| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Irak'tan çekilme de ABD etkisi... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Sizinle aklımda oluşan bir fikri hatta fikirden öte komplo teorisini paylaşmak istiyorum.Şimdi bilindiği üzere ABD savunma bakanı TC ye geldi ve aynı gün Bush harekatla ilgili konuştular.Ertesi gün orda sınırlar içerisine döndü.Ben dahil hepimiz ABD dedi oldu dedik ki bazı abartan arkadaşlarımız hem operasyon başlarken ABD kuklası olarak yardıma giriyoruz dedi çıkarkende ABD kuklasıyız onlar dedi biz çıktık diyerek kendilerini yalanladırlar. Benim aklıma gelen ise,şimdi genelkurmay açıklamasında biz çarşambadan askerleri çekmeye başlamıştık dedi ve bunun için gerekli kanıtları göstereceğini söyledi.Geniş açıklama içinde pazartesi basın toplantısı var dedi.Ayrıca bu çekilmenin R.T.E. tarafından bilindiğini söyledi. Peki,askerin çarşambadan çekileceğini bilen R.T.E ve ABD(öğrenmesi zor değil hükümet delik teşik bu konuda) ortak rakipleri TSK yı yıpratmak için bu oyunu yapmış olabililermi?Düşünün TC başbakanı ulusa sesleniş konuşmasını değiştirecek ve bundan anında basının haberi olacak hatta gizleme gereği bile duymayacak.Çarşambadan başlayan çekilmenin biteceği günü bilen ABD,savunma bakanını "kaza geçirip kolunu sakatlamasına rağmen" TC ye gönderecek ve kısa sürsün diyecek,aynı dün Bush açıklama yapacak. Sonuç: AKP hükümetinin askerden nefret ettiği bilinmekte,abd için zaten kontrol edemediği bir askeriyemiz var ki son helikopter ihalesinden sonra iyice kin güdüyorlar.Bu olayla TSK yara aldı bu bir gerçek.Halkın güveni sarsıldı.TSK nın yara alması kime yaradı:AKP,ABD ve pkk. Acaba diyorum olabilirmi?... (dipnot:genelkurmay açıklamasında çarşambadan itibaren çekiliyoruz demedik çünkü dönüş yollarımızda tuzak kurabilirlerdi,düşmana istihbarat vermek istemedik dedi.) __________________
Şşş çocuk uyuyor... |
|
| #2 | |
| Allah aşkına bırakın bu tür masallar üretmeyi. Yok TSK 'ya kurulan bir tuzakmış , yok AKP oyunun bir parçasıymış , yok helikopter ihalesinin öcü alınmaya çalışılıyormuş vs. Bu geriye dönüş siyasi areneda AKP 'yi , askeri alanda TSK 'yı güven bunalımına sokmuştur ! Bu sebepten dolayı önümüzdeki günlerde AKP bu rezaleti örtbas etmek adına unutturmaya çalıştığı hatta Erdoğan 'ın geçen haftaki meclis grup toplantısında hiç değinmediği türban konusunu gündeme getireceği aşikardır. AKP 'nin batıdaki seçmeninin gözlerine ve zihnine bir karışlık bez parçası ile karartma operasyonu düzenleyeceğini tahmin edebilirken doğudaki seçmeni için bu kadar kesin konuşamayacağım çünkü doğuda tarikat ve cemaat eliyle hummalı bir biçimde yürütülen etnik kimlikten uzaklaştırma çabalarının ve doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşların iç güdüsel olarak dini hassasiyetlerinin baskın olduğu düşünülürse ... Acaba diyorum herşeye rağmen din kisvesi ile yürütülen çalışmayı fark edebilir mi ? Fakat bu operasyon ve ardından ABD uyarısı ile gelen çekilme hiç kuşku yok ki DTP 'nin kemik tabanını biraz daha perçinleyip , kazandırılan öz güvenle siyasi arenada daha aktif rol kapmalarına sebep olmuş ABD yeni müttefiği olan bölücü emelli Kürtlere en sıcak , en içten mesajları bu şekilde iletmiştir. TSK belirtilen tarihte çekilme kararınını çok önceden almış olsaydı bile , en azından ABD savunma bakanı ve bush'un uyarısını dikkate alıp kamuoyunda güven bunalımı yaşamamak adına çekilme işlemini zamana yayıp kademeli olarak çekilebilirdi ve TSK 'nın bunu düşünemeyecek kadar aklını yitirdiğini kim iddia edebilir ki ? 27 Nisan muhtırasında palavlaraları alabildiğine dizen TSK 'nın bir takım cenahların beklentileri boşa çıkarıp , AKP 'nin elini güçlendirmek adına tarikat ve cemaatlere bu bildiri ile malzeme çıkarması zaten kontrolün kimlerde olduğunu veya olmadığını analiz etmemize bir hayli yetiyor. BOP dahilinde dayatılan 'ılımlı islam' düzmecesi yavaş-yavaş vücut bulup gerçek olurken , halen bir takım çevrelerin TSK 'dan umut beklemeleri takdire şayandır. Sanki 71 muhtırası ve 80 darbesini düzenleyip bir takım çevrelerin üzerinden silindir geçirip , sahte Atatürkçüleri yaratan yine bu ordu değilmiş gibi. uye Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-03-08 07:42 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Dünyayı uzaydan izleyen ABD'nin, birliklerin hareketini ve dolayısıyla çekildiklerini anında tespit ettiğine kuşku yoktur. Kaldı ki, başka "enformasyon" kaynakları olduğu da kuşkusuz. AKP ve RTE'ye gelince; cuma günü saat 10.00'da tüm dünya ajansları Türk ordusunun Irak'tan çekildiği haberini geçiyor. RTE'nin Ofisi, saat 13.14'te, AA ajansı ile, harekatın sürdüğünü söyleyen "Ulusa Sesleniş" konuşmasının metnini dağıtıyor. AA, saat 15.06'da bu metnin düzeltileceğini duyuruyor. Ben "cumhurbaşkanı olarak başkomutanım" diye kasılan 11. ve ben başbakanım diye kasılan RTE, dünya ajanslarını da izlemiyor ve "ne oluyor" diye emirlerindeki Genelkurmay başkanına sormuyorlar mı? Bu kadar mı zavallı bunlar? Yoksa bu kadar hin mi? |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Oyunun adı "Cambaza Bak"... |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| #6 | ||
| Alıntı:
| #7 | |
| Benim zihin kepenklerini kapatıp tatile gideceğim gün izlediğim film böyle bitiyordu , neyse tatilin tadını çıkarmalıyım galiba ... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
ordu hükümeti hic iplemiyor, adamdan dahi saymiyor. bu acik göstergedir. | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sayın Aiakos , Başka bir konu başlığında çekilmenin zamanlaması ile ilgili belirttiğiniz görüşünüzle ilgili , size o konu başlığında cevap vermiştim.. http://www.yaziyaz.com/forum/showthr...376#post364376 #83 ... __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2008
| ülkede iki ayrı kesim var halk değil ama, kesim sadece.... biri laikliği atatürkçülüğü kullanarak ülkeyi satmak isteyenler (bunların arasında laik medya ve bi kısım üst düzey tsk'lı) diğeri de geçmişteki siyasi anlayışını (anlayış derken din eksenli..) kullanıp geri kalan milli ve vatan sever kısımlarınıda biz artık gömlek değitirdik diye çöpe atan dinci guruptur.. bunlarda laik lerin aksine halka şirin gözükerek iktidarda pay aramaya çalışır.. ama asla tam iktidar verilmez.. ülkedeki egemen siyonist yönetim anlayışı karşı taraf vatanı ne kadar satarsa satsın islamdan öyle korkarlarki; dine en ufacık bir hizmet onların hoşuna gitmez, o yüzden bu dinci kesim arkasına ne kadar çok halk desteğini alırsa alsın asla tam anlamıyla iktidar olamazlar.. benim asıl merak ettiğim şey madem tsk ile akp birbirine ezeli ve her koşulda düşman, neden başörtüsü konusunda asker sessiz kaldı , ve neden akp operasyona karşı çıktığı halde operasyonun en iyi savunucularında oluverdi birden bire.. haaa demekki ortak dostları var.. bunu görün artık tsk nın başında yahudi asıllı bi sabatay dururken ve bu dönmelerin nasıl davalarına ve özlerine bağlı olduklarını bilirken ordunun milli oluşundan söz edilemez.. balık baştan kokarmış.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|