Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Liberaller yine sınıfta kaldı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski02-03-08, 16:16  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Liberaller yine sınıfta kaldı

AKP’ye verdikleri sınırsız destek nedeniyle toplum nezdinde itibarları düşen, Başbakan tarafından da azarlanmaya başlayan liberallerin demokratlığı, Tuzla’daki tersanelerde yaşanan ölümler sonucu bir kez daha sınıfta kaldı.

Sürekli olarak demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve hukuktan söz eden liberal ikinci cumhuriyetçilerin, Tuzla tersanelerindeki ölümleri protesto eden işçilerin gözaltına alınması konusunda tek satır yazmadıkları dikkat çekti.

http://www.gercekgundem.com/?p=117325

Özal' dan önce en azından prestijleri vardı...

Şimdilerde geçmişte kendilerine düşman olan insanların gazetelerinde yazmaktan bile hiç çekinmiyorlar.

Özal' dan önce çoğu solcuydu ya da öyle davranıyorlardı. Bir bölümü Maoist' ti. (Ya da öyle görünmek istiyordu)

Şimdi liberalleri "özgürlükçü" diye alkışlayan bir kısım "Muhafazakar demokrat" (liberaller onları böyle tanımlıyor) bundan 30 yıl önce solculara (kendilerine) cihat çağrısı yapıyor ve şöyle diyorlardı "... Pazar günü komünistler miting yapacak, biz bu mitingde savaşacağız. Silahı olan silahıyla, olmayan baltasıyla gelsin..." Şimdi benzer zihniyetler onları alkışlıyor..

Ne güzel özgürlük, demokrasi

ABD' ye karşı değil, ABD için, AB için...

Aman canım Tuzla Tersanelerini neden yazsınlar; AKP' yi daha fazla övmek varken

Eskiden saygınlıkları vardı; toplumun ilerici kesimleri benimserdi, severdi günümüz liberal yazarlarını... Şimdi bırakın ilericileri; onların "Muhafazakar demokratları" bile onları beğenmiyor, yeterli bulmuyor. Tabi iktidarı övdükleri sürece sorun yok, ama en ufak bir eleştiri bile istemiyorlar..
Eski02-03-08, 16:28  #2
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

sn drm radikal gazetesi biliyorsunuz ikinci cumhuriyetçi diye tabir edilen liberallerin buluşma noktası gibidir. Kısa bir arama yaptım tuzla tersane işçileri ile ilgili 20 tane haber buldum. Buyrun linki.

http://www.radikal.com.tr/arama.php?...e+i%FE%E7ileri

Bir tane haberin de açılımını verelim.

KESK Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Çevik kuvvetin müdahalesi sırasında 20 kişi yaralanmış, 100'ü aşkın kişi ise gözaltına alınmıştır. Son iki ayda altı işçinin öldüğü tersanelerde can güvenliğini sağlamak için kılını kıpırdatmayan AKP hükümetinin, işçilerin demokratik tepkilerini ortaya koymasını polis gücüyle engellemeye çalışması anlaşılır değildir" denildi.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=248701

Hayııır ben köşe yazarlarının yazısını istiyorum diyorsanız, ilgli yazarın arşivi oluoyr, oraya bakarsanız, işçi hakları ile ne kadar ilgililermiş, akp ye nasıl koşulsuz bir biat içinde değillermiş görürsünüz.
Eski02-03-08, 16:42  #3
fenerbahçeli

Cengiz Çandar, Gülay Göktürk, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Murat Belge Tuzla Tersaneleriyle ilgili kaç tane yazı yazmış?

Mesela Emre Aköz son günlerde nelerle ilgili yazı yazmış? Bakalım...

Bugün laikleri eleştiren bir yazı yazmış... Ve laikçi olarak adlandırmış...

Dün türbanla ilgili yazmış...

29 Şubatta türban karşıtı rektörlerle ilgili yazı yazmış ve rektörleri istifaya davet etmiş...

