarak. İşte benim önerilerim : 1. Türban üniversitede serbest olsun . 2. Zorunlu din dersleri kalksın. Seçmeli olsun. 3. Ramazan aylarında kamu kurumlarındaki yemekhaneler açık olsun. 4. Milli eğitim müfredatlarından din referanslı metinler kalksın. Bu gerilimi azaltmak için sizlerin de katkılarınızı bekliyorum. __________________
Yarına umutla bakabilmek için ... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: konya
| 5.müslüman öğrencilerin din eğitimi için imamların yetkileri arttırılsın 6.türban veya herhangi bir dini sembol kamuda da serbest olsun ekleyebileceklerim __________________
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin! |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
5. madde ile neyi kasdettiğinizi anlayamadım.Açar mısınız. Ayrıca biz laiklik temelinde bir uzlaşma arıyoruz. Bu durumda önerdiğiniz 6. maddenin "din ve devlet işlerinin ayrılması ve kamuda tarafsızlık ilkesi açısından uzlaşma zemini yaratabileceğine inanıyor musunuz? __________________
Yarına umutla bakabilmek için ... | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Türbana karşı verilecek hiçbirşeyimiz yok, bunu serbest bıraksan yarın başka birşey isteyecekler ,herşey adım adım gidiyor . bilindiği üzere ünüversitelerde siyaset nasıl yasaksa ,siyasi simge veya dini simge de yasak olarak devam etmeli, 1980 darbesi gibi bir ortam bir ayrım yaratmaya çalışanlara karşı her zaman engel olacağız, bu ülke din ülkesi değildir ve olmayacak... saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
imamların yetkilerine gelince.okullardaki din dersleri kaldırılırsa çocuğuna din eğitimi vermek isteyen velinin talebini karşılamak üzere din adamlarının yetkilendirilmesi şarttır.ve bu devlet eliyle yapılırsa şarlatanlara fırsat verilmemiş olur.kontrol sağlanabilir...laiklik ilkesiyle çelişmemesi açısındanda gönüllülük esas olmalıdır.yani bu hizmet sadece talep edene verilmeli. __________________
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin! | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
diğer siyasi semboller için de aynı şeyi mi düşünüyorsunuz? türbanı herkes siyasi simge olarak mı kullanır? bunun dini ,örfi ve moda boyutları için ne düşünürsünüz? __________________
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin! | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
RTE kendisi dedi siyasi simge olarak onu göz önüne alark dedim ve RTE ne yaparsa bu ülkenin zararınadır . CHP yaptıklarıyla yerinde ve doğru kararlar almıştır : 1- 1 mart tezkeresini geçirmeyerek ... 2- cumhurbaşkanını seçtirmeyerek , ama mhp seçtirdi ve görüyoruz nasıl bir cumhurbaşkanı olduğunu... 3- yök başkanının nasıl birisi olduğunuda 4- Anayasa mahkemesi son gelişenide iptal ederse CHP bu ülke için gerçekleri yaptığının kanıtıdır ve her halde bir daha türban gündemden düşer. ülke bir iç karışıklıktan sıyrılır. Bu baş örtülüler başlarını açıpta okula girseler eğitimden yoksun mu kalacaklar? TÜRBAN NAMUSLARIYSA, NEFİSLERİNE HAKİM OLSUNLAR, çok gördüm gerek üniversitede gerek dışarıda ... gerisinide siz anlarsınız. saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
| #8 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| dini siyasete alet edenlere idam cezası verilsin ondan sonra üniversitede isterseniz çarşafı serbest bırakın.... türkiyede zübükler olduğu sürece bu konu öyle iyi niyetle çözülmez.Ancak bugünkü somut duruma çözüm belkide "anayasaya dini kisvelerle kamu hizmetinin sunulamayacağı yönünde bir madde konulması" olabilir.Böylece laik çevrelerdeki iran mı oluyoruz korkusu bir nebze ıolsun atlatılabilir.Tayyip emmi boyuna türbanı kamuya sokmayacağız diyordu.İyi işte fikriyle zikri bir olsun anayasayı bir de böyle değiştirsin.Aslında bunu Baykal önermeliydi ya neyse... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
2-Cumhurbaskanını ısrarla seçtirmemek hangi demokrasiye sıgar?Atatürk ü sömüren parti demokrasiyide sömürüp toplumu kutuplastırmaya calıstı ancak mhp Abdullah Gül ü seçmedi sadece seçime girdi kendi adayına oy verdi.. Mhp o gün meclisteydi cunki halk mhp ye oyunu mecliste dursun diye verdi mızıkçılık yapıp aglasın gitmesin diye degil.. 3-Yök baskanı son zamanlarda haddini aşmıştır.. 4-Anayasanın verdigi kararlar chp yi dürüst kılmaz..önce anayasa mahkemesinin dogru dürüst olması gerekir.. ayrıca demişsiniz ki Bu baş örtülüler başlarını açıpta okula girseler eğitimden yoksun mu kalacaklar? orası ne size ne bana kalmış.. sizi gidi özgürlükçü görünüp dayatmacı antidemokratik zihniyete hiç kalmamış.. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
2. Kamu kesiminde dini sembollerin serbest olmasına karşıyım.Çünkü dini devlet yönetiminden uzaklaştırmak istiyoruz.Sivil hayatta isteyen istediği dini kamu güvenliğini bozmayacak şekilde yaşayabilir. __________________
Yarına umutla bakabilmek için ... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|