Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türbanda uzlaşma şart ,ama nasıl ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-03-08, 10:20  #1
vizyon

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: İzmir
Türbanda uzlaşma şart ,ama nasıl ?

Sevgili arkadaşlar;
Türban konusu toplumu günden güne germektedir.Bu gidiş iyiye değil. Gençlerimizi daha fazla gerginliğe itmeyelim.Bu konunun ülke gündeminden çıkması için çözüm arayalım. Zor ama başarmalıyız. Fakat samimi ve dürüst bir şekilde. Kendimizi karşı tarafın yerine koyarak.
İşte benim önerilerim :
1. Türban üniversitede serbest olsun .
2. Zorunlu din dersleri kalksın. Seçmeli olsun.
3. Ramazan aylarında kamu kurumlarındaki yemekhaneler açık olsun.
4. Milli eğitim müfredatlarından din referanslı metinler kalksın.
Bu gerilimi azaltmak için sizlerin de katkılarınızı bekliyorum.
Eski01-03-08, 12:10  #2
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya

5.müslüman öğrencilerin din eğitimi için imamların yetkileri arttırılsın
6.türban veya herhangi bir dini sembol kamuda da serbest olsun
ekleyebileceklerim
Eski01-03-08, 12:40  #3
vizyon

Alıntı:
Sayın ftMOR şöyle demiş:

Mesajı Göster
5.müslüman öğrencilerin din eğitimi için imamların yetkileri arttırılsın
6.türban veya herhangi bir dini sembol kamuda da serbest olsun
ekleyebileceklerim
Sn. ftMOR
5. madde ile neyi kasdettiğinizi anlayamadım.Açar mısınız.
Ayrıca biz laiklik temelinde bir uzlaşma arıyoruz. Bu durumda önerdiğiniz 6. maddenin "din ve devlet işlerinin ayrılması ve kamuda tarafsızlık ilkesi açısından uzlaşma zemini yaratabileceğine inanıyor musunuz?
Eski01-03-08, 12:45  #4
flager45

flager45'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın vizyon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar;
Türban konusu toplumu günden güne germektedir.Bu gidiş iyiye değil. Gençlerimizi daha fazla gerginliğe itmeyelim.Bu konunun ülke gündeminden çıkması için çözüm arayalım. Zor ama başarmalıyız. Fakat samimi ve dürüst bir şekilde. Kendimizi karşı tarafın yerine koyarak.
İşte benim önerilerim :
1. Türban üniversitede serbest olsun .
2. Zorunlu din dersleri kalksın. Seçmeli olsun.
3. Ramazan aylarında kamu kurumlarındaki yemekhaneler açık olsun.
4. Milli eğitim müfredatlarından din referanslı metinler kalksın.
Bu gerilimi azaltmak için sizlerin de katkılarınızı bekliyorum.

Türbana karşı verilecek hiçbirşeyimiz yok, bunu serbest bıraksan yarın başka birşey isteyecekler ,herşey adım adım gidiyor .

bilindiği üzere ünüversitelerde siyaset nasıl yasaksa ,siyasi simge veya dini simge de yasak olarak devam etmeli, 1980 darbesi gibi bir ortam bir ayrım yaratmaya çalışanlara karşı her zaman engel olacağız, bu ülke din ülkesi değildir ve olmayacak...

saygılarımla
Eski01-03-08, 12:58  #5
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın vizyon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn. ftMOR
5. madde ile neyi kasdettiğinizi anlayamadım.Açar mısınız.
Ayrıca biz laiklik temelinde bir uzlaşma arıyoruz. Bu durumda önerdiğiniz 6. maddenin "din ve devlet işlerinin ayrılması ve kamuda tarafsızlık ilkesi açısından uzlaşma zemini yaratabileceğine inanıyor musunuz?
sizin de çok iyi bildiğiniz gibi laiklik devletlere has bir ilkedir.yani devlet hizmet alırken de verirken de tüm inançlara eşit mesafededir.personelinin ya da halkının giyim kuşamı devletin müdahale alanında değildir.(üniforma kullanan bazı kurumlar hariç)...tarafsızlık bunu gerektirir. nasıl bir türbanlı başı açık bir kamu personelinden hizmet alırken yanlı olunacağı kaygısı taşımamalıysa tersi durum için de bu geçerlidir.devletin personel seçimindeki tek parametresi işin ehli olma,yatkınlık olmalıdır.

