"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Eğitim sistemi artık çökmüştür..../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Öğrenciler öğretmenlerin çayına fare zehiri attı Osmaniye'de, bir ilköğretim okulunda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 17 öğretmenin çayına fare zehiri atıldığı belirlendi. Olayla ilgili 2 öğrenci gözaltına alındı. Olay Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Teneffüste çay içen öğretmenler, bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Öğretmenlerin taburcu edilmelerinin ardından okulda soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, durumlarından şüphelenilen 2 öğrenci ifadeleri alınmak üzere çocuk şubesine götürüldü. Öğrenciler ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Öğrencilerden biri, kendisine dayak atan bir öğretmenden intikam almak için fare zehiri temin ettiğini, bu zehiri de okulun çay ocağındaki çaydanlığa boşalttığını söyledi. Diğer öğrencinin ise bu öğrenciye gözcülük yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili Osmaniye Valiliği de okul idaresi hakkında idari soruşturma başlattı. http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=433626 Bu kurumlarda eğitim yapılmasını bekliyorsanız daha çok beklersiniz.Bu toplumun çivisi çıkmış artık.Okulların kapısına kilit vurmanın zamanı geldi.Ne de olsa işe yaramıyor... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
| İzmirli 1 YTL'lik kızlar çetesiTehditle okul arkadaşlarından para aldılar. Bu kızların 3'ü tutuklandı. İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir parkta, aynı lisede eğitim gördükleri bir kızdan tehditle 1 YTL aldıkları öne sürülen ve haklarında “nitelikli yağma ve yağmaya teşebbüs” iddiasıyla dava açılan 5 kız öğrenciden 3'ü tutuklandı. Geçen yıl mayıs ayında Gaziemir Kipa Lisesi'nin aynı arkadaş grubu kız öğrencileri S.E. (19), Z.B (18), Ş.B. (18), E.A. (19) ve H.Ö. (18) hakkında okul yönetimine şikayet gitti. Şikayetçi öğrencilerden biri, kızların kendisinden tehditle 1 YTL aldığını iddia etti. Okul yönetiminin durumu polise bildirmesi üzerine, gözaltına alınan öğrenciler hakkında, yağma ve yağmaya teşebbüs suçlarından dava açıldı. Bu arada suçlamayla karşı karşıya kalan öğrencilerin velileri, çocuklarının okulla ilişiğini kesti. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve gizlilik kararı verilen davanın ilk duruşmasında iddia sahibi öğrenciler olayı anlattı ve şikayetçi olmadıklarını bildirdiler. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, S.E, Z.B, ve H.Ö'yü tutukladı. S.E, Buca Cezaevine, Z.B ve H.Ö. ise Bergama Çocuk Cezaevine gönderildi. Tutukluluk durumuna itiraz eden avukatların talebi, mahkemece reddedildi. http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2008/03/01 __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Sayın bozkır;ne demek gerekiyor bilmiyorum.Kapitalizme ve onun neredeyse asla yerinde sabit kalmayan kültürüne ayak uyduramayan ülke insanı yozlaşma batağına gırtlağına kadar gömülürken(ki kapitalizm bunu bilinçli uygulamaktadır),ülkede insansızlaştırma zirve yapmaktadır. Ahanda Türk gençliği ve onu yetiştiren eğitim emekçisine reva görülen davranış.Yarınlar kimin bilmiyorum ama bu gençliğin olmadığı kesin. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Eğitim sistemimi çöktü yoksa bizim toplummu çöktü belli değil. ![]() Bizim aslında hepimizin psikoterapi almamız gerekiyor,ne kadar şiiddet yanlısı olduk..Özellikle gençler,okullarda ellerinde kitap-kalem olması gerekirken,bıçak,satır...Bunlarmı suçlamak lazım yoksa bunları bu hale getirenlerimi elbetteki bu hale getirenleri suçluyorum.Gelecek için iyi nesiller yetiştirmemiz gerekirken bir Polat Alemdarlar yetiştirir olduk. Bu olayın psikolojik olarak incelenmesi gerekir bir insan nasıl olurda bilinçli bir şekilde bir insanı öldürmeye kalkar?Bu çocuklar bu kadar mı insanlığını yitirdi yoksa... Bunları görünce birilerini anmamak ve hakettiklerini yadetmemek imkansız kalıyor.Yerinde yatmazsın inşallah marmaris gülü.. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! Serda Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-03-08 13:49 . |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Kandan resim yapılır mı? __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Türkiye yaşadığı hızlı dönüşüme ayak uyduramadı.Ülkeyi son 30 yılda çikita muzlar ve özel TV ler doldurunca yaşanan kültürel şok mevcut toplum yapımızı paramparça etti.Özal bey şu anda mezarında kına yakıyordur bir yerlerine herhalde..... Bir yanda tüketim toplumuna geçmeye çalışıyoruz bir yanda da ataerkil din ve ahlak anlayışına sahibiz.Bu ikisi bir arada olmuyor.Birinden birini bırakmak gerek.Manken popolarıyla büyüyen bu neslin neyi bırakacağı da zanırım bellidir. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
televoleleri izleyen gençlik kendi yaşantısıyla onları karşılaştırıyor,arada çok büyük bir uçurum var..Bunların onların beyninde yaptığı hasarı düşünün artık, doğrusu hangisi arasında gidip geliyor bu çocuklar.Yaşadığı çevreye bakıyor,herşey günah şablonuyla yetişen bu çocuklar birde izlediklerine bakıyor madem günahsa bunlar ne!üçgenlerin içinde gidip gelirken zaten yetersiz,bilgisiz,gençlik ateşiyle yanan bu çocukların psikolojisi alt-üst oluyor. Kendisini yetiştirmiş,politik,sosyal yönden ileri olan bir gençlik gelmesi temennimiz. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #9 | |
| Hesap verme kültürünün gelişmediği yerlerde demokrasi pek gözükmez.Maşallah bizde de bu konuda oldukça iyi bir birikim var. Sayın bozkır;bu iş duaya kaldıysa işimiz var valla. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #10 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: etütten
| Bu çöküşü eğitim sistemine indirgemek çok iyimserlik olur, söz konusu olan toplumsal çöküş. Bu nasıl oluyor anlayamıyorum, yani şikayet eden biz şikayet ettiğimiz yine biz. Hoşnutsuzluk mevcut ama neyden? Dönüyoruz dolaşıyoruz, bir de bakıyoruz ki kendimiz, evet çarkı çevirenlerden biri de biziz. Eğitim sisteminin en büyük sorunu, evrensel ahlak ve bilim yasalarına göre hala düzenlenememiş olmasıdır. Şimdi diyeceksiniz ki okulda bilimin yanında ahlak dersi mi verilsin, evet verilmeli ama bu halk otobüslerinde yaşlılara ve hamilelere yer vermek, büyüklerin elini öpüp onların da gözlerimizden öpmesini beklemek gibi basit tanımlara indirgenerek ve sadece sözle geçiştirilecek şekilde değil, uygulamalı ve daha geniş anlamlarda verilmeli. Ancak okulda bu sistemin bile verimli işlemesi tamamen okul öncesi eğitime endeksli. Aile kavramı işte bu noktada devreye giriyor. Ailenin tutumu, sosyal yaşantısı, tercihleri. Çocuk tüm bunların ortasına doğuyor ve her bir unsur boş zihnine liğme liğme işleniyor. Bu şekilde düşündüğümüzde bu öğrencilerin bu davranışları ve bu davranışlara yatkınlıklarının temeli okullardan çok önce atılıyor. Bu durumda öğrencileri günah keçisi yapmak yine işin en kolayına kaçmak. Aile kavramının oldukça önemsendiği ve birim olarak ailelerden oluşan bir toplum olduğumuzdan bu tür sorunların üstesinden gelebilmek için öncelikle yetişkinlerin tutumlarını irdelememiz gerekiyor. Çünkü bunu biz yapmadıkça bizden küçükler yapacaklar ve kontrolsüzce bizi örnek alacaklar, bizden görecekler iyi veya kötü her neyse, bu zamana kadar olduğu gibi. Toplum kendini sorgulamalı. Yeni gelen ve gelecek olan nesiller için ne yapılıyor? Ne tür bir tedbir mekaizması işletiliyor? Biz ki yarın içmeleri için su bile bırakmayacak olduğumuz küçük insanların, yetişkinliklerinde ne derece ahlakla donanabileceklerinin hesabını mı yapacağız? Bunu biz şu anda nasıl yapmıyorsak, birileride bu çocuklar için böyle enişeler taşımadı zamanında. Oysa ki muhtaçlık ve acizliğin yanında içinde büyük düşler ve yeni umutlar barındırarak dünyaya gelen -her kim olursa olsun- her insana karşı sorumluluklarımız var. Unutuyoruz. Hangi sistem kötülüğe eğimli potansiyeli yüksek bir kitleyi tek tek kusursuz hale getirebilir? Eğitim ki; girdi-işlem-çıktı-dönüt mantığıyla çalışan bir sistem, çok düz bir mantıkla girdinin niteliğinin sonraki her aşamayı oldukça etkileyeceği bariz. Daima dahil olunan unsurlar dururken sadece belli bir süre dahil olunan eğitim sistemini, olanların hepsinden sorumlu tutmak ne derece mantıklı? __________________
Ünlü fizikçi Werner Heisenberg kuantum araştırmaları sırasında ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar üzerine şöyle söylemişti: “Doğanın atomaltı deneylerde bize göründüğü kadar saçma olması mümkün mü?” speranza Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-03-08 14:24 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|