28 Şubatta rektörlere ve komünistlere sataşan bir yazı yazmış...

27 Şubatta yine laikleri eleştiren bir yazı yazmış...

26 Şubatta yine rektörlere ve laiklere karşı bir yazı yazmış...

24 Şubatta yine laiklere karşı bir yazı yazmış....

23 Şubatta türbanlı bir köşe yazarıyla ilgili bir yazı yazmış...

22 Şubatta Cumhurbaşkanı Gül' ü destekleyen bir yazı yazmış...

20 Şubatta darbelerle ilgili bir yazı yazmış...

19 Şubatta yine laiklere sataşan bir yazı yazmış...

17 Şubatta ulusalcıların Ergenekon hakkında yazı yazmamasını eleştirmiş...

16 Şubat yine laiklik...

15 Şubat yine laiklik...

Diğer köşe yazarlarına bakmaya gerek var mı? YOK.....

fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-03-08 16:56 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-03-08, 17:11  #4
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

İsterseniz şöyle bir ödev verelim size.
Kaç yazar ergenekon hakkında yazı yazmış.
Kaç yazar militarist laikçilerle ilgili yazı yazmış
Kaç yazar tuzla tersane işçileri ile ilgili yazı yazmış.
Bunları alt alta sıralayın objektif olsun. Böylece hayatınızda ilk defa objektif bir yazı yazmanıza vesile olmuş olurum. İyi bir fikir değil mi? Çocuklara böyle basit ödevler verince, objektif, geniş görüşlü olmalarını da sağlamış olrsunuz. Çaktırmadan.
Eski02-03-08, 17:14  #5
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın Sürgün şöyle demiş:

Mesajı Göster
İsterseniz şöyle bir ödev verelim size.
Kaç yazar ergenekon hakkında yazı yazmış.
Kaç yazar militarist laikçilerle ilgili yazı yazmış
Kaç yazar tuzla tersane işçileri ile ilgili yazı yazmış.
Bunları alt alta sıralayın objektif olsun. Böylece hayatınızda ilk defa objektif bir yazı yazmanıza vesile olmuş olurum. İyi bir fikir değil mi? Çocuklara böyle basit ödevler verince, objektif, geniş görüşlü olmalarını da sağlamış olrsunuz. Çaktırmadan.
Bunu siz yapsanız daha iyi olur. Zaman, Vakit, Taraf köşe yazarları dışında gazeteleri takip etmiş olursunuz... Tabi ben objektif gazete sevmem, ille AKP yanlısı olacak derseniz sizin tercihiniz...

fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-03-08 17:19 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-03-08, 17:17  #6
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın Sürgün şöyle demiş:

Mesajı Göster
sn drm radikal gazetesi biliyorsunuz ikinci cumhuriyetçi diye tabir edilen liberallerin buluşma noktası gibidir. Kısa bir arama yaptım tuzla tersane işçileri ile ilgili 20 tane haber buldum. Buyrun linki.

http://www.radikal.com.tr/arama.php?...e+i%FE%E7ileri

Bir tane haberin de açılımını verelim.

KESK Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Çevik kuvvetin müdahalesi sırasında 20 kişi yaralanmış, 100'ü aşkın kişi ise gözaltına alınmıştır. Son iki ayda altı işçinin öldüğü tersanelerde can güvenliğini sağlamak için kılını kıpırdatmayan AKP hükümetinin, işçilerin demokratik tepkilerini ortaya koymasını polis gücüyle engellemeye çalışması anlaşılır değildir" denildi.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=248701

Hayııır ben köşe yazarlarının yazısını istiyorum diyorsanız, ilgli yazarın arşivi oluoyr, oraya bakarsanız, işçi hakları ile ne kadar ilgililermiş, akp ye nasıl koşulsuz bir biat içinde değillermiş görürsünüz.
Bu dediğiniz benim dediğimle tamamen ilgisiz. Ben köşe yazarı diyorum, siz bana Doğan medyadan örnek gösteriyorsunuz.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı