"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski24-04-06, 17:53  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Boyun Eğme, Diz Çökme, Secde Etme!

İnsanlara verilen ve insanların doğru bulmadıkları halde uyguladığı her emir,görev benliklerinin satışıdır. Öyle bir satış ki bu, her yapışınızda kurtulmak daha zor olur ve gün gelir ben dediğiniz şey kalmaz. Siz sistem içinde sadece bir işlev-fonksiyon olarak kalırsınız. Benliğiniz kaale alınmaz, ki muhtemelen kalmamıştır. Sizden beklenen verilenleri yapmanızdır. Siz de bunu kabul edersiniz. Hem de zorunda olduğunuzdan değil, içinizden geldiği için. Siz de bir çarkı olursunuz sistemin ve eğer görevinizi yerinize getirmezseniz, yeni bir çarkla değiştirilirsiniz. Siz ne mi olacaksınız? Siz diye bir şey kalmadı unuttunuz mu, sattınız onu. Boyun eğdiniz.

Bazen de bir töreye karşı gelemezler insanlar ya da çevrelerindekilerden farklı düşünmeyi göze alamazlar. İguena gibidirler değişirler, onlar için köprü çok uzundur, Ayı da hep dayıdır. Milletvekillerinin, Ağalarının, Şeyhlerinin önünde diz çökerler. Bir ihaleyi almak için yağ çekerler, diz çökmekten beter olurlar. Bu insanlar böcek bile olamazlar, olsalar olsalar sonu belli bir filmde figüran..

Secde ederler.. Muhtemelen olmayan bir tanrının önünde.. Gerçeklerle yüzleşemeyen, değiştirmek yerine rüyaları tercih ederler.. Ki bu öyle bir tanrıdır ki, resmen kafa bulur. Her şeyini yarattım der sonra özgür olduğu için onu cehenneme gönderir. Bir de test eder üstelik. Zannımca böyle bir tanrı olsaydı bile onu reddetmek gerekirdi.Hatta belki tüm bu acılar için cehenneme davet etmek.. Bu insanlar tanrıya inanmadan hiçbir erdemin olmayacağını düşünürler. Çünkü kendi erdemlerini oluşturma özgürlüğünü satmışlardır. Seçme, özgür düşünme haklarını.. Ve onurlarını.. Hiçbir terredüt etmeden secde ederler. O kadar çaresizdirler ki, sonsuz yaşam için huriler şaraplar için, secde ederler. Kendi sahip olduklarını özgürlüklerini, benliklerini reddederler ve hayali bir kahramana satarlar.. Secde ederek satarlar özgürlüklerini..

Sen de bunlardan biri misin? Kendini yok edenlerden misin?

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-06-06 22:36 .
küçükkarabalık is offline  
Eski24-04-06, 17:54  #2
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

bir de neden insanlar illa ki tapacak, sığınacak, secde edecek bir varlık ararlar sürekli??
Eski24-04-06, 18:14  #3
canugur

Alıntı:
Sayın orkhun şöyle demiş:

bir de neden insanlar illa ki tapacak, sığınacak, secde edecek bir varlık ararlar sürekli??
Icleri böyle rahat edecekse, buyursunlar tapinsinlar.

Ama asil sorun; bunu diger insanlara, önce teblig adi altinda, sonra baski ile dayatma mantigina ne demeli.

ben secde etmiyorum.
Bana, neden secde etmiyorsun, kör müsün koca allahin varligina saygi duymuyorsun dendiginde ipler kopmaktadir.

Bu dengeyi kuramamalari dogal, egitim sorunu cünkü....
saygilar
Eski10-06-06, 08:57  #4
Cagatay

Cagatay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Biz elçileri, müjde vericiler ve uyarıcılar olmak dışında (başka bir amaçla) göndermeyiz. İnkar edenler ise, hakkı batıl ile geçersiz kılmak için mücadele ediyorlar. Onlar benim ayetlerimi ve uyarıldıklarını (azabı) alay konusu edindiler.
(Kehf Suresi, 56)

Kendisine Rabbinin ayetleri öğütle hatırlatıldığı zaman, sırt çeviren ve ellerinin önden gönderdikleri (amelleri)ni unutandan daha zalim kimdir? Biz gerçekten, kalpleri üzerine onu kavrayıp anlamalarını engelleyen bir perde (gerdik), kulaklarına bir ağırlık koyduk. Sen onları hidayete çağırsan bile, onlar sonsuza kadar asla hidayet bulamazlar.
(Kehf Suresi, 57)

Allah size hidayet nasip etsin ve rahmetini esirgemesin inşallah.

Çağatay
Cagatay is offline  
Eski10-06-06, 10:42  #5
canugur

Alıntı:
Sayın Cagatay şöyle demiş:

Kendisine Rabbinin ayetleri öğütle hatırlatıldığı zaman, sırt çeviren ve ellerinin önden gönderdikleri (amelleri)ni unutandan daha zalim kimdir? Biz gerçekten, kalpleri üzerine onu kavrayıp anlamalarını engelleyen bir perde (gerdik), kulaklarına bir ağırlık koyduk. Sen onları hidayete çağırsan bile, onlar sonsuza kadar asla hidayet bulamazlar.

(Kehf Suresi, 57)

Buna ramen, "onlari nerede bulursaniz öldürün, dünyada allahin dini hakim olana kadar cihad yapin, kafirler pisliktir."
deniyorsa, artik celiskiyi görmek gerek saniyorum.
Tanri tarafindan gerildiyse perde. öldürme görevini kim veriyor?

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-06-06 10:45 .
canugur is offline  
Eski10-06-06, 17:14  #6
charon
Kültür-Sanat

charon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Sn Artena;
Bu yazınız,istemediği bir duzende yanlıslarını gordugu halde ağzını acamayıp sistemın çarkı olmaya devam edenler için yazılabılir..
Yanı son paragrafa kadar doğru tespitler içeren bır yazıdır..

Ancak;son pragrafta atladıgınız nokta; secce etmek zaten bir seçımdır..Yani benliğini satmak degıl bizzat benlıkle yapılan bır secımdır.Tıpkı sizin bır yaratıcıyı redetmenız gıbı...

"secce ederek satarlar ozgurluklerini"

Demişsiniz...Bu noktada özgurluk kavramını dusunmek gerekecek!!.Allah'a inanmamak,içmek,katil olabılmek,kumar oynamak,zina yapmak,yalan soylemek,dilediğin zaman kufur etmek,vs...Bunlarmıdır ozgurluk?.Yani dinin haram dediği şeyleri yapmakmıdır?..
Yada,bunların hiçbirini yapma gereği duymadan çok sadece bir hayatı seçip sadece huzur aramakta bir ozgurlukmudur..
Bakınız inanmadıgınız için saygı duyulmasını beklıyorsunuz,ama ınananların inancıyla neden uğraşıyorsunuz..Siz onlara,ONLARDAN BEKLEDİĞİNİZ saygıyı gostermıyorsunuz..
Sizin gibi bir insana yakışmıyacak,utanç verici cumleler kullanıyorsunuz,erdem bunumu gerektirir yani kendin gibi olmıyanı aşşağlamayı!!!...

charon Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-06-06 17:17 .
charon is offline  
Eski10-06-06, 17:35  #7
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sn artena yazınızı okudum.Yazınızın en şaşırtıcı kısmı bu yazının marks a lenin e darvin e secde etmiş birinin baş eğmiş birinin yazmasının yanında bir de bizlere özgürlükten bahsetmesi başkaldırıdan bahsetmesi.Ne çelişki ama
Hamas is offline  
Eski10-06-06, 17:45  #8
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Sayın scarface,

İmzasında "Yaşasın İslam, Yaşasın Türk'lük, Yaşasın Fatih Sultan Mehmed Han!" yazan birinin dogmalarla, inançlarla dalga geçmeye çalışması beni hem şaşırttı, hem de sevindirdi. Doğrudur saydığınız şahısları tanrılaştıran bir kısım cahil olabilir; ancak bu şahıslar hiç bir zaman tek doğru, en doğru biziz dememişler, bir kısım insanoğlu onları putlaştırmıştır...

Ya sizin tanrınız; ne zaman beni tartışabilirsiniz demiştir..
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Eski10-06-06, 20:16  #9
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın memetmex şöyle demiş:

Sayın scarface,

İmzasında "Yaşasın İslam, Yaşasın Türk'lük, Yaşasın Fatih Sultan Mehmed Han!" yazan birinin dogmalarla, inançlarla dalga geçmeye çalışması beni hem şaşırttı, hem de sevindirdi. Doğrudur saydığınız şahısları tanrılaştıran bir kısım cahil olabilir; ancak bu şahıslar hiç bir zaman tek doğru, en doğru biziz dememişler, bir kısım insanoğlu onları putlaştırmıştır...

Ya sizin tanrınız; ne zaman beni tartışabilirsiniz demiştir..

Sn memetmex benim tanrım yok.ALLAHIM war!Zaten mevlam beni tartışamazsanız deseydi hiç kimse ağzını açıp ne bir kelime edebilirdi nede tek kelime yazı yazabilirdi.
O yüzden zaten bu özgürlüğünüz var neden böyle bir soru sordunuzu anlamış eğilim.
Hamas is offline  
Eski10-06-06, 21:52  #10
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Benim kimseye secde edip, taptığım falan yok. Secde etmek demek, karşındakini kendinden değerli, üstün görmek demektir, öyle bir şey söz konusu değil. Tapmak demek, karşındakini eleştirememek her şeyini doğru görmekir. Öyle bir şey de söz konusu değil.

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-06-06 21:58 .
küçükkarabalık is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)