imamların yetkilerine gelince.okullardaki din dersleri kaldırılırsa çocuğuna din eğitimi vermek isteyen velinin talebini karşılamak üzere din adamlarının yetkilendirilmesi şarttır.ve bu devlet eliyle yapılırsa şarlatanlara fırsat verilmemiş olur.kontrol sağlanabilir...laiklik ilkesiyle çelişmemesi açısındanda gönüllülük esas olmalıdır.yani bu hizmet sadece talep edene verilmeli.
Eski01-03-08, 13:00  #6
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın flager45 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türbana karşı verilecek hiçbirşeyimiz yok, bunu serbest bıraksan yarın başka birşey isteyecekler ,herşey adım adım gidiyor .

bilindiği üzere ünüversitelerde siyaset nasıl yasaksa ,siyasi simge veya dini simge de yasak olarak devam etmeli, 1980 darbesi gibi bir ortam bir ayrım yaratmaya çalışanlara karşı her zaman engel olacağız, bu ülke din ülkesi değildir ve olmayacak...

saygılarımla
üniversitelerde siyaset yasak mı?
diğer siyasi semboller için de aynı şeyi mi düşünüyorsunuz?
türbanı herkes siyasi simge olarak mı kullanır? bunun dini ,örfi ve moda boyutları için ne düşünürsünüz?
Eski01-03-08, 13:10  #7
flager45

flager45'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın ftMOR şöyle demiş:

Mesajı Göster
üniversitelerde siyaset yasak mı?
diğer siyasi semboller için de aynı şeyi mi düşünüyorsunuz?
türbanı herkes siyasi simge olarak mı kullanır? bunun dini ,örfi ve moda boyutları için ne düşünürsünüz?
Dinin neresinde var türban siz önce bana bunu ispatlayın ve varsa da bu ülke din ile yönetilemez .

RTE kendisi dedi siyasi simge olarak onu göz önüne alark dedim ve RTE ne yaparsa bu ülkenin zararınadır .

CHP yaptıklarıyla yerinde ve doğru kararlar almıştır :

1- 1 mart tezkeresini geçirmeyerek ...

2- cumhurbaşkanını seçtirmeyerek , ama mhp seçtirdi ve görüyoruz nasıl bir cumhurbaşkanı olduğunu...

3- yök başkanının nasıl birisi olduğunuda

4- Anayasa mahkemesi son gelişenide iptal ederse CHP bu ülke için gerçekleri yaptığının kanıtıdır ve her halde bir daha türban gündemden düşer.
ülke bir iç karışıklıktan sıyrılır.

Bu baş örtülüler başlarını açıpta okula girseler eğitimden yoksun mu kalacaklar?

TÜRBAN NAMUSLARIYSA, NEFİSLERİNE HAKİM OLSUNLAR, çok gördüm gerek üniversitede gerek dışarıda ... gerisinide siz anlarsınız.

saygılarımla
Eski01-03-08, 13:17  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

dini siyasete alet edenlere idam cezası verilsin ondan sonra üniversitede isterseniz çarşafı serbest bırakın....

türkiyede zübükler olduğu sürece bu konu öyle iyi niyetle çözülmez.Ancak bugünkü somut duruma çözüm belkide "anayasaya dini kisvelerle kamu hizmetinin sunulamayacağı yönünde bir madde konulması" olabilir.Böylece laik çevrelerdeki iran mı oluyoruz korkusu bir nebze ıolsun atlatılabilir.Tayyip emmi boyuna türbanı kamuya sokmayacağız diyordu.İyi işte fikriyle zikri bir olsun anayasayı bir de böyle değiştirsin.Aslında bunu Baykal önermeliydi ya neyse...
Eski01-03-08, 13:18  #9
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın flager45 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dinin neresinde var türban siz önce bana bunu ispatlayın ve varsa da bu ülke din ile yönetilemez .

RTE kendisi dedi siyasi simge olarak onu göz önüne alark dedim ve RTE ne yaparsa bu ülkenin zararınadır .

CHP yaptıklarıyla yerinde ve doğru kararlar almıştır :

1- 1 mart tezkeresini geçirmeyerek ...

2- cumhurbaşkanını seçtirmeyerek , ama mhp seçtirdi ve görüyoruz nasıl bir cumhurbaşkanı olduğunu...

3- yök başkanının nasıl birisi olduğunuda

4- Anayasa mahkemesi son gelişenide iptal ederse CHP bu ülke için gerçekleri yaptığının kanıtıdır ve her halde bir daha türban gündemden düşer.
ülke bir iç karışıklıktan sıyrılır.

Bu baş örtülüler başlarını açıpta okula girseler eğitimden yoksun mu kalacaklar?

TÜRBAN NAMUSLARIYSA, NEFİSLERİNE HAKİM OLSUNLAR, çok gördüm gerek üniversitede gerek dışarıda ... gerisinide siz anlarsınız.

saygılarımla
1- 1 mart tezkeresi kesinlikle geçmeliydi.

2-Cumhurbaskanını ısrarla seçtirmemek hangi demokrasiye sıgar?Atatürk ü sömüren parti demokrasiyide sömürüp toplumu kutuplastırmaya calıstı ancak mhp Abdullah Gül ü seçmedi sadece seçime girdi kendi adayına oy verdi..
Mhp o gün meclisteydi cunki halk mhp ye oyunu mecliste dursun diye verdi mızıkçılık yapıp aglasın gitmesin diye degil..

3-Yök baskanı son zamanlarda haddini aşmıştır..

4-Anayasanın verdigi kararlar chp yi dürüst kılmaz..önce anayasa mahkemesinin dogru dürüst olması gerekir..

ayrıca demişsiniz ki

orası ne size ne bana kalmış..

sizi gidi özgürlükçü görünüp dayatmacı antidemokratik zihniyete hiç kalmamış..
Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!!
oguzkaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-03-08, 13:21  #10
vizyon

Alıntı:
Sayın ftMOR şöyle demiş:

Mesajı Göster
sizin de çok iyi bildiğiniz gibi laiklik devletlere has bir ilkedir.yani devlet hizmet alırken de verirken de tüm inançlara eşit mesafededir.personelinin ya da halkının giyim kuşamı devletin müdahale alanında değildir.(üniforma kullanan bazı kurumlar hariç)...tarafsızlık bunu gerektirir. nasıl bir türbanlı başı açık bir kamu personelinden hizmet alırken yanlı olunacağı kaygısı taşımamalıysa tersi durum için de bu geçerlidir.devletin personel seçimindeki tek parametresi işin ehli olma,yatkınlık olmalıdır.

imamların yetkilerine gelince.okullardaki din dersleri kaldırılırsa çocuğuna din eğitimi vermek isteyen velinin talebini karşılamak üzere din adamlarının yetkilendirilmesi şarttır.ve bu devlet eliyle yapılırsa şarlatanlara fırsat verilmemiş olur.kontrol sağlanabilir...laiklik ilkesiyle çelişmemesi açısındanda gönüllülük esas olmalıdır.yani bu hizmet sadece talep edene verilmeli.
1. Okullarda din dersi kalksın demedim.Zorunlu olmasın dedim.Yani devletin yetki vereceği öğretmenler ders verecek.Tabi isteyenlere.
2. Kamu kesiminde dini sembollerin serbest olmasına karşıyım.Çünkü dini devlet yönetiminden uzaklaştırmak istiyoruz.Sivil hayatta isteyen istediği dini kamu güvenliğini bozmayacak şekilde yaşayabilir